Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
55.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adam açık açık demiş ki yeteneğim yok, uçuşlarımı durdurdular. Nasıl bitirecekti?
    Gayet mutlu, kendi istediği hayatı yaşıyor. Herkesin tek derdi para değil.
  • vay be sadece bir scroll tuşuyla yılları film şeridi gibi geçtik :) forumla itibaratı kesmemeniz çok iyi olmuş. iyi ki böyle bir karar almışım diyor musunuz? keşkeleriniz var mı? şu an bulundugunuz konum ne, memnun musunuz? ileriye dönük planlarınız ne? bu sorulara yönelik bi edit iyi gelir hocam.
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    vay be hocam tebrikler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Loreley kullanıcısına yanıt
    Saygı duyuyorum dedim farkettinmi . Ben pilotajla öğretmenliğin azımsanmıcak farkından dolayı bahsettim .Tabiki herşey para değil bunun bilincindeyim merak etme .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doremoni-V2 D kullanıcısına yanıt
    İşte ben de lisede aynen bu şekilde düz mantık düşünüp pilotaj yazdım. O iş öyle değil. Futbolcu olmak gibi düşün pilotajı. Yetenek yoksa istediğin kadar yırtın. Pilot olamıyorsun. Mecburiyetten bıraktım. Detaylı okursan yazıyor süreç.

• Atanmak çok ama çok daha kolay. Hiç risk almak istemedim. Stressli donemimi atlatamazsam ders çalışmayağımı da düşününce atanması kolay olan bir bölüm yazmak istedim. Düşündüğüm gibi de oldu zaten. İlk sene zaten kitap yüzü açmadım. İkinci sene okulu bitirdim ve tamamen düğün hazırlıklarına yoğunlaştım. Özel dersler de cabası. Hiç zamanım olmadı kpss ye. Ama benim için çok basit bir sınavmış kpss. Neredeyse hiç çalışmamama rağmen Türkiye 13.'sü oldum Böyle olacağını bilsem lise yazabilirdim.

Alnından öpesim geldi abi gerçekten.Helal olsun

Maddi geliriniz ve alım gücünüz nasıl şuan yeterlimi iş saatleri karşılığı olarak. Hani gece 12 ye kadar ders verirsiniz ama maddi olarak karşılığını almamış hissedersiniz sizin nasıl durum

• 4590 lira aldım geçen aya kadar. Bu ay vergi dilimine girdiğim için 4450 lira aldım. Bunlara ek ders dahil değil. Haftasonu bir gün kurs vererek toplamda 2000 lira civarı ek ders ücreti alıyordum koronadan önce. Koronadan dolayı ekders olayı sıfırlandı sayılır. Bu ay 330 lira yattı.

• Moussa Dembele M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

Hocam atanmaniz nasildi peki

• mathildarossa M kullanıcısına yanıt
    2016 da Erciyes İlköğretim Matematik Öğretmenliği'ne başladım. Mayıs 2018'de evlendim. Haziran 2018'de okul bitti. Hemen atandım. Geçenlerde bir ev aldım. Borcunu bitirip kendime sermaye yapmayı planlıyorum. Tarıma atılmak gibi bir düşüncem var. Doğayla iç içe daha mutluyum. Şimdilik ufak çaplı denemeler yapıyorum ve tarımı öğreniyorum.

İyi ki böyle bir karar almışım. Konu başlığındaki mesajda söylediğim gibi; boş vakit benim için olmazsa olmaz. Özel sektörde yapamazmışım. Şimdi bile çalışmak iyi gelmiyor bana. Ben sürekli birşeyler düşünmeli ve geliştirmeliyim. Sürekli çalışmak bana göre değil.

Konuyu bence de editleyeyim. Unutursam hatırlatın lütfen. Benim gibi düşünen insanlara faydalı olacaktır

• Standart prosedürler hocam. KPSS'den sonra mülakata girdim. Mülakat formalite. Kpss puanının aynısını veriyorlar güvenlik soruşturmasında sorun yoksa. Mülakat puanıyla tercih yapıp atanıyorsun. Türkiye 13.'sü olduğum için haritadan yer seçtim.

