Şimdi Ara

4S ten Note II ye geçtim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
5
Favori
11.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugrtrkgvn

quote:

Orijinalden alıntı: unicornist

öncelikle dün bir an (forumdaşlarımla ilgili) umutsuzluğa kapılır gibi olmuştum yorumlara bakınca, hatta bugün okumadım bile bu saate kadar, akıllı mantıklı açıklamaları ve yorumlar keyfimi yerine getirdi.

Öncelikle işlerim ve bebek nedeniyle aklım makinede olsa da istediğim kadar kurcalayabilmiş değilim.
    ilk izlenimler
    ne lazımsa app buldum bulamadığım bişey yok
    oyun henüz kurmadım fazla oyunla işim olmaz aslında
    4s elimin altında halen ama açık olmasına rağmen tüm gün internet ve diğer şeylerde ipad e bile gereksinim duymadan hallettim.
    büyüklüğü illa ki biraz afallatıyor yıllarca iphonedan sonra ama söz konusu rakkam 1-1.5 inch (2.4-3.8 cm)
    video izlemek enfes... işte o zaman büyüklük eksi değil artı oluveriyor.
    telefonu kulağa götürmeden bluetooth ya da kulaklık ile konuşma alışkanlığı edinmeye çalışan biri olarak bu konuda bana yardımcı olacak gibi :)
    kalemi benim için önemliydi
    pen ile not almak benim için çok ama çok muhteşem. benim için kelimesine dikkat.
    işim gereği zaman zaman şekillerle not almak kaba taslak çizimler yapmam gerekiyor işte o an konfor başlıyor "benim için"
    gecikme konusunda hassasiyeti anlamıyorum. milisaniyelerin (hissetmedim hadi olaki var) istanbulda trafikte boğulan bizler için gecikme başka anlam taşır milisaniyeler değil :P
    telefon rehber yedeklemede sadece idrive lite denedim ama tr karakterlerle sorun yaşadı tüm rehberi sildim nasılsa diğer sonuçları denerim diye.
    yeni sonuçları aktarırım.
    kimse bana iphone u kötüleyemez güzel alettir candır. elimdeki note 2 bile iphone un açtığı yoldan ve aldığı ilhamla buraya gelmiştir bunu kimse inkar edemez.
    ben pişman değilim hatta bilinçli kullanmak hatta hakkıyla bok atabilmek için bile o aleti tanımak gerektiğini düşünüyorum.
    mp3 download da ayrıca güzel...
    kies henüz iyi değil... daha çok yolu var gibi.
    buna rağmen pişman değilim iphone daha kullanıcı dostu daha ele yakışır bir alet ama note 2 ile kıyaslamak yanlış olur bence ayrı kulvarlardalar.
    yine de 4s ancak note 2 için bırakılabilirdi benim için.
    bilgi paylaşımına ve deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim zeka dolu sağduyulu yardımcı tüm mesaj yazan forumdaşlarıma sevgilerimi yolluyorum. alay eden arkadaşa cevap vermeye bile gerek kalmamış sayenizde. sevgilerle.

Hocam deneyimlerini paylaştığın için teşekkürü borç bilirim.Note II benimde düşündüğüm bi cihazdı ancak yazdıklarınızdan sonra sizin için önemli olan not alma ve büyük ekran video izleme gibi işlemleri başka bi cihazlada karşıladığım için vazgeçtim.Yani telefonum olmasa alırdım ancak elimdekini değerinin altına satıp para kaybetmek istemediğimden askıya aldım..Forumu amacına kullanınca bütçeyede faydası oluyor gerçekten.Bu arada ürününüz hayırlı olsun..

Ayrıca bende sizin gibi forumun tamamen bu "sidik yarıştıran" arkadaşlarla dolu olduğunu düşünüyodum ki,bu konuda yorum yapanlardan gördüğüm kadarıyla bu iki platformuda sevenler var..Yok stabilite yok şu yok bu..Daha bi ürün çıkmadan o ürüne karşı kutuplaşmaya başlayan zihniyet ne anlar teknolojiden..Daha 2 ay önce yazdığım bi yoruma beni bi taraf zannedip cevap yazan 50-100 arası msj sayısı olan bi arkadaşımız şimdi yine başka bi konuda gördüm 3200 küsür msj atmış..Yılların teknoloji sitesi böyle "post kasan" arkadaşların msjlarıyla dolu.Artık kabak tadı vermeye başladı bu danışıklı dövüşler,mesaj sayısını arttırma hesapları..Yöneticilerin artık ciddi anlamda ayıklama yapması gerekiyor..Bi ürün körü körüne savunulmazki kardeşim ya..Sana göre artısı eksisi neyse söylersin başkaları faydalanır.Forum kültürü çok değişti.Önceden insanlar birbirine yardım ederdi.Şimdi karşıdakinin ürününü kötüleyip,ondan soğutmaya çalışıp bundan mutluluk duyuyorlar..

2. paragrafınıza aynen katılıyorum.

• hayırlısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta kullanıcı tercihi kimse kimseninkine karışamaz,bencede arkadaş kendince doğru bir tercih yapmış,kendiside memnunsa gerisi kimseyi ilgilendirmez,benim androidde yadırgadıgım tek kısım güncelleme sorunu üreticiler bu konuda çok güzel alavere yapıyor,yeni cihazına güncellemeyi veriyor,6 aya kadar sürüyor tabi vermesi,bir önceki cihazının donanımı ne olursa olsun o güncellemeyi ya vermiyor,yada yarım yamalak özellikleri kısıtlayarak veriyor,tabiki genede geç veriyor,nexus cihazlar için 4.2 gelecek kimbilir nezaman gelecek bu sürüm diger cihazlara,bu sorun çözülmeden ben android cihaz almamaya karar verdim.
  • @BrainDrain
    İyi tamam öyle diyorsan öyle olsun, aramadan önce ram temizlemen için 300MB ram olması lazim. 1GB'lık cihazlarda bunu yaşaman çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 11 Kasım 2012; 10:43:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcink

Hocam yedeklerin icloud da ise daha iyi...

www.icloud.com dan apple id ile giris yap ordaki rehber kısmından tek seferde bütün rehberi pcye kaydet sonra da kies ile note a aktar

saygılar

not:umarım 4s yapılır biran önce

Daha önce 4s i pcye bağlayıp yedek almamıssanız çözüm yukarıda,pcye baplayıp yedeğini almışsanız çözüm çok daha kolay sadece samsung kiesi yükleyip telefonubağlayınız seçenekte samsung dışı cihazlardan kişi radevu vs bilgilerini alma seçeneği var ,ios veya Nokia cihazların son bağlandığında alınan yedekleri bilgisayarınızda duruyorsa (yani silmedi iseniz veya formatlanmadıysa) ilgili yerden bularak telefonunuza 5 dakikada kopyalar.Kolay gelsin.

Bu arada şahsi fikrimi yazayım cihazı güle güle kullanın gereksiz ios tutkunuz yoksa sorunsuz kullanıldığını pilinin çok daha fazla dayandığını eşsiz ekranda keyifli sörfü göreceksiniz.mayıs ortasından beri bende iphone 4 yerine Note 1 kullanıyorum çok memnunum..Güle güle sorunsuz kullanımlar..

• Yillarca iphone kullandim sonra belli sure android cihazlarda takildim..tekrar iphone felan derken birden ipad aldim..ipad alinca telefonumu wp olarak degistirdim..uzun zamandir nokia lumia 710 kullaniyorum..gecenlerde wp ile ilgili sayfada arkadas note 2 yi anlatmis..resmen elimdeki cihazdan sogudum..sanirim artik android de note2 ile sarj ve kasma-donma sorunlari cozulmus..heleki diger ozelliklerinden bahsetmiyorum bile..yakinda lumia 920 almayi planlarken aklim cok karisti..note 2 de alabiliri..ama emin oldugum sey ipad oldugu icin artik iphone felan almam..

