Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
55.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-6BF082BC9

Hocam insanlar neden sadece aldığı puana göre tercih yapsın ki ? Bence tek kriter puan olmamalı. Yüksek puan aldığı için ailesinin isteğiyle tıp okuyup hayat boyu mutsuz olan insanlar var. Pilotaj için de maaşlar güzel ama insan sevmediği bir mesleği ömür boyu yapabilir mi hocam ?
    Buradaki puan olayı öğrencinin kapasitesiyle alakalı. Bunu insani değer olarak söylemiyorum. Puanı düşük olan yaşamasın mı gibi alakasız bir tepki gelmesin yani. Sıralama nasılsa bölümdeki yük ve zorluk seviyesi, gelecekte elde edeceğin şeyler doğru orantılı gider normal durumda. Senin dediğin mantıktayım zaten. Ben çok çalışkan biri değilim. Yazılar dolusu kitapları okuyarak bölüm bitirebileceğimi düşünmediğim için asla tıp veya hukuk okumak istemedim. Babam hukuk okumamı istemişti ama beceremeyeceğimi biliyorum. Şu an okuduğum bölümde sıklıkla çok zorlanıyoruz ama fen bilimleri bana bulmaca edasında geldiği için keyif almaya bakıyorum. İstanbul Hukuk mezunu kuzenim, oraya girip ikinci yıl bırakmış yakın arkadaşım ve tıp okuyan arkadaşlarım var sık sohbet ettiğim onlardan tıp ve hukuk okuyamayacağımı daha iyi anlıyorum. Benim asıl vermek istediğim mesaj. İdealleri gerçeklikle şekillendirebilmek. Sıralama teoride çok boş bir gösterge gibi gelebilir. Aman ya sabah akşam çalışmış yapmış diyebilir birisi ama iş uygulamaya geldiğinde aslında neticede sıralamayla bağlantılı olduğunu görebiliyorsun. Sen 100bindeki birini 10binlik bölüme soksan ona iyilik yapmış olmazsın. Yetişme kültürü ve karakteriyle uyum sağlamakta büyük oranda zorlanacaktır. Kendi kötülüğüne bir hamle olur. Tam tersi de potansiyeli harcamak anlamına gelebilir. Kişi kendine tamamen güvenebiliyorsa öğretmenlik seçebilir ama risk ise almaya değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 13 Haziran 2020; 0:22:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Evi tabi ki borçla aldım hocam

İnsanlar bir acayip. Aldığı parayı gizleyince ellerine ne geçiyor bilmiyorum. 6-7 bin lira da para değil zaten. Çok bı para olsa anlayacağım bi nebze.

Okul 4 yıl. Ben bir yıl kadar ders saydırdım. Üstten ders alarak kalan 3 yılı 2 yılda bitirdim. Komple 4 yıllık dersi 1 yılda da bitirebilirdim aslında. Derslerin çoğu boş ve bu durum çoğu bölüm için geçerli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    İlk mat'dayım hala

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt
    Ben aynı anda birden fazla şeye odaklanamıyordum. Sorunların genel olarak bu durumdan kaynaklanıyordu. Ama iki hoca bana açık ve net bir şekilde şerefsizlik yaptı. Mezun olan arkadaşlardan çok farklı duyumlar aldım. Bir tanesi uçuş hocamdı zaten. Benden sonra da bütün öğrencileri ile sorun yaşamış. Uçuş okulunun müdürü bu hocayı bi köşeye çekip "Bu kadar öğrencide sorun olması imkansız. Sorun sende." diyip ayarı verdikten sonra okulla ilişiğini kesmiş.

Yani haksızlığa kurban gitmiş olma ihtimalim de fazlasıyla mevcut. Bahsettiğim odaklanma durumunu tüm arkadaşlar yaşadığını ve zamanla alıştıklarını söylüyorlar. Onlar da bana haksızlık yapıldığı fikrindeler. Ama bu konu üzerine nasıl giderim bilmiyorum.

