Şimdi Ara

4Ohm 3W hoparlör amfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar elimde 2 adet hoparlör var uzun olanı coca cola göndermişti fakat kablolarını bulamıyorum diğeri ise bildiğimiz küçük müzik kutusundan çıkartmıştım.İhtiyacım olan bir telefon harici hoparlör oraya buraya para vermektense kendim yapmak istedim.Sizce bu iki hoparlörden telefon için bir hoparlör yapabilirmiyim. istediğim parçayı dinleyebileceğim sizce bu mümkünmüdür ihtiyacım olan malzemeler nedir yardımcı olabilirmisiniz? Hoparlor 4 ohm 3w buna göre sarjli bir amfi nasil yapilabilir baglantilari semalari baski devreleri nasildir?

4Ohm 3W hoparlör amfi

4Ohm 3W hoparlör amfi

4Ohm 3W hoparlör amfi

4Ohm 3W hoparlör amfi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkanKhrmn -- 1 Mart 2015; 19:47:11 >

• BerkanKhrmn kullanıcısına yanıt
    O boyuttaki hoparlörleri telefon ile direk çalıştıramazsın.. telefonlarda head phone amp. vardır ve gücü bunları çalıştırmaya kolay kolay yetmez.. bunları çalıştırabilmek için elektrik beslemesini ve , ses frekans dalgalarını ayrı alıp , telefona geri besleme yapmadan çalışacak bir devreye ihtiyacınvar. geri besleme koruması olmadan telefonu veya bağladığın cihaza muhtemelen zarar verirsin çünkü telefonada akım veriyor olacak..
  • Direk telefondan degilde peki sarj ile ve ya prize baglayarak yapmak mumkunmudur bunun icin her hangi bi amfi devresi gerekirmi hoporlorun uzerinde 4 ohm 3 W yaziyor buna gore bi devremi yapmam gerekli acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkanKhrmn

Direk telefondan degilde peki sarj ile ve ya prize baglayarak yapmak mumkunmudur bunun icin her hangi bi amfi devresi gerekirmi hoporlorun uzerinde 4 ohm 3 W yaziyor buna gore bi devremi yapmam gerekli acaba ?

Tabi, bir amfi devresi şart. tda2822m , tea2025b , lm386 gibi mini amfi devreleri kurarak bu hop. besleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 1 Mart 2015; 21:57:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Direk telefondan degilde peki sarj ile ve ya prize baglayarak yapmak mumkunmudur bunun icin her hangi bi amfi devresi gerekirmi hoporlorun uzerinde 4 ohm 3 W yaziyor buna gore bi devremi yapmam gerekli acaba ?

Tabi, bir amfi devresi şart. tda2822m , tea2025b , lm386 gibi mini amfi devreleri kurarak bu hop. besleyebilirsin.

Alıntıları Göster
    TDA7377 entegresi senin işini görür.
    LİNK Linkte TDA7377 İLE 2X30W ANFİ DEVRESİ

malzeme listesi
    1 Adet TDA7377 veya TDA7375 entegre
    2 Adet 470 nf 63 volt polyester-seramik-mika kondansatör
    1 Adet 47 uf(mikrofarad)kondansatör 25 volt veya üstü(arkadaşlar 47 uf yerine en az 470 uf takarsanız sesteki parazitlenme boğulma gibi engelleri kaldırırsınız.)
    1 Adet 10 k direnç (1-2-3-4 watt olabilir.)
    3 Adet 2'li Klemens
    Bakır veya üniversal plaket
    1 Adet Dişi jak (3.5mm)
    1 Adet Streo-Streo ses kablosu(3.5mm)
    1 Adet Alüminyum soğutucu
    Ben yaptım çalıştı.

Kolay gelsin.

• Cok tesekkurler malzemeleri alip bir deniyicem sagolun.
  • quote:

Cok tesekkurler malzemeleri alip bir deniyicem sagolun.
    Ben teşekkür ederim. Yardım lazım olursa yazarsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JBL Cs1214 1000w
    12 yıl önce açıldı
    Subwoofer Amfi Ohm Uyuşması
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: valdond

Ben teşekkür ederim. Yardım lazım olursa yazarsınız.
    Söylemeyi unuttum 12V 600mA üstü gerilim kaynağı kullanma. Kullanırsan entegrede aşırı ısınma meydana gelir ve harici soğutma kullanman gerekir.
  • quote:

Söylemeyi unuttum 12V 600mA üstü gerilim kaynağı kullanma. Kullanırsan entegrede aşırı ısınma meydana gelir ve harici soğutma kullanman gerekir.

Peki 12 V luk bir adaptöremi ihtiyacım olacak devreyi çalıştırmam için
    Evet 12v güç kaynağına ihtiyacınız var,, önerilen anfi devresi 4 ohm 35W daha büyük kabin kullanabilirsiniz, bunlara zarar verebilir.. sizin kullanacağınız tda2822 devresidir. sesini az açarım, ilerdede büyük kolon bağlarımderseniz, tda7377 veya 7375 iyi gider,, 12v 10A besleme ile,, ikinciel pc power suply kullanabilirsiniz.
  • quote:

valdond arkadaşın bahsettiği devre güzel ama gücü bu hoparlörler için çok yüksek, eğer özellikle ve sadece bu hoparlörler için minik, taşınabilir, az enerji tüketen gerektiğinde pille çalışabilecek bir amfi istiyorsanız yukarıda verdiğim devrelere bir göz atın netten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

valdond arkadaşın bahsettiği devre güzel ama gücü bu hoparlörler için çok yüksek, eğer özellikle ve sadece bu hoparlörler için minik, taşınabilir, az enerji tüketen gerektiğinde pille çalışabilecek bir amfi istiyorsanız yukarıda verdiğim devrelere bir göz atın netten...