• Boyutlarından dolayı 4S i değiştiremedim...
  • Iyice alistim aklima ne gelse yukledim
    ucretli birseye henuz bulasmadim
    rom mom sagolsun yazmislar uzun uzun okumadim bile acemiligin ve kendim kesfetmenin keyfindeyim
    Aldi
    gim gun orjinal pili fabrika dolumu 2 gun gitti ama sim karti falan gec taktim saymayalim onu
    Video cektim editor yukledim muzik dosedim paylastim falan superdi
    Adres defteri my contacts backup ile oldu zaten yazmistim sms leri alicam az sonra acelesi yok
    Isler gucler seyrettim star apps ile o da iyiydi
    Yazarken klavye harika ekran goruntusu almanin
    Yolunu bulayim onu da gosteririm kelime tahmin seçenekleri çok kolaylaştıracak işi
    Almayi dusunenler bence pisman olunacak alet degil.
    Iyi dilekler icin tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unicornist -- 11 Kasım 2012; 15:18:06 >
  • quote:

öncelikle dün bir an (forumdaşlarımla ilgili) umutsuzluğa kapılır gibi olmuştum yorumlara bakınca, hatta bugün okumadım bile bu saate kadar, akıllı mantıklı açıklamaları ve yorumlar keyfimi yerine getirdi.

Öncelikle işlerim ve bebek nedeniyle aklım makinede olsa da istediğim kadar kurcalayabilmiş değilim.
    ilk izlenimler
    4s elimin altında halen ama açık olmasına rağmen tüm gün internet ve diğer şeylerde ipad e bile gereksinim duymadan hallettim.
    büyüklüğü illa ki biraz afallatıyor yıllarca iphonedan sonra ama söz konusu rakkam 1-1.5 inch (2.4-3.8 cm)
    telefonu kulağa götürmeden bluetooth ya da kulaklık ile konuşma alışkanlığı edinmeye çalışan biri olarak bu konuda bana yardımcı olacak gibi :)
    pen ile not almak benim için çok ama çok muhteşem. benim için kelimesine dikkat.
    işim gereği zaman zaman şekillerle not almak kaba taslak çizimler yapmam gerekiyor işte o an konfor başlıyor "benim için"
    gecikme konusunda hassasiyeti anlamıyorum. milisaniyelerin (hissetmedim hadi olaki var) istanbulda trafikte boğulan bizler için gecikme başka anlam taşır milisaniyeler değil :P
    telefon rehber yedeklemede sadece idrive lite denedim ama tr karakterlerle sorun yaşadı tüm rehberi sildim nasılsa diğer sonuçları denerim diye.
    kimse bana iphone u kötüleyemez güzel alettir candır. elimdeki note 2 bile iphone un açtığı yoldan ve aldığı ilhamla buraya gelmiştir bunu kimse inkar edemez.
    ben pişman değilim hatta bilinçli kullanmak hatta hakkıyla bok atabilmek için bile o aleti tanımak gerektiğini düşünüyorum.
    buna rağmen pişman değilim iphone daha kullanıcı dostu daha ele yakışır bir alet ama note 2 ile kıyaslamak yanlış olur bence ayrı kulvarlardalar.
    bilgi paylaşımına ve deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim zeka dolu sağduyulu yardımcı tüm mesaj yazan forumdaşlarıma sevgilerimi yolluyorum. alay eden arkadaşa cevap vermeye bile gerek kalmamış sayenizde. sevgilerle.

Bu söylediklerinize katılıyorum çok yerinde olmuş
    doğrusu bu zaten
    özellikle ayrı kulvarlarda olduklarını bende zaman zaman forumlarda belirttim
    kişiler kullanım alanlarına ve zevklerine göre birini seçeceklerdir
    saygılı olmak lazım
    hatta ben apple ın ülkemiz kullanıcısına sırtını dönmesine ve yok saymasına katlanamıyorum
    protesto bile olsa samsung u tercih etmeyi yavaş yavaş düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: blackmagicman

Buradaki yorumları okudukça note 2 ye daha cok yaklaşıyorum.
    Note 2 sine şirket mail i kuran ve deneyen oldumu. Memnunmusunuz.

Exchange mail kullaniyoruz
    Stock mail app kullaniyorum tamamen sorunsuz

Tel defterj bile exchange de tamamen

Takvim fln sorunsuz

Gorevler icin 2do notes kullaniyorum outlooktakiler i senkronize edemedim

Gerci oneceden de gorevleri sadece tel de tutuyordum

• Güzel konu..seviyeli paylaşım..
    Bende ios..ve andro karması kullanıyorüm...telefonda andro oluyor ama tablette hala ipad rules...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 11 Kasım 2012; 21:19:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: obattal

2007 yilindan beri butun iphone modellerini kullandim. 2g 3g 3gs 4 4s cok kati bir apple kullanicisiydim. Jailbreak vs. her detayi ile kullanirdim iphone u.

uzun arastirma deneme yanilma bekleme sureci sonunda ben de galaxy note 2 ye gecis yaptim. ios hala en stabil isletim sistemi olmasina karsin buyuk kan kaybi icerisinde.
    Note 2 dusunenlere iphone 5 yerine kesinlikle tavsiye ederim. Belki gelecek nesil iphone modelinde apple eski devrim niteligindeki cizgilerini yakalar yine iphone a gecis yaparim fakat su an iphone 5 alinasi bir telefon degil bana gore.

Cocuk gibi sidik yaristirmaya gerek yok. Sonucta hepsi birer telefon.

Bende 7 senedir BB'nin tüm premium telefonlarını kullandım fakat S3 VE Note 2'yi gördükçe telefonumdan soğudum,evde İpad 2 var fakat çocuk kullanıyor yani ios'la tek bağım bu,note 2 ve S3 arasında kaldım,aralarında aman aman bir fiyat farkı olmadığından note daha cazip geliyor ama telefonla o kadar haşır neşir bir adam değilim ve sosyalleşme dışında çok fazla kullanmıyorum,ama geçen bir inceleme videosunda lig tv'yi açınca çocuk ve hd kalitede maçı görünce kendimden geçtim..

• quote:

ilk izlenimler

Daha farklı gözlemleriniz varsa bilmek isterim,zira ciddi ciddi düşünüyorum bu telefonu.

• Bu konu uçar ve uçmalı da!! Kendi adıma uzun zamandır hasret kaldığım, iki platform kullanıcılarının egosuz olarak + ve - leri paylaştığı bir topik olmuş.
    1 ay kadar önce 4S 32 GB'ı sattım. Bir telefon bir de tablet alacağım. Ama 2 kategori de çok karışık (rekabet sağolsun ) . Telefonda iphone5, Nexus 4 var üzerine de W8 ler geliyor. Tablette ise ipad4, Kindle Fire, Galaxy. Bu tarz topikler artsa da bizler de gerçek anlamda kullanıcı tecrübeleriyle bilgilenip doğru kararlar versek
  • quote:

Orijinalden alıntı: competan4

Bu konu uçar ve uçmalı da!! Kendi adıma uzun zamandır hasret kaldığım, iki platform kullanıcılarının egosuz olarak + ve - leri paylaştığı bir topik olmuş.
    1 ay kadar önce 4S 32 GB'ı sattım. Bir telefon bir de tablet alacağım. Ama 2 kategori de çok karışık (rekabet sağolsun ) . Telefonda iphone5, Nexus 4 var üzerine de W8 ler geliyor. Tablette ise ipad4, Kindle Fire, Galaxy. Bu tarz topikler artsa da bizler de gerçek anlamda kullanıcı tecrübeleriyle bilgilenip doğru kararlar versek

Telde android tablette ios

• quote:

Orijinalden alıntı: ErennIsk

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Sins

quote:

quote:

2g-3g-3gs-4-4s
    4s de bir donanımsal sorundan uzun süredir kurtulamayınca iphone 5 gelmemişken bir telefona acil geçmem gerekti.
    note II aldım... şu an henüz keşfetme aşamasındayım... daha rehber bile aktaramadım. (4s bilgisayar görmüyor çünkü) bu arızadan dolayı yarın genpaya teslim edilecek.
    bir sürü yöntem var anlatılan ama henüz yapamadım. bir sürü şeyi oldukça güzel şimdilik NoteII nin. bakalım android konusunda da cahilliğimi atmak iyi olacak... ya bir kaç ay sonra 5 e geçerim ya da android devam. görücez.

Bende 3GS'ten herhangi bir Android cihaza geçmeyi düşünüyorum, acelemde yok. Şimdilik sizi takip edicem. Paylaşımlarınızı bu konu üzerinden yaparsanız çoğu kişiye faydanız dokunacaktır. Şimdiden kolay gelsin.

Hocam 3GS kullaniyorsaniz, bir android cihaza mutlaka gecin; eger iphone 5 almayi dusunmuyorsaniz. 4s den gecmek zor ve sacma. Ama 3GS den gecerseniz android telefonun faydasini gorurursunuz. Artik 3GSler yetmiyor gibi.

Haklısın hocam ama 3GS yetmiyor denemez, gayet iyi yetiyor ve inan çoğu Android'in yapamayacağını yapıyor ama iOS 6 ile bi yavaşlama söz konusu buda zaten normal. Bundan sonra 3GS'e sürüm çıkarmı bilmem ama çıkan da iyice yavaşlatır. O yüzden dediğin gibi i5 değilde, 4S'e gaçicem ya da kaliteli bi Android ile tanışıp onunla devam edicem.

@ErennIsk

İmzanıza dikkat ettim :) Aynı seti kullanıyoruz demek.

3GS hala çoğu telefonu özellikle android işletim sistemli telefonu cebinden cıkarak güçte ve işlevsellikte fakat new ipad gibi hızlı bir cihaz kullandıktan sonra veya kardeşimin i4'ü, arkadaşımın i4s i denedikten sonra 3GS in yavaşlığı iyice canımı sıkmaya başladı.

bu aralar aklımı note II çalıyor. ama android nasıldır? İOS'un stabilitesini verir mi? falan filan derken şu an sadece izliyorum teknolojik gelişmeleri.

ama aynı kaderi paylaşıyoruz.

samimi bir arkadaşım Note I kullanıyor. ilk başta "böyle cihaz olur mu" diye takılmıştım kendisine fakat biraz kurcalıyınca gerek bataryası gerek ekranı, uygulamaları ile baya hoşuma gitti

şu cümleyede çok karşıyım yukarıda okurken dikkatimi çekti "bilmem kaç kusur app var appstore". tamam var buna kimsenin itirazı yok ama inanın 3.5-4 yıldır iphone kullanıyorum telefonda standart bi app kümesi var yılladır 5 azalır 5 artar. yani belli başlı İOS uygulamaların hepsinin android de karşılığı var. ( vay be düşünceme bak bir apple seveni olarak) :)

uzun lafı kısası Note II bana göz kırpıyor ama tam karar veremiyorum nedense

• quote:

Orijinalden alıntı: yassino

quote:

quote:

quote:

quote:

2g-3g-3gs-4-4s
    4s de bir donanımsal sorundan uzun süredir kurtulamayınca iphone 5 gelmemişken bir telefona acil geçmem gerekti.
    note II aldım... şu an henüz keşfetme aşamasındayım... daha rehber bile aktaramadım. (4s bilgisayar görmüyor çünkü) bu arızadan dolayı yarın genpaya teslim edilecek.
    bir sürü yöntem var anlatılan ama henüz yapamadım. bir sürü şeyi oldukça güzel şimdilik NoteII nin. bakalım android konusunda da cahilliğimi atmak iyi olacak... ya bir kaç ay sonra 5 e geçerim ya da android devam. görücez.

Bende 3GS'ten herhangi bir Android cihaza geçmeyi düşünüyorum, acelemde yok. Şimdilik sizi takip edicem. Paylaşımlarınızı bu konu üzerinden yaparsanız çoğu kişiye faydanız dokunacaktır. Şimdiden kolay gelsin.

Hocam 3GS kullaniyorsaniz, bir android cihaza mutlaka gecin; eger iphone 5 almayi dusunmuyorsaniz. 4s den gecmek zor ve sacma. Ama 3GS den gecerseniz android telefonun faydasini gorurursunuz. Artik 3GSler yetmiyor gibi.

Haklısın hocam ama 3GS yetmiyor denemez, gayet iyi yetiyor ve inan çoğu Android'in yapamayacağını yapıyor ama iOS 6 ile bi yavaşlama söz konusu buda zaten normal. Bundan sonra 3GS'e sürüm çıkarmı bilmem ama çıkan da iyice yavaşlatır. O yüzden dediğin gibi i5 değilde, 4S'e gaçicem ya da kaliteli bi Android ile tanışıp onunla devam edicem.

@ErennIsk

3GS hala çoğu telefonu özellikle android işletim sistemli telefonu cebinden cıkarak güçte ve işlevsellikte fakat new ipad gibi hızlı bir cihaz kullandıktan sonra veya kardeşimin i4'ü, arkadaşımın i4s i denedikten sonra 3GS in yavaşlığı iyice canımı sıkmaya başladı.

bu aralar aklımı note II çalıyor. ama android nasıldır? İOS'un stabilitesini verir mi? falan filan derken şu an sadece izliyorum teknolojik gelişmeleri.

samimi bir arkadaşım Note I kullanıyor. ilk başta "böyle cihaz olur mu" diye takılmıştım kendisine fakat biraz kurcalıyınca gerek bataryası gerek ekranı, uygulamaları ile baya hoşuma gitti

şu cümleyede çok karşıyım yukarıda okurken dikkatimi çekti "bilmem kaç kusur app var appstore". tamam var buna kimsenin itirazı yok ama inanın 3.5-4 yıldır iphone kullanıyorum telefonda standart bi app kümesi var yılladır 5 azalır 5 artar. yani belli başlı İOS uygulamaların hepsinin android de karşılığı var. ( vay be düşünceme bak bir apple seveni olarak) :)

Uzun yıllar iPhone deneyiminin ardından 4 ay Android kullandım. Çok haklısınız, herkesin kulandığı uygulamalar 3 aşağı 5 yukarı belli. Ben de aradığım her uygulamayı zorlanmadan buldum. Fakat kesinlikle App Store için üretilen uygulamaların kalitesi rakiplerinin çok çok üzerinde. Bu bilgiyi aklınızda tutun. Eğer olur da bir gün Android cihaz alıp kullanırsanız beni anarsınız :)

Diğer bir yandan Android gerçekten çok güzel bir platform. Acaba şunu yapabilir miyim dediğiniz bir şey olursa gerekli çabayı harcadıktan sonra mutlaka yapabiliyorsunuz. Güzel ama yorucu bir kişiselleştirme aşamasından sonra tamamen size hitap eden bir cihaz avucunuzun içinde durmaya başlıyor.mGerek görünüm, gerek kısayollat, gerek widget'lar tam da kullanmak istediğiniz şekilde ayarlanabiliyor.

Fakat ben Samsung Galaxy S3 alarak açıkçası hata yaptığımı düşünüyorum. Apple ürettiği donanımı tekelden iOS gibi kaliteli bir yazılımla desteklemeye devam ettiği sürece istediği kullanıcı kitlesini elinde tutmayı başaracaktır. Android platformuna geçmeyi planlıyorsanız da nacizane tavsiyem üreticisi ne olursa olsun her zaman Nexus imzası taşıyan cihazlara yönelin. Böylece arttırılabilir hafızadan ve değiştirilebilir pilden fedakarlık ederek her zaman en güncel ve en stabil Android sistemini kullanmış olursunuz.

Mesela diğer yurtiçi S3 kullanıcıları da bana katılacaktır ki Jelly Bean güncellemesi bekleyerek bilgisayar başında 2 ayımızı yedik. Ayarsız ram kullanımı yüzünden cihazımızdaki takılmalardan şikayet ettik. Google, yeni güncellemesiyle Android'in problemlerinin çoğunu giderirken biz Samsung'un teknik ekibinin 4.1.1 Jelly Bean sürümünü kendi cihazları için uyarlamasını bekledik.

Tüm bunlar yaşanırken bir gün elime tekrar iPhone aldım ve cihaza yeniden aşık oldum :) Ben nihai kararımı bunca senenin sonunda ancak verebildim. Kullanmak istediğim cihaz her ne kadar en iyi donanıma sahip bir akıllı telefon da olsa, ben öncelikle sadeliği ve kullanım kolaylığıyla ön plana çıkan bir cihaz kullanmak istiyorum, varsın torrent indirmesin veya bluetooth ile dosya göndermesin, yeterki hızlı olsun ve takılmasın. Geçen hafta S3 cihazımı sattım ve şu an yeniden kendime temiz bir ikinci el 4S arıyorum.

• Öncelikle şu an kalemle ve el yazısı ileyazıyorum.o kadarhassas vesalakelyazımıbileçözüyor. arada boşluk bi(akmadan yazmam da bu yüzden
    Dediğim gibi 4sveNote 2 ayrı ayrı makineler.Ama bu deneyim ve tecrübeden kendimi mahrum bırakmadığım için içimden bir aferin aldım. illa alın demiyorum kimse bunu diyemez ama bir yolunu bulup test edin diyorum.
    Not.Hepsini elle yazdim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2g-3g-3gs-4-4s

@ErennIsk

Dediklerine tamamen katılıyorum. Önceden 3GS'in yavaşladığını görmek için üst modelleri elimize almamız gerekiyordu ama artık buna gerek kalmadı çünkü kendisini belli ediyor. Ama ben biraz düşündüm ve çoğu Android araştırmamdan sonra karar verdim ve Apple yani iOS'le devam edicem. Amacım Android'i kötülemek değil ama BANA göre Android şu an iOS kadar temiz ve kusursuz değil, tabi ilerde ne olur bilemem. Benden de sana bi tavsiye Apple ile devam et. Çünkü iki Apple cihaz ile hayat gerçekten çok kolay, zaten bunu biliyorsundur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oyyen

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2g-3g-3gs-4-4s

@ErennIsk

Uzun yıllar iPhone deneyiminin ardından 4 ay Android kullandım. Çok haklısınız, herkesin kulandığı uygulamalar 3 aşağı 5 yukarı belli. Ben de aradığım her uygulamayı zorlanmadan buldum. Fakat kesinlikle App Store için üretilen uygulamaların kalitesi rakiplerinin çok çok üzerinde. Bu bilgiyi aklınızda tutun. Eğer olur da bir gün Android cihaz alıp kullanırsanız beni anarsınız :)

Diğer bir yandan Android gerçekten çok güzel bir platform. Acaba şunu yapabilir miyim dediğiniz bir şey olursa gerekli çabayı harcadıktan sonra mutlaka yapabiliyorsunuz. Güzel ama yorucu bir kişiselleştirme aşamasından sonra tamamen size hitap eden bir cihaz avucunuzun içinde durmaya başlıyor.mGerek görünüm, gerek kısayollat, gerek widget'lar tam da kullanmak istediğiniz şekilde ayarlanabiliyor.

Fakat ben Samsung Galaxy S3 alarak açıkçası hata yaptığımı düşünüyorum. Apple ürettiği donanımı tekelden iOS gibi kaliteli bir yazılımla desteklemeye devam ettiği sürece istediği kullanıcı kitlesini elinde tutmayı başaracaktır. Android platformuna geçmeyi planlıyorsanız da nacizane tavsiyem üreticisi ne olursa olsun her zaman Nexus imzası taşıyan cihazlara yönelin. Böylece arttırılabilir hafızadan ve değiştirilebilir pilden fedakarlık ederek her zaman en güncel ve en stabil Android sistemini kullanmış olursunuz.

Mesela diğer yurtiçi S3 kullanıcıları da bana katılacaktır ki Jelly Bean güncellemesi bekleyerek bilgisayar başında 2 ayımızı yedik. Ayarsız ram kullanımı yüzünden cihazımızdaki takılmalardan şikayet ettik. Google, yeni güncellemesiyle Android'in problemlerinin çoğunu giderirken biz Samsung'un teknik ekibinin 4.1.1 Jelly Bean sürümünü kendi cihazları için uyarlamasını bekledik.

Tüm bunlar yaşanırken bir gün elime tekrar iPhone aldım ve cihaza yeniden aşık oldum :) Ben nihai kararımı bunca senenin sonunda ancak verebildim. Kullanmak istediğim cihaz her ne kadar en iyi donanıma sahip bir akıllı telefon da olsa, ben öncelikle sadeliği ve kullanım kolaylığıyla ön plana çıkan bir cihaz kullanmak istiyorum, varsın torrent indirmesin veya bluetooth ile dosya göndermesin, yeterki hızlı olsun ve takılmasın. Geçen hafta S3 cihazımı sattım ve şu an yeniden kendime temiz bir ikinci el 4S arıyorum.

Çok güzel anlatmışınız

dediğim gibi note II dikkatimi çeken bir cihaz ama apple'ın sadeliği istediğim şeye çok kısa sürede ulaşmak ve benim kendi nacizane fikrimdir İOS gibi muhteşem bir yazılımı bir kenara atmak zor gözüküyor şu an. ilerde ne olur bilemiyorum tabi ama insanoğlu bu zevkler renkler değişebiliyor

Mesela Android'de icloud denen bir sistem var mı bilmiyorum ama apple'in icloud sistemi bana 2 kez tüm telefon rehberimi hiç bir kayıp yaşamadan kurtarma imkanı verdi. yaklaşık 600 kişilik İşle ilgili rehber.

icloud basit bir örnekti tabi ama bunun gibi verebileceğim sayısız örnek var mesela beni İOS'a bağlayan. Mail performansı, Sosyal Ağ başarısı, Stabil işletim sistemi, Ofis dosyalarını yönetebilme kabiliyeti...

Hatta belki komik gelecektir ama en son indirdiğim "Remote" uygulaması ile evde itunesi yönetmek o kadar hoşuma gidiyor ki. Mutfakta ike tek bir tuşla şarkı değiştirip sesi açıp kısmak. ve bunları yaparken gayet hızlı bir şekilde takılmadan yapabilmek.

dediğim gibi verebileceğim böyle bir çok küçük örnek var.

ama ne olursa olsun yeniliklere açık olmak da yarar vardır. ;) hafiften incelemeye devam...

son olarak şunu söylicem sanırım bu fikrim kolay kolay değişmez. Apple, Note II tadında İOS'lu bir telefon çıkarsın sanırım ben telefon defterini kapatırım :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.