Şimdi Ara

[4K UHD 3840x2160 Kullananlar Kulubü] 28'Samsung U28D590D Kullanıcı İzlenimleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
8
Favori
27.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung'un sitesinden "Launch Monitor Driver Installer" bu programı indirince düzeldi. bunu kurdum ayrıca amd nin son beta sürücüsünü kurdum kararma problemi ortadan kalktı. ayrıca windows 7 de de 4k çözünürlük alabiliyorum. windows 8.1 de daha mı iyi oluyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamalak

samsung'un sitesinden "Launch Monitor Driver Installer" bu programı indirince düzeldi. bunu kurdum ayrıca amd nin son beta sürücüsünü kurdum kararma problemi ortadan kalktı. ayrıca windows 7 de de 4k çözünürlük alabiliyorum. windows 8.1 de daha mı iyi oluyor acaba?

Windows 7'de 4k çözünürlük alabilirsin zaten sıkıntı almak veya alamamak değil. Windows 7'de çok fazla düzeltemiyorsun simgeleri falan bayaa küçük oluyor diyorlar. 8.1'de o scaling olayı daha iyi yani ama ikisi de tam anlamda hazır değil bence. Bir de ben de o display port driveri vardı ama eski beta ile aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Son betayı yükledim geçen ama henüz test etme şansım omladı, sende düzeldiyse demek amd driverlarıyla alakalı olay bende de düzelir.

• kamalak K kullanıcısına yanıt
    Sorunu hallettiğine sevindim.
  • Arkadaslar konu biraz eski ama dikkatimi cekti, bende bu monitoru yeni adım dun elime ulastı, muhtesem bir monitor gercekten, parlaklıgı renk scalasi, keskinliği ile fakat malesef cok uzucu bir olay ile karsılastım aranızda aynı durumda olan varmı var ise ne yaptı?

monitorumde bir adet kırmızı stuck(takılı) pixel var. tum yolları denedim netten arastırdım gitmei. bu ölü pixel degil yani beyaz ve buyuk olandan. benimki kırmızı ve kucuk hot - stuck pixel zamanla kaybolabilir bile diyorlar. bildiğim kadarıyla 3 adete kadar ayıplı urun olmuyor degistirmiyorlar dogrumu?

gerci herhalukarda satıcı firma ile iletisime gectim iyi bir firmadan almıstım bakalım belki degistirirler.
  • @GTX275

internet üzerinden satın alınan ürünlerde 7 günlük iade hakkınız vardır.İade edin bence ekranı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GTX275

Arkadaslar konu biraz eski ama dikkatimi cekti, bende bu monitoru yeni adım dun elime ulastı, muhtesem bir monitor gercekten, parlaklıgı renk scalasi, keskinliği ile fakat malesef cok uzucu bir olay ile karsılastım aranızda aynı durumda olan varmı var ise ne yaptı?

monitorumde bir adet kırmızı stuck(takılı) pixel var. tum yolları denedim netten arastırdım gitmei. bu ölü pixel degil yani beyaz ve buyuk olandan. benimki kırmızı ve kucuk hot - stuck pixel zamanla kaybolabilir bile diyorlar. bildiğim kadarıyla 3 adete kadar ayıplı urun olmuyor degistirmiyorlar dogrumu?

gerci herhalukarda satıcı firma ile iletisime gectim iyi bir firmadan almıstım bakalım belki degistirirler.

hocam önce firma ile iletişime geç %90 kabul etmeyeceklerdir. Samsung servise götürüp hemen para iadesi almak istiyorum de. 2 haftada çözülüyor. sonra yeni bir monitör sipariş ver. Değişim para iadesinden daha uzun sürüyor çünkü.

• nVidia GeForce Experiance taki ShadowPlay ile video kaydedip youtube upload edecektim lakin 4K çözünürlükte oyun içi FPS düşüşü olmakta. Örneğin BF4 te 3840x2160 çözünürlükte 100FPS gösteren bir sahnede ShadowPlay aktif edildiğinde 75FPS ye düşürüyor. 2160x1440 ve 1920x1080 çözünürlüklerinde FPS düşüşü yok denebilir. Şayet 4K desteği olsaydı burayı oyun testine boğacaktım kısmet
  • rezes kullanıcısına yanıt
    acıkcası, ben test ettim Crysis 3 kuruluydu hic bir zaman kaldırmam canım sıkıldıkca gorsel solen olsun diye ara ara oynarım. settings ler hayli ultra mode du, sadece cozunurlugu 2560x a cıkardım (kartım 4k desteklemediinde) kesinlikle hic FPS kaybetmedim ve cok hosuma gitti bu 4k monitor de 28" olması ve 2560x da ekran kartımın bayılmaması herhangi bir performans kaybetmemesi kartım GTX 680 AMP Edition Zotac
  • arkadaşlar bu monitörü alıp elimdeki 290 tri xfire ile kullanmak istiyorum sizce 4k 60hz olması kartları kısıtlarmı?
  • dc106 kullanıcısına yanıt
    kısıtlamaz. Kısıtlayacağı yer 60hz'Lik monitörlerde vsync açık olmasıdır. Vsync kapalı olursa kısıtlayacağı yerde dahi kısıtlayamaz.
  • peki 4k olarak ülkemizde başka monitor varmı oyun için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dc106 -- 11 Eylül 2014; 13:08:55 >
  • Arkadaslar size tecrube ettiğim bir sorunu soylemekte fayda oldugunu dusunuyorum . ozellikle bu monitoru alacaklar icin.. benim ilk aldıgım ölü pixel hatalı cıktı servise verdim hayatımda gordugum en kotu servisti kesinlikle. cok yogunlar ve cok acemi insanlar calısıyor

neyse aradan 15 gun gecti urunumu birebir sıfır kutu ile degistirdiler hic acılmamıs kutu. (bunu almak icinde tam olarak 38dk bekledim servisde) fakat eve geldiğimde onceki monitorumde 1 olan ölü pixel den kurtuldum diye sevinirken bunda iki tane cıktı. :)

tabi ki bu korkunc kotu servis ve hatalı urunler yuzunden Samsung dan nasıl sodugumu size anlatamam .. ve ı cileyi cekmemek icin monitoru bu sekilde kullanma kararı aldım cunku sanırım 3ncu monitor de ölü pixel cıkacak. ve donanımsal olarak aynı ozelliklere sahip (size, renk scale , tepkime , cozunurluk vb..) alternative monitor olmadıgından tekrar goturup para iadesi de yaptırtmıcam

kısacası size bekleyin almayın derim en azından diger markalar cıkarana kadarda.. Samsung tam bir gamer - pro gaming monitor yapmıs cok uygun fiyata muthis ozellikleri olan. ama kesinlikle telmasa bekleyin derim ...

• GTX275 kullanıcısına yanıt
    Olmayınca olmuyor .Benim monitörde sistem güncellemesini bekliyor arka odada kutuda. Dostum geri ver orada deneyerek al.O kadar para verip te hatalı ürün ben olsam almazdım.Bu arada samsung servisi harbiden çok rezil bende memnun kalmadığım da Teknoniyotik ile sorun yaşamıştım geri almamak için bin bir takla atmışlardı.(Konu açmıştım %20 para kesip iade yapıyorlardı kutusu açıldığı için )Samsung ile konuşup ürünü onlara gönderip gönderemeyeceğimi tek derdimin firma ile yaşadığım bu sorun olduğunu söylemiştim.Servis hiç oralı olmadı firma ile çözün biz arızalara bakıyoruz deyip geçiştirmişti.

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    ya dedim ya canımdan bezdirdiler yoksa ugrasırım da cok rezil servisleri yani lanet olsun dedirtiyor adama acıkcası ikinci kez tumbu islemleri yapıcak ne vaktim var ne psikolojim.

artık boyle idare edicez belki zamanla gecir arada bir birtanesi gidiyor tekrar cıkıyor bu arada haha saka gibi tam merdiven altı telmaşa urun. ama hakkını yemiyelim beni ugrastırmadılar sıfır kapalı urun verdiler cunku hic kullanılmamıstı belki ondan.

aldım ertesi gun goturdum ben, ama tabi bu urunun ve servisinin iyi oldugu anlamını tasımaz.. satarım ben bunu ilerde yarı fiyatı baska bir marka aynı ozelliklerde cıkarttıgında onu alırım yapıcak birsey yok.

bu arada o servisde acıp deniyeim olayını Kabul etmediler kapalı kutu biz acmayız dediler yine olursa ne yapıcam demistim tekrar butun islemleri yapıcaz dediler :)
  • GTX275 kullanıcısına yanıt
    Yap sende milleti yıldırmaya çalıştırıyorlar.Yılma azimle devam et.Bu ölü piksel dediğin plazma tv'ler de ki leke gibi mi ? Çünkü ölü piksel varsa vardır yok olmaz.Renkleri farklıdır onların Dead Pixel Test ve Dead Pixel Buddy İndir programını kullanarak ölü piksellerin ne renk olduklarını daha doğrusu hangi renklerde ortaya çıktıklarına bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 15 Eylül 2014; 17:11:58 >
  • Arkadaşlar bende ürünü 3gün önce vatan'dan 1600 aldım beğenmediğim için aide edeyim dedim edemedim isteyen varsa satabilirim fatura 3 gün önceye ait.
    elden deneyebilirsiniz isterseniz vatana bile gideriz iade almıyorlar
  • Makaqop kullanıcısına yanıt
    Geri almama sebebleri neymiş ?.Koşulsuz iade hakkınız var mağazadan bizzat giderek mi aldınız ?.Siz para iadesi istediyseniz işi yokuşa sürmüşlerdir hediye çeki isteyin bakalım ne diyecekler.
  • Yalova vatandan aldım bir anlık heyacanla orada gördüm çalışan arkadaş övdü felan trink aldım bende daha sonra memnun olmadım 2 gün kullanmama rağmen bugün gittim maalesef iade yapamıyoruz dediler ve geri döndüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Dün LG nin 34" (34um95) 21:9 monitörün kullanma kılavuzunu incelerken
    HDMI üzerinden 3440x1440 çözünürlükte 50hz,
    Display Port üzerinden 344x1440 60hz değerle çalıştığına ilaveten AMD nin displayport destekli FreeSync çözümünü gördükten sonra
    anladım ki HDMI tahtını yavaş yavaş display porta bırakacak gibi.

Ben de yurtdışından 34um65 2560x1080 monitör alma arefesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 16 Eylül 2014; 11:28:31 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_97347318/f_//tm.htm#97347318

1 adet var elimde.ilgilenenler pm atabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.