Şimdi Ara

5.000-6.000 lira monitörsüz sistem tavsiyeleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler.Yaklaşık 2 sene önce yeni bir sistem toplamıştım.Aşağıda yazanlar şuan kullandığım sistemin parçaları.
    Eğer içlerinden hala kullanabileceğim parçalar varsa veya birleştirip, belirtirseniz sevinirim. (SLI , Ram ler veya ssd ler için )

NOT:Ekran kartlarını x2 EVGA GeForce GTX 780 SC w/ ACX Cooler ' ı SLI olarak kullanmayı düşünüyorum.

3.800 lira yapıyor

Geriye 1200-2200 lira kalıyor.

Eğer bir tane yeter 2 gereksiz derseniz ona göre hesaplayıp diğer ekipmanları yükseltip öneri verebilirsiniz

Elimdekiler:

ANAKART : MSI Z68A-GD80
    İŞLEMCİ : İ5 2500K
    RAM : 2 X 4 GB CORSAİR 1600 MHZ
    BELLEK : SSD =OCZ AGİLİTY 3 120 GB + 750 gb mekanik bir disk markasını bilmiyorum (elimde boşta bir tane corsair force gs 120 gb ssd daha var tavsiye ederken bunu da not alın lutfen)
    ERKAN KARTI :MSI TWİNFORZE GTX 570
    KASA : COOLERMASTER HAF 912 PLUS GX 80 750 WATT ATX
    KLAVYE :LOGİTECH G510 GAMİNG
    MOUSE :RAZER NAGA MOLTEN

Elimdeki sistem böyle arkadaşlar.

Şimdi bana;

-Komple yeni bir sistem
    -Bu elimdekilerle bi kombinasyon(ekran kartı hariç)
    -Veya bunlar iyi bir tek ekran kartını değiştir

gibi farklı bakış açılarıyla öneriler veririseniz çok sevinirim.

Konuya katkısı olan herkese şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

NOT1:Ekran kartında nvidia işlemci de intel olmak şartıyla her türlü fikre,kombinasyona açığım.
    NOT2: Ne yapıcaksın bu kadar parayla bu sistemi,oyun mu var , işin ne gibi sorular rica ediyorum sormayın.Elime bir yerden para geçti ve sistemimi yükseltmek istiyorum.Bu sefer biraz daha fazla bütçe ile yapıp 2 seneden fazla götürsün istiyorum.
    NOT3:Anlaşılacağı üzere oyun bilgisayarı olucak

• meridyen41 M kullanıcısına yanıt
    Ben kafamdaki fikri yazayım ilk olarak, onun üzerinden de gidebiliriz.

ANAKART : ASUS RAMPAGEIVEXTREME INTEL X79 SOKET 2011 DDR3 2400MHZ 967 tl
    İŞLEMCİ : INTEL CORE I7 3930K SOKET 2011 1305 tl
    RAM : CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE DDR3 2400MHZ 458 tl veya eski ram leri kullansam mı?
    BELLEK : OCZ 256GB VERTEX 4 SERISI SATA 3.0 SSD 656 tl. Elimde ki ssd lerden memnun değilim o yüzden yenisini almayı düşünüyorum.Elimdekilerle raid gibi birşey olabilirse mükemmel olur tabi.
    ERKAN KARTI :EVGA GTX 780 Classified ACX 3GB 384-bit GDDR5 x2 Bir tane de olabilir. 1950 tl tanesi
    KASA: Elimdekini kullanmayı düşünüyorum.

Toplam: Tek ekran kartı ile 5336
    Çift ekran kartı ile 7286
    Çift ekran kartı eski ramler ve eski ssd'ler ile 6181

• İşlemcini sat ikinci el i7 2700k sonrada git vatandan thermaltake Nıc C4 soğutucu al iyi bir overclcok yap çok rahat 4.8ghz görürsün.
    haf 912 o kartlardan iki tanesi için dar gelir tek gtx780 sana fazla fazla yeter fakat illa slı yapmak istiyorum diyorsan daha büyük bir kasaya geçmen lazım mesela corsair 400r.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkishDrifter kullanıcısına yanıt
    Şuan i5 2500k üzerinde soğutucu olarak XIGMATEK AEGIR var.

Siz kısaca sadece işlemci ve ekran kartını tek 780 olarak değiştir yeter diyorsunuz.Olabilir neden olmasın.Teşekkürler fikriniz için

Başka çözümler de bekliyorum arkadaşlar.Fikirlerinizi söylerseniz çok yardımcı olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meridyen41 -- 17 Ağustos 2013; 14:16:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meridyen41

Şuan i5 2500k üzerinde soğutucu olarak XIGMATEK AEGIR var.

Siz kısaca sadece işlemci ve ekran kartını tek 780 olarak değiştir yeter diyorsunuz.Olabilir neden olmasın.Teşekkürler fikriniz için

Başka çözümler de bekliyorum arkadaşlar.Fikirlerinizi söylerseniz çok yardımcı olursunuz

Aegir gayet yeterli bir soğutucu, parayı 3930kya yatırmayın hiç gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkishDrifter kullanıcısına yanıt
    Peki bellekler ve ram ler ile ilgili düşünceleriniz nedir?

Yanlış bilmiyorsam elimdeki anakart ( MSI Z68A-GD80 ) 1600 mhz den yüksek ram leri desteklemiyor .Destekliyorsa CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE DDR3 2400MHZ alınırmı?

SSD için elimde ocz agility 120 ve corsair force gs 120 gb var bunlar raid şeklinde çalışabiliyormu ?Eğer OCZ 256GB VERTEX 4 almaya değerse ikisine nazaran bu ikisini elimden çıkarma ihtimalim var .

Sonuç olarak elimde şuan para varken üst düzey birşey toplamak istiyorum veya upgrade yapmak ve en az 2 sene idare etsin.
  • quote:

Yanlış bilmiyorsam elimdeki anakart ( MSI Z68A-GD80 ) 1600 mhz den yüksek ram leri desteklemiyor .Destekliyorsa CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE DDR3 2400MHZ alınırmı?

SSD için elimde ocz agility 120 ve corsair force gs 120 gb var bunlar raid şeklinde çalışabiliyormu ?Eğer OCZ 256GB VERTEX 4 almaya değerse ikisine nazaran bu ikisini elimden çıkarma ihtimalim var .

Sonuç olarak elimde şuan para varken üst düzey birşey toplamak istiyorum veya upgrade yapmak ve en az 2 sene idare etsin.
    sistem bence iyi o kadar para vermeye gerek yok
    ama cpu ya oc yapılabilir h100i-80i tarzı bir cpu soğutucusu alarak 4.5ghz civarında kullanılabilir
    2 yıl uzun bir süre kimse bilemez ne olacağını ki yeni konsollar yeni unreal motoru nasıl kullanılacak cpu ların iş yükü artacak mı falan filan bunlar hala bilinmeyenler
    ekranınız 1080p ise 3d ile işiniz yoksa tek 780 i alın 2 kat performansı sırf buradan alırsınız zaten
    ki bu ekrana fazla bile bu kart ama uzun süreli kullanmak istediğinizden bence alınabilir
    daha başka bir şey değiştirmeyin bundan sonra değiştireceğiniz parça ile göreceğiniz performans farkı verdiğiniz paraya göre çok çok az olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SELAMLAR... 5.000 TL bütçe
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dostum senin yazdığın sisteme biraz baktım ve direk geçtim yazmaya ne yapmışsın öle facia.

http://forum.donanimhaber.com/m_79715855/f_//tm.htm#79716770

bak aldırdığım sistem budur. puanlarına ve nasıl gözüktüğüne bakabilirsin. tabi senin bütçe daha yüksek o yüzden seninki böyle olacak.

INTEL
    Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    863 TL

MSI
    Z87-GD65 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    514 TL

GSKILL
    16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    363 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

KINGSTON
    240GB HYPERX 3K SERISI SATA 3.0 CACHE SSD (OKUMA 555MB / YAZMA 510MB)
    535 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
    427 TL

CORSAIR
    Hydro Serisi™ H100i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
    324 TL

ASUS
    GTX780 DirectCU II GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı 2.074 TL
    2074 TL

Toplam : 5263 TL

En iyisi !

bjk__murat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Ağustos 2013; 16:52:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

sistem bence iyi o kadar para vermeye gerek yok
    ama cpu ya oc yapılabilir h100i-80i tarzı bir cpu soğutucusu alarak 4.5ghz civarında kullanılabilir
    2 yıl uzun bir süre kimse bilemez ne olacağını ki yeni konsollar yeni unreal motoru nasıl kullanılacak cpu ların iş yükü artacak mı falan filan bunlar hala bilinmeyenler
    ekranınız 1080p ise 3d ile işiniz yoksa tek 780 i alın 2 kat performansı sırf buradan alırsınız zaten
    ki bu ekrana fazla bile bu kart ama uzun süreli kullanmak istediğinizden bence alınabilir
    daha başka bir şey değiştirmeyin bundan sonra değiştireceğiniz parça ile göreceğiniz performans farkı verdiğiniz paraya göre çok çok az olur

Dediklerinize harfine kadar katılıyorum ama şeytan dürtüyor işte.780 konusu zaten kesin alıncak.Teşekkürler fikirleriniz için.

• Sizin tavisiyelerinizi ve çoğu kişiye yardımıcı olduğunuzu çok gördüm şuan iş yerindeyim.Müsait olunca hemen inceliyeceğim yaptığınız sistemi.
  • quote:

Sizin tavisiyelerinizi ve çoğu kişiye yardımıcı olduğunuzu çok gördüm şuan iş yerindeyim.Müsait olunca hemen inceliyeceğim yaptığınız sistemi.

detaylı detaylı incele dön dolaş bak hepsine %90 bunu alırsın gene hayırlı olsun diyorum şimdiden. dediğim gibi üstteki konuya mutlaka bak benzeyen parçalarınız var 3500 tl ye windows puanları 8.1 hepsi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Sizin tavisiyelerinizi ve çoğu kişiye yardımıcı olduğunuzu çok gördüm şuan iş yerindeyim.Müsait olunca hemen inceliyeceğim yaptığınız sistemi.

detaylı detaylı incele dön dolaş bak hepsine %90 bunu alırsın gene hayırlı olsun diyorum şimdiden. dediğim gibi üstteki konuya mutlaka bak benzeyen parçalarınız var 3500 tl ye windows puanları 8.1 hepsi.

Alıntıları Göster
    adamın elinde 2500k gibi bir cpu var ve gidip full kasa değiştirilerek 5300tl masraf yaptırılıyor
    üstüne bir de kasada 4770k var
    insanları yanlış yönlendirmeyin

• quote:

adamın elinde 2500k gibi bir cpu var ve gidip full kasa değiştirilerek 5300tl masraf yaptırılıyor

5300 değilde 3300 masraf yapcam extra .Zaten ekran kartı değişecek 2000 tl ona masraf diye bakmıyorum extradan.
    3300 ün içinde değişecek extra

işlemci
    anakart
    ramler
    mekanik harddisk
    ssd ler
    kasa
    soğutma sistemi

Benim şuan ki maddi ve bilgisayar bilgime göre düşüncelerim şöyle tek tek;

İşlemci ; bilemiyorum ne kadar etkili olur .yeni nesil işlemcileri takip edemedim.Bildiğim kadarı ilede işlemcinin çok büyük etkisi yokmuş oyunlarda.Zamanında o yüzden sanırım i7 2600k yerine i5 2500k almıştım.

Ankart ; Şuan elimdeki MSI Z68A-GD80 idare eder diye tahmin ediyorum.Ama işlemci değişecekse bununda değişmesi lazım mı?

Ram ; bjk__murat ın tavsiyesi yine 1600 mhz sadece kapasitem 8 den 16 ya çıkacak .Faydası olur mu ? Olmaz gibi oyunlarda.Değişecekse hiç değilse mhz artışı önemli değilmi?

Mekanik harddisk ; elimde var bi tane 500 gb mış sagate baracuda mı ne 7200 rpm eski bişe. Bence yeterli sonuçta çok doldurmıcam.

SSD ler ; iki tane 120 gb var ama farklı markalar.Raid olmaz sanırsam.Olsun birine sistemi + 2, 3 oyun.Diğerine de geri kalan oyunları kurarım.Yenisine gerek yok gibi.

Kasa ; tek gtx780 alacağım için haf 912 yeter bana.İçinde zaten 750 watt powersupply var oda yeter.

Soğutma sistemi ; Hiç daha önce kullanmadım.Ama araştırmayı severim ve ilgimi çeken bi konu bu olabilir.

Sonuç ;

Ekran kartı : 2000 tl
    Soğutma sistemi : 324

Diğer parçalar aynı kalıyor.

Yok bütçe varsa değiştir artsını görürsün dermisiniz diye soracağım ama erna siz demiştiniz değiştirceğin parçalarla göreceğin performans cok farklı olmaz diye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meridyen41 -- 17 Ağustos 2013; 17:31:50 >

• Murat bey inceledim üstte de değerlendirdim tavsiyelerinizi.Sizce eksik veya yanlış bir yer varmı değerlendirmem de ?
  • quote:

quote:

5300 değilde 3300 masraf yapcam extra .Zaten ekran kartı değişecek 2000 tl ona masraf diye bakmıyorum extradan.
    3300 ün içinde değişecek extra

işlemci
    anakart
    ramler
    mekanik harddisk
    ssd ler
    kasa
    soğutma sistemi

Benim şuan ki maddi ve bilgisayar bilgime göre düşüncelerim şöyle tek tek;

İşlemci ; bilemiyorum ne kadar etkili olur .yeni nesil işlemcileri takip edemedim.Bildiğim kadarı ilede işlemcinin çok büyük etkisi yokmuş oyunlarda.Zamanında o yüzden sanırım i7 2600k yerine i5 2500k almıştım.

Ankart ; Şuan elimdeki MSI Z68A-GD80 idare eder diye tahmin ediyorum.Ama işlemci değişecekse bununda değişmesi lazım mı?

Ram ; bjk__murat ın tavsiyesi yine 1600 mhz sadece kapasitem 8 den 16 ya çıkacak .Faydası olur mu ? Olmaz gibi oyunlarda.Değişecekse hiç değilse mhz artışı önemli değilmi?

Mekanik harddisk ; elimde var bi tane 500 gb mış sagate baracuda mı ne 7200 rpm eski bişe. Bence yeterli sonuçta çok doldurmıcam.

SSD ler ; iki tane 120 gb var ama farklı markalar.Raid olmaz sanırsam.Olsun birine sistemi + 2, 3 oyun.Diğerine de geri kalan oyunları kurarım.Yenisine gerek yok gibi.

Kasa ; tek gtx780 alacağım için haf 912 yeter bana.İçinde zaten 750 watt powersupply var oda yeter.

Soğutma sistemi ; Hiç daha önce kullanmadım.Ama araştırmayı severim ve ilgimi çeken bi konu bu olabilir.

Sonuç ;

Ekran kartı : 2000 tl
    Soğutma sistemi : 324

Diğer parçalar aynı kalıyor.

Yok bütçe varsa değiştir artsını görürsün dermisiniz diye soracağım ama erna siz demiştiniz değiştirceğin parçalarla göreceğin performans cok farklı olmaz diye ?

Alıntıları Göster
    işlemci değişirse evet anakart da değişmesi gerek
    tabii 2600k ya da 2700k alınmayacaksa
    ramde 8 gb ı dahi kullanamayacaksınız o yüzden bir anlamı yok 16 gb ın
    ram hızı etkiler ama bunun performansa etkisi gene çok çok az olur
    ssd lerde ve hdd lerde değişikliğe hiç gerek yok
    en uygun çözüm gtx 780 ve cpu soğutucusu
    ama 2.el den 2600k alırım derseniz o da iyi olabilir sonuçta ht var 4 yerine 8 thread olacak
    aslında bu da büyük artış getirmez opsiyonel eğer ucuza bulursanız kaçırmayın diye dedim
    sonuçta bu 2xxx intel cpuları içlerinde macun barındırmazlar
    3xxx ve 4xxx alsanız bunlar intelin kullanıcılar iyi oc yapamasın diye içlerine macun yerleştirdiği cpulardır
    sıcaklıkları yüksektir ve o macunu değiştirmeye kalksanız ya cpunuz zarar görür görmese bile cpu garanti dışında kalır

• quote:

Murat bey inceledim üstte de değerlendirdim tavsiyelerinizi.Sizce eksik veya yanlış bir yer varmı değerlendirmem de ?

yahu sizden özürdiliyorum ben o paraya o sistemi topladınız sandım meğersem elinizde varmış. tabikide hiçbirisini değiştirmeyin sadece ekran kartı ve soğutma sistemi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Murat bey inceledim üstte de değerlendirdim tavsiyelerinizi.Sizce eksik veya yanlış bir yer varmı değerlendirmem de ?

yahu sizden özürdiliyorum ben o paraya o sistemi topladınız sandım meğersem elinizde varmış. tabikide hiçbirisini değiştirmeyin sadece ekran kartı ve soğutma sistemi.

Estf. ne özrü olur mu öyle şey .Evet ilk mesajda yazmıştım elimde olanları.Ve yeni bir sistem topladım kendimce.

Asıl soru burada topladığım yeni sistem gereksiz mi? gereklimi ? ne kadarı gerekli? idi.

Ben sizin sayenizde belki bir yanlıştan döndüm gereksiz masraf yapmak gibi.
    Ama hiç değilse bir kaç şey öğrendim.
    Okuyan arkadaşlarda sıfırdan üst düzey bir bilgisayarın az çok hangi parçalara sahip olacağını görmüş olmuşlardır.Bardağın dolu tarafından bakmak lazım.

Son karar demeyelim de sondan bir önceki karar :

Sadece ekran kartı GTX 780 ile değişecek. Artı olarak sıvı soğutma.
    İşlemci için ikinci el temiz 2600k veya 2700k bakılcak.Ama ikinci ele sıcak bakmıyorum .O nedenle alınmayabilir.

• quote:

Estf. ne özrü olur mu öyle şey .Evet ilk mesajda yazmıştım elimde olanları.Ve yeni bir sistem topladım kendimce.

Asıl soru burada topladığım yeni sistem gereksiz mi? gereklimi ? ne kadarı gerekli? idi.

Okuyan arkadaşlarda sıfırdan üst düzey bir bilgisayarın az çok hangi parçalara sahip olacağını görmüş olmuşlardır.Bardağın dolu tarafından bakmak lazım.

İşlemci için ikinci el temiz 2600k veya 2700k bakılcak.Ama ikinci ele sıcak bakmıyorum .O nedenle alınmayabilir.

2500k gibi efsane işlemci varken gerek yok onlara. yeni sistem şuan gereksiz bendede 2500k var en az 2 senesi var daha.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

en güzeli olur
    780 i ya direct cu ıı alın ya da windforce 3x alın hangisini ucuz bulursanız
    blow fanlı stok soğutucu almayın
    şimdiden hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

en güzeli olur
    780 i ya direct cu ıı alın ya da windforce 3x alın hangisini ucuz bulursanız
    blow fanlı stok soğutucu almayın
    şimdiden hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    İkinize de teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Aslında B.M.W diye bir arkadaş var ondan evga sipariş etmeyi düşünüyordum classfied serisi ama vatandan da asus 780 olabilir dediğiniz gibi.Bakalım hayırlısı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.