• İlköğretim Matematik Öğretmenliği'ni yabana atma kesinlikle. İyi bir seçenek. Benim size öneride bulunmam doğru değil. Kendinizi en iyi siz tanırsınız. Her yönüyle nasil bir hayat istediğinizi araştırın. Cevaba sizin ulaşmanız gerekli. Sakın ama sakın parayı tek kriter yapmayın. Ama parayı arka planda da tutmayın.

• hocam her ogretmen sizin kadar ek ders alabiliyor mu?benim bildigim sinif anaokulu ve pdr full aliyormus gerisi ogretmen sayisima bagliymis dogru mudur?

• Doremoni-V2 D kullanıcısına yanıt
    Çalışarak veya maaşlı olarak alım gücünde sınıf atlamak çok zor. O yüzden başka planlarım var. Gece gündüz ders vererek para kazanmayı hedeflemiyorum. Tarıma atılmayı düşünüyorum. Kendi işini kurmadan ve üretmeden para kazanmak çok zor.

Alım gücüm ise bence yeterli değil. Tasarruf ederek kendime sermaye oluşturmaya çalışıyorum. Bunun için 3 ay önce ev aldım. Borcu bitince sermayem olmuş olacak. Bu arada boş durmayıp ufak denemeler yapıyorum. Tarımı öğreniyorum.

Para kazanmak çok farklı bir olay. Bizim insanımız para kazanmak için akademik eğitim peşinde koşuyor fakat bu seçilecek en son yollardan biri. Para üretimde ve ticarette. Ben de bu duruma çok geç uyandım. O yüzden şuan hayatım rölantide devam ediyor. Sıfır stres ile yaşamaya çalışıyorum ve ailemle ilgileniyorum. Hobilerime zaman ayırıyorum. Yeterli sermayem oluşunca da ufaktan kendi işimi kurup büyütmeyi planlıyorum. Tarımı özellikle seçme sebebim ise yine aynı. Doğa ile iç içe olmayı seviyorum. Sevdiğim işi yapmak istiyorum. Böylece yine sıfır stres ile hayatıma devam edebileceğim, çalışırken mutlu olabileceğim.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Anaokulu öğretmenleri ve PDR'ciler haftasonu kursu veremez. Haftasonu kursunda bir saatin ücreti 2 saattir. O yüzden ek ders ücreti yüksektir. Branş öğretmenleri haftasonu kursu verirlerse yüksek ekders alırlar.

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    hocam bu ek ders-kurs isini kim belirliyor.yani 15 saatin uzerine atiyorum bir matematik ogretmeninin mudurle arasi iyi tum ek dersi o aliyor digeri 15te kaliyor gibi bir durum var mi?yoksa toplam ders+toplam kurs/ogretmen sayisi seklinde mi?

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Çoğu yerde adil paylaşım yapılıyor hocam. Hak yiyen illa ki vardır ama çok olduğunu sanmıyorum. Ben ücreti düşük olduğu için hiç istemiyorum mesela Müdür de vermiyor. Diğer öğretmenlere eşit bölüyor.

Anladim hocam cok tesekkur ederim degerli cevabin icin Birde rica etsem sakincasi yoksa bu hangi okulun pilotaj bolumuydu soyleme imkaniniz var mi ?

Thku. Yolsuzluklarla meşhurdur kendileri.

Evet hocam meshurdur dediginiz gibi Ama gercekten bunca yasanan talihsizliklere ragmen tum engelleri asip huzurlu bir hayatin pesinde kosup yakalamaniz gercekten takdire sayan Yani cok imrendim gurur duydum sizinle Basarilariniz ve mutlulugunuz daim olsun Her sey gonlunuzce olsun

Yine olsa yine bu kararı alır miydiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6BF082BC9

Hocam insanlar neden sadece aldığı puana göre tercih yapsın ki ? Bence tek kriter puan olmamalı. Yüksek puan aldığı için ailesinin isteğiyle tıp okuyup hayat boyu mutsuz olan insanlar var. Pilotaj için de maaşlar güzel