Alıntıları Göster
    TDA7377 entegresine bağlanacak bir steroe potansiyometre ile istediğiniz hoparlörü kullanabilirsiniz benim kulaklık kullanmışlığım bile var.

• quote:

TDA7377 entegresine bağlanacak bir steroe potansiyometre ile istediğiniz hoparlörü kullanabilirsiniz benim kulaklık kullanmışlığım bile var.

Doğrudur tabi, ben arkadaşın gerekirse şarjlı bataryayla da kullanmak istediğini algıladığım için enerji sarfiyatı daha düşük ama bu hoparlörlere de uyumlu entegreleri tavsiye ettim. Yoksa dediğiniz uygulamanın kullanım alanı tabi ki geniş...
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    TDA lar 2 ohma kadar yükleri sürebilir. Max güç 2 ohma göre verilir. 7377 deki 4 çıkışın her biri max 15 watt verir. 32 ohmda bu 1 wattın altına düşer. 32 ohm kulaklığı anca besler. Ancak distorsiyon olacaktır.
    Ayrıca anfiler limit değerlerine yaklaştıkça distorsiyonu artar. Düşük güçlü anfiyi sınırda çalıştırmaktansa, yüksek güçlü anfiyi düşük güçte çalıştırmak daha iyidir. Ayrıca köprülemek yerine tek sonlandırma (single ended) bağlantı ile kullanırsanız ses kalitesini bir miktar daha artırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Mart 2015; 23:01:49 >
  • Bırakın şu entegreyi arkadaş her şeye 7377 öneriyorsunuz. O hoparlörlerin aktif olan modellerinde pam 8002 gibi entegreler bulunurlar d dınıfı olurlar. Çok küçük bulamam takamam dersen Tda2822m gibi bir entegreyi köprü modda çalıştırabilirsin. 6 volt ile beslesen yeterli. 4 ohm 2 watt hoparlör bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

TDA lar 2 ohma kadar yükleri sürebilir. Max güç 2 ohma göre verilir. 7377 deki 4 çıkışın her biri max 15 watt verir. 32 ohmda bu 1 wattın altına düşer. 32 ohm kulaklığı anca besler. Ancak distorsiyon olacaktır.
    Ayrıca anfiler limit değerlerine yaklaştıkça distorsiyonu artar. Düşük güçlü anfiyi sınırda çalıştırmaktansa, yüksek güçlü anfiyi düşük güçte çalıştırmak daha iyidir. Ayrıca köprülemek yerine tek sonlandırma (single ended) bağlantı ile kullanırsanız ses kalitesini bir miktar daha artırırsınız.

Katılıyorum.
  • quote:

Sizce dediginiz entegreyle sarjli bir kabin yapabilirmiyim cok buyuk olmamak sartiyla ayrica bir kisim tda a diyor bir kisim baska bir entegre oneriyor kararsiz kaldim en kaliteli hoporloru yormayacak sekilde gerekirse biraz olsun yuksek sekilde muzik dinleyebilecegim hangisi olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkanKhrmn -- 3 Mart 2015; 22:25:25 >

7377 gibi entegreler fazla uğraşmak istemeyenler için iyi oluyor, fazla harici bileşen gerektirmez. 7377 şarjlı sistem için verimsiz olur, AB sınıfı olduğu için. Kalitesi de çok iyi ile iyi arası bir şeydir.
    Anfi için STK serisi kullanmak en iyisi fakat, şarjlı sistem olunca stkyı beslemek problem olur.
    TDA da olur, başka bir entegre de olur. Aklıma TDA ve STK harici entegre gelmiyor. TDA7560 ı deneyebilirsin. Yada bunun aşağı yukarı aynısı olan 7384 var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Mart 2015; 22:43:52 >
  • quote:

quote:

Sizce dediginiz entegreyle sarjli bir kabin yapabilirmiyim cok buyuk olmamak sartiyla ayrica bir kisim tda a diyor bir kisim baska bir entegre oneriyor kararsiz kaldim en kaliteli hoporloru yormayacak sekilde gerekirse biraz olsun yuksek sekilde muzik dinleyebilecegim hangisi olabilir?

Kardeşim ben yine ve ısrarla söylüyorum ki sen amacına ve ihtiyacına uygun bir entegreyi kullan, yukarıda da bahsettiğim gibi o hoparlörlerle taşınabilir şarjlı bir amfi yapacaksan o zaman 7377 falan kullanılmaz. 30w civarı bir entegreyi şarjla besleyemezsin, tamam sesi ve ses hacmi tabi iyi olacaktır ama sana şu an lazım olan bu değil... Ben yine tda2822, lm386 gibi toplamda 4-5w geçmeyen ama temiz ses alabileceğin entegreleri tavsiye ediyorum.

Yok ben şarjdan vazgeçtim yapmışken yüksek çıkışlı, 12-15v beslemeli bir devre yaparım dersen o zaman o 7377 ye göz atarsın, vesSelam...

Sarjli ve tasinabilir olacaksa la4182 entegresini yapin.. 2*2w stereo... 5-9v arasi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.