• Teşekkür ederim hocam.

bazılarına anlatamıyorum asıl örnek burda kurslarla ve ek dersle birlikte öğretmenin maaşı 6-7e çıkıyor diyorum

öğretmen olduğunu iddia eden biri çıkıp kursla birlikte 4ü alamadığını söylüyordu alın size örnek

hocam bu ara okul 2 yıl mı bir de birikiminizi nasıl yaptınız kısa sürede ev alıp borcu kapatmak mucivezi bir şeydir çok merak ediyotum
    6650 çok iyi değil mi hocam.Hocam bende şu sisteme göre ilk 20 bin hedefliyorum ama aklımda hep Matematik okumak var ondan sonra lise matematiği.Çünkü sıkılınca hep arkadaşlarımın sorusunu çözmeyi çok sevdim matematik anlatmayı falan.Şu sistemde bana önerileriniz ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Bildiğin öğretmen oldum. İyi ki de öğretmen oldum. Sen neden yanlış buluyorsun bu kararımı?
    Hocam konu eski olduğu için ilk mesaj dışındakileri çok okumadım. Kendi görüşüm olarak hata yaptığını düşünüyorum. Eğitmen olmak istiyorsan mühendislikte doktoraya devam ederek akademisyen olabilirdin. Belki kendi yolunu bulmuşsundur, yanılıyor olabilirim. Rahmetli babam okuduğum ilkokulda müdür yardımcısıydı. Öğretmen kadrosu çok iyiydi. Gerçekten hayran olunacak işini severek yapanlar vardı ama bu sıralamayı yapan öğretmenlik okumamalı diye düşünüyorum yine de. Dediğim gibi çok fazla okumadım. İsim olarak neden cezbedici olduğunu anlayabiliyorum ama öğretmenlik bölümleri baya boş. Benim aldığım matematik derslerini matematik öğretmenliği okuyan arkadaşım yapamıyor. Ayrıca ilk 15-20 bin dışındaki bölümler bu seviyedekilere basit gelecektir. Şaka gibi geliyor bazen denk geldiğim diğer üniversite ve bölümler. İyi bir üniversitede mühendislik okuyorum. Umarım mutlusundur ama eğitmen olmak için öğretmenlik okumak şart değil. Onu belirtmek istedim. Genellikle istisna olmadıkça bu sıralamayı yapan kimse öğretmenlik seçmemeli diye düşünüyorum. Bunu derken kendi durumumu da belirtmek isterim. Tek okumak istediğim bölüm fizikti ama diplomalı işsiz garantisi olduğunu çoğu kişi söyleyince uzay mühendisliğini seçtim. Koç Fizik olabilirdi belki ama lise puanım düşük olduğu için ilk 6bini çok zorlayarak kendimi yormak istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 12 Haziran 2020; 23:28:40 >

• Hocam hangi pilotaj okuluna gitmistiniz ve bu isteki yetenek dediginizden kastetmeye calistiginiz sey nedir ? Siz hangi sinavda zorlanip birakmak istediniz ? Cevaplayabilirseniz cok sevinirim hocam sagolun

• Hardwell. kullanıcısına yanıt
    Hocam insanlar neden sadece aldığı puana göre tercih yapsın ki ? Bence tek kriter puan olmamalı. Yüksek puan aldığı için ailesinin isteğiyle tıp okuyup hayat boyu mutsuz olan insanlar var. Pilotaj için de maaşlar güzel ama insan sevmediği bir mesleği ömür boyu yapabilir mi hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6BF082BC9 -- 13 Haziran 2020; 0:9:32 >
  • Hardwell. kullanıcısına yanıt
    Aynı ihtimal hala mevcut hocam. İstesem şuan akademik hayatıma devam edebilirim. Mühendislik fakültesi bittikten sonra akademik süreç sıkıntılı. Torpiller yarışıyor çoğu alanda.

Ben okulu bitirdikten sonra genel olarak alımlar sıfıra indi. Yüksek lisansa başladığım gibi geri bıraktım. İyi ki sizin bahsettiğiniz ihtimali değerlendirip mühendislik fakültesi okumamışım. Ayrıca akademik kariyer hayatı fazlasıyla yoğun ve stresli. Bana göre olduğunu düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.