i5 3470 makinede ikinci HDD olarak kullanacağım, işletim sistemini ve programı ssd de çalıştıracağım fakat veri yazma işlemini SATA üzerinde gerçekleştireceğim. En iyi performansı alabileceğim 4 tb ve üzeri SATA HDD tavsiyeleriniz ne olurdu ?
wd red ya da purple.
elektronik şans işi ama bu dikler benim için öncelikli.
Hocam WD en son hitachi'yi satın aldı HTSG diskler var artık WD diye geçiyor DS serisi sürekli veri yazmada ve güvenlik konusunda iyiler. 8tg olanını tavsiye edebilirim 2x8tb raid-1 olarak kullanıyorum ftp server yaptım senin dediğin gibi işletim sistemini 860evo ya kurdum verileri sata hdd'den yazıyorum.
Performansdan kasıt transfer ve erişim süresi hızları ise Seagate'ler WD'lerden biraz daha üstündür. 7200rpm diskler 5900rpm olanlardan biraz daha hızlıdır fakat bu hız günlük kullanımda pek hissedilmez. Günlük kullanım süresi 6 saat civarıysa 7200rpm desktop HDD alınabilir fakat HDD'yi uzun saatler aktif kullanacaksanız desktop diskler riskli bir seçim olacaktır. Günlük 8-10 saat ve üzeri için güvenlik, NAS, enterprise serisi diskleri tercih ederseniz 2 yerine 3-5 yıl garantileri olur ve 24/7 çalışacak şekilde dizayn edildiklerinden bozulma riskleri desktop disklerden düşüktür.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme