Şimdi Ara

4K Video Problemi - Macbook Pro 13 2015

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar i5 2,7 Ghz versiyonlu Intel HD 6100 grafik işlemcili Macbook Pro Retina 2015 modeli cihazda 4K video oynatamıyorum.

İşletim sistemi güncel değil El Capitan sürüm 10.11.6 var.

Cihaz bana ait değil. Şuan için güncelleyemiyorum haliyle imovie de eski sürüm. iMovie'nin yeni sürümü 4K destekliyormuş sanırsam fakat sistemi ve yazılımı güncelleyemediğimden şuan için alternatifler ile video oynatmaya ve düzenlemeyi deniyorum. Fakat değil düzenlemek makinada 4K video oynatabilmiş değilim Openshot video düzenleyici ile videoyu ekliyorum daha oynatırken kasıyor, VLC media player indirdim internetten o da oynatırken kasıyor. Çözebilmiş değilim.

Video hızlandırıcıyı da VDA yaptım VLC üzerinden fakat değişen bir şey yok. 5000 küsür TL'lik makina 4K oynatamıyor olamaz her halde. Hemde Apple gibi yazılım,tasarım,grafik için tasarlanmış bir sistem üzerinde böyle bir durum kabul edilemez.

• Videonun media info bilgilerini paylaşır mısın? Codec format vs hepsini bir bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhanaks

Videonun media info bilgilerini paylaşır mısın? Codec format vs hepsini bir bakalım

Teşekkür ederim ilginiz için. Videoyu internetten temin ettim 4k yüksek bitrate sahip demo indirip deneyeyim dedim ( ilerde go pro ve iphone 8 ile 4k 30 , 60 fps videolar ile uğraşmayı düşünüyoruz )

4K Video Problemi - Macbook Pro 13 2015

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Handbrake isimli ücretsiz video convert programını indirin. Sonra bu videoyu, program içinden H.264 ile konvert edin. Video kalitesi bozulmayacaktır. Program içindeki, presetlerde yer alan, Normal-> legacy-> High Profile ayarını seçip konvert edin. Konvert bitince videoyu tekrar açın. Düzelecektir.

• quote:

Öncelikle Handbrake isimli ücretsiz video convert programını indirin. Sonra bu videoyu, program içinden H.264 ile konvert edin. Video kalitesi bozulmayacaktır. Program içindeki, presetlerde yer alan, Normal-> legacy-> High Profile ayarını seçip konvert edin. Konvert bitince videoyu tekrar açın. Düzelecektir.

Tekrar teşekkür ediyorum.Programı güvenlik ayarlarından yükleyemedim. Mac OS'un telefonla teyit onayları sinir ediyor ( cihaz bana ait değil arkadaşımı rahatsız etmek zorunda kalıyorum )

iPhone ve Gopro 4k'da h.264 çekiyorsa bir problem olmaz ben şimdi 4k h264 bir demo indirmeyi deneyeyim.
  • quote:

Usta farklı programla denedim. Videonun boyutu baya düştü. Yine çözünürlük 4K fakat anlamadım 800 mb'lik dosya 200'lere indi h264 bu kadar başarılı bir sıkıştırma algoritması mı anlamadım. Şimdi onu deniyorum sıkıntısız çalışıyor gibi. Sağolasın valla. ( Ekleme: denediğim program ücretsiz versiyon videonun süresini de kırpmış o yüzden bu kadar ciddi düşüş olmuş boyutta )

Fakat anlamadım dediğim gibi bu kayıplı mı oldu kayıpsız mı oldu iPhone ve GoPro h264 mü çekiyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 15 Aralık 2017; 22:18:28 >

Demek ki sorun sizin videonun codec sorunundan kaynaklanıyor. H.264 çok başarılıdır ve kaliteyi düşürmeden boyutu azaltır. Siz de bunu kullanırsanız, bilgisayarınızda sorunsuz çalıştırır ve düzenleme yaparsınız.

iPhone ile içe aktardığınız videolarda da sorun olmaz. Diğer cihazlarla denetip görmeniz lazım. Sorun çıkarsa convert edip çalışırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Demek ki sorun sizin videonun codec sorunundan kaynaklanıyor. H.264 çok başarılıdır ve kaliteyi düşürmeden boyutu azaltır. Siz de bunu kullanırsanız, bilgisayarınızda sorunsuz çalıştırır ve düzenleme yaparsınız.

iPhone ile içe aktardığınız videolarda da sorun olmaz. Diğer cihazlarla denetip görmeniz lazım. Sorun çıkarsa convert edip çalışırsınız.

Anladım sağolasın usta şimdi ücretsiz sağlam bir convert programı temin etmem lazım.

İlk videoyu oynatamadığımda kan beynime sıçradı.

4K inanılmaz bir deneyim yalnız. ( Her ne kadar macbookun ekranı 4k desteklemese de görüntü muazzam )
    Evet, 4K süper. Program çok var bulursunuz. Benim önerdiğim de en iyilerinden ve ücretsiz olanıdır.

Yalnız size tavsiyem, video düzenleme ile ilgilenecekseniz ve 4k çalışacaksanız elinizdeki macbook pro’dan çok büyük şeyler beklemeyin. İşinizi görür ama 4k olayında kasabilir.

• quote:

Evet, 4K süper. Program çok var bulursunuz. Benim önerdiğim de en iyilerinden ve ücretsiz olanıdır.

Yalnız size tavsiyem, video düzenleme ile ilgilenecekseniz ve 4k çalışacaksanız elinizdeki macbook pro’dan çok büyük şeyler beklemeyin. İşinizi görür ama 4k olayında kasabilir.

eGpu , harici bir ekran kartı thunderbolt 2 ile uyumlu olur mu alınsa bile işlemcinin yarattığı eksikliği ekran kartı kapatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 16 Aralık 2017; 0:14:57 >
    Eğer kullandığınız program, Render için CPU tabanlı çalışıyorsa ekran kartının size bu noktada büyük faydası olmaz. GPU tabanlı Render ve export desteği sunan bir program ile çalışırsanız o zaman tabii ki iyi bir ekran kartı bulunmaz nimettir.

• quote:

Eğer kullandığınız program, Render için CPU tabanlı çalışıyorsa ekran kartının size bu noktada büyük faydası olmaz. GPU tabanlı Render ve export desteği sunan bir program ile çalışırsanız o zaman tabii ki iyi bir ekran kartı bulunmaz nimettir.

Anladım çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için artık ileri de işin ciddiyeti ve bütçesi arttığında düşünmek daha doğru olacak gibi.
  • Mac için 4K Player ve 4K converter programı önerebilir misiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.