Şimdi Ara

TYT'Yİ NASIL BU KADAR HIZLI ÇÖZÜYORLAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
4
Favori
10.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün limit tg denemesinde yanımdaki kız ben türkçeyi bitirip matematikten 35 soru çözene kadar tüm sınavı bitirdi kontrole geçti optik kağıdında pek boşu yoktu ve 45 dk kontrol etti nasıl bu kadar hızlı çözebiliyor? çok deneme çözmekle erişilir bir şey mi bu?

• Hocam tamamen farkındalıkla alakalı. Kız sınavın başından sonuna kadar hızlı çözmesi gerektiğinin farkında ve temposunu hep koruyor. Ama çoğu kişi hızlı başlar ve ortalarda dalıp sürenin nasıl geçtiğini anlamaz, sonlarda tekrar hızlanır ama önceki süre açığını kapatamaz.
    Hızlı olmak için sınavda asla dalmamalısınız.
    Yapay Zekanın Yanıtı

TYT'de Hızlı Çözüm Teknikleri

TYT sınavında matematik bölümünü hızlı ve doğru bir şekilde çözmek, yüksek puan almak için hayati önem taşır. İşte TYT matematikte hızlanmanın etkili yolları:

• Konuları Temelden Anla: Konuları yüzeysel değil, derinlemesine anlaman gerekir. Bu, hızlı çözüm için gerekli matematiksel temeli sağlar.

• Bol Pratik Yap: Soru çözmek, hızlanmanın en önemli yoludur. Çeşitli soru tiplerini düzenli olarak çözerek hızını ve doğruluğunu artırabilirsin.

• Stratejik Çözüm Tekniklerini Öğren: Zaman kaybını önlemek için stratejik çözüm tekniklerini öğren. Örneğin, kolay soruları önce çözebilir, zor soruları daha sonra bırakabilirsin.

• Zaman Yönetimini Uygula: Sınav süresini verimli kullanmak için zaman yönetimi çok önemlidir. Sorulara ayıracağın süreyi önceden belirleyerek zamanı boşa harcamaktan kaçınabilirsin.

• Formüller ve Teoremleri Ezberle: Formüller ve teoremleri ezberlemek, çözüm süresini önemli ölçüde azaltır. ezberledikçe daha hızlı hatırlayabilir ve uygulayabilirsin.

• Kestirme Yolları Kullan: Matematikte bazı kestirme yollar, soruları daha hızlı çözmene yardımcı olabilir. Bu yolları öğrenmek ve uygulamak, hızını artıracaktır.

• Konsantre Ol ve Zaman Tut: Sınav sırasında konsantre olmak ve zamanı takip etmek çok önemlidir. Dış etkenlerden uzaklaşarak ve zamanını etkin kullanarak verimliliğini artırabilirsin.

TYT matematikte hızlı çözmeyi öğrenmek zaman ve çaba gerektirir. Ancak yukarıdaki teknikleri uygulayarak hızını ve doğruluğunu önemli ölçüde artırabilir, sınavda başarılı olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • upper wesside
  • up
  • dahada up
  • Ben yetistiremiyorum mesela ♡♡

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çok sasiriyorum benim kontrol etmeye vaktim bile kalmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm branşlardan konuyu çok derinlemesine biliyor ve alan denemeleri ile desteklemiştir . Mesela türkçe 30 dkkada bitiren var mat aynı şekilde 30 dkka sosyal fen toplam 20 dkka yani sınavı 80 dkkada bitirebilirisiniz aslında ama çok çalışmanız lazım .
  • Salla pakize yapanlardir cok kafaya takmamak gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddi çözüyordu sallama olduğunu sanmam. mezun boşluğunu işaretlemişti 2 senedir çalışıyo belliki. bu kadar hızlı olmasa da mesela 25-30 dk nasıl artırabiliriz? hızlı çözen arkadaşlar, neler yaptığınızı yazarsanız faydalı olur
  • hocam hep çok pratik hem de biraz yetenek meselesi bana sorarsan 700 olan arkadaşım vardı sınavı genelde ucu ucuna biter kalsa 5 10 dk kalırdı ygs zamanı
  • Valla çıldıracağım bende, yetişmiyor. Türkçe mat fen sosyal yapıyorum. Matematikte sorulara çok takıldığımız ve yavaş gittiğimi görürsem diğer dersleri bitirip matematiğe dönüyorum ama yetişmiyor. Çap’ta ve Limit’te matematikte çok boşum var. Önce matematikten mi başlasam bilemiyorum öyle başladığımda daha iyi gibi oluyor ama bu seferde gerçek sınavda da böyle yaparsam matta yamulturlar belki diye bu şekilde yapmamak istiyorum. Hız konusunda taktiği olanlar elbet vardır fakat rakip olduğumuzdan burada yazacaklarını düşünmüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun ama bu olaydan gerçekten çok sıkıldım.

• zaten ayt bu yüzden önemli hocam tyt yi mahvetsen bile gir aytyi biliyorsan çöz uzun uzun
  • Turkce asla 45-50 dakikanin altina dusmuyor benim. Bugün 55 dk civari surunce matematikte cook bosum kaldi. Her gun turkce denemesi aticam artik baska turlu hizlanamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorious195 -- 12 Ocak 2019; 17:37:45 >
  • xleader kullanıcısına yanıt
    Matı ,sınav düzeyi olmak koşuluyla 30 dkk da çözen varsa o adam beni geçsin zaten.

• Tyt o kadar zor değil aslında kitap okuma alışkanlığı olan birisi çatır çatır çözer

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam tamamen farkındalıkla alakalı. Kız sınavın başından sonuna kadar hızlı çözmesi gerektiğinin farkında ve temposunu hep koruyor. Ama çoğu kişi hızlı başlar ve ortalarda dalıp sürenin nasıl geçtiğini anlamaz, sonlarda tekrar hızlanır ama önceki süre açığını kapatamaz.
    Hızlı olmak için sınavda asla dalmamalısınız.

• itsmyturn_ kullanıcısına yanıt
    Hocam size fazlasıyla katılıyorum bende ise durum şöyle matematiğe gelene kadar uyumak üzere bir halde, yavaş çözüyorum ve 60dk da bitirince normal sürede çözdüğümü düşünüyorum. Ama matematikte hızlanınca farkediyorum ki öncekileri yavaş çözmüşüm. Sonra yetişmeyebiliyor matematikte gıcık sorular varsa

• Evet hocam matematikte süre çok sıkıntı oluyor çok pratik lazım.

• Türkçe 35’i geçmiyor asla. Genelde 30’un altında bitiriyorum. Fen-sosyal ikisi birlikte denemenin düzeyine göre 15-25 dakika arası vaktimi alıyor. Matematik 50-60 dakikada bitiriyorum. Kalanında da optiği kontrol edip şüphede kaldığım sorulara göz gezdiriyorum ya da dikkat hatam var mı diye tekrar çözüyorum bazı soruları

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xleader kullanıcısına yanıt
    Matematik basit veya ortalama zorlukta değilse 30 dakikada çözülemez. Bir öğrenci çözemez yani.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.