Şimdi Ara

4K ya Geçenler Biss Key Sorununu Nasıl Çözüyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4k ya geçmek istiyorum biss key işini ne yapacağımı bilemedim. Arçelik, Vestel, Grundik gibi yerli markaları gezdim, Biss keyden bihaberler. Yabancı modellerde zaten yok. Ya adını duymamışlar, ya da yasal değil fln diyorlar. 4k uydu alıcı alsak fiyatları yüksek, almasak yeni tvler biss keyi çözüyor mu kimse bilgi veremiyor. Biss key çözümü artık demode mi oldu. İdman tv vb. İzlemek için biss key şart. Biz de sisteme uyup paralı yayınlara mı geçmek zorundayız. Gelecek nasıl şekillenecek, neler düşünüyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dahili uydu alıcısıli tv'lere bakmayın.Fiyat açısından dahili uydu cihazı olmayan tv'lere bakmamız yarariniza .

4k uyumlu bir uydu alıcısı alarak bu işi cozersiniz .

Emin olmamak ile birlikte bazı yerli markaların uydu alıcılarına biss girilebiliyor .

Ama ben şimdiye kadar dahili uydusu olupta hızlı kanal geçişi olan Tv görmedim .2 saniye kanal gecisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Hocam 4k TV biz alalım mı almayalım mı kararını vermeye çalışırken , Bir uyandık çağ atlayıp 4k TV sistemi HDR ye geçmiş .
    Ve önümüzdeki yıllarda 4k TV lerin olmaz ise olmazı HDR olcak .
    Şimdiden HDR uydu alıcılı Televizyonlar satılmaya başladı .
    HDR kameradan başlayıp TV yayını ,Uydu alıcısı ve Televizyonla devam eden bir bütün .
    HDR yayınları anlaya bildiğim kadarı ile televizyonumuz HDR olmasada izlenebiliyor . Ancak HDR nin görüntü dolgunluğu olmuyor .
    Normal 4k TV ve 4k HDR TV'li yayınlar arasındaki farkı gösteren youtubede veya
    HDR özellikli Apple TV sayfasından inceleyebilirsin .

https://www.apple.com/tr/newsroom/2017/09/apple-tv-4k-brings-home-the-magic-of-cinema-with-4k-and-hdr/

• Biss ile çözülen yayınlar SD veya HD . 4kda biss ile çözülen TV yayını yok .
    Zaten CCcam fiyatları 4-7$ a kadar düştü.
    Çoğunluk CCcam bissleride kapsıyor . veya Softcam.keys'li emularla çözülebiliyor .
    Uzun lafın kısası uygun DVB lerle Biss girme tarih oldu .
  • Çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim. Cuguli hocam 4k tv alacağım uygun fiyatlı birşey, hdr olmalı mı mutlaka, önümüzdeki yıllar için olmasa da olur mu?

• jowood1 J kullanıcısına yanıt
    Hocam almak istediğiniz TV kaç inch ,Buda önemli .ve acilmi ?
    Hiç bir şey oturmuş değil . 40 inch civarında tv alacaksanız 4k bile gerek yok .
    Turksatta sadece TRT UHD var . ve HDR değil .Tüm avrupada iki elin parmaklarını geçmez . HDR 4k yayın yapan şimdilik 3 veya 4 .
    Tamamı yabancı dilde .

Dönemimiz geçiş dönemi . Teknoloji hızla değişiyor .

HDR teknolojisi gördüğüm kadarı ile soluk olan çekimleri de oldukça izlenebilir hale getiriyor . fakat pahalı .
    Maddi sorununuz yoksa tabiiki 4k HDR almanız daha akılcı olur .

Karar sizindir . Benim ekonomim müsait olmasına rağmen Yeni bir TV almayı 5 yıl daha öteledim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuguli19 -- 26 Ocak 2018; 15:44:32 >
  • Hocam bütçe sorun değil de şimdi geçiş dönemi için 2. Tv olarak 49 inch alamam gerekiyor. Vestel regal arçelik 2000 tl civarında uygun birşey alsam nasıl olur, fhd de alsam fiyatlar aynı zaten. Almışken 4k olsa iyi olmaz mı, giriş seviyesi modellerden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p'den 2K'ya mı 4K'ya mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ben görmeyeli 4k ile 2k arasında pek fark kalmamış .
    Vestel 4K SMART 49UB8300 124 EKRAN LED TV (49 inç) n11 de 2200 TL . Hatta arçeliktede benzer sonuçlar var . vestel kendi teknolojisini geliştiren firma . Uydu alıcılarıda fena değildir .
    Bu ürünü al geç Sorun çıkarsa servis ağıda iyidir .
    Yinede Satıcı ve cihaz hakkında şikayet falan varmı bir bak .
    Vestel hakkında şikayet sayısı fazla olabilir. ama satışıda çok . oran önemli .
    https://urun.n11.com/led-tv/vestel-4k-smart-49ub8300-124-ekran-led-tv-49-inc-P231906903?cid=700501&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&utm_content=102_214_3107&utm_term=

edit : Biss vs yoksa Bütçene göre bir uydu alırsın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuguli19 -- 26 Ocak 2018; 17:1:18 >

• Mesajların için teşekkürler dostum. Ben de öyle düiünüyorum.

aklın yolu bir
  • Vestelin çoğu 4k tvlerinde biss desteği var

• Biss key nerede lazım oluyor ki artık hiç maç yayını vs görmüyorum belki avrupa şampiyonası veya dünya kupasında ihtiyaç olur onuda ya modülle yada ucuz bir uydu alıcı ile çözersiniz.

Beko,grundig ve vestel tvlerde biss key var bir dönem araştırmıştım.Hatta TKGS bile var,Türksat hızlı diye geçiyor menülerde.

4K olmayan biss key li ve düzgün görüntü kalitesi olan bir cihaz istiyorsanız Vestel Codebox öneririm ses ve görüntü kalitesi gerçekten iyi TKGS yok ama kanal dizmesi kolay bende Hem Vestel hem grundig dsr 8200 var ikisinde de biss var görüntü kaliteleri iyi grundig de TKGS
  • Kullanma kılavuzlarını inceledim, Vestelin tüm modellerinde biss key devam ediyor. Biss key sayesinde idman tv den tüm liglerin maçlarını izleyebiliyorum. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redcell

Biss key nerede lazım oluyor ki artık hiç maç yayını vs görmüyorum belki avrupa şampiyonası veya dünya kupasında ihtiyaç olur onuda ya modülle yada ucuz bir uydu alıcı ile çözersiniz.

Beko,grundig ve vestel tvlerde biss key var bir dönem araştırmıştım.Hatta TKGS bile var,Türksat hızlı diye geçiyor menülerde.

4K olmayan biss key li ve düzgün görüntü kalitesi olan bir cihaz istiyorsanız Vestel Codebox öneririm ses ve görüntü kalitesi gerçekten iyi TKGS yok ama kanal dizmesi kolay bende Hem Vestel hem grundig dsr 8200 var ikisinde de biss var görüntü kaliteleri iyi grundig de TKGS

Bu yaz TRT 4K kanalı dünya kupasını yayınlayacak. Büyük ihtimalle BISS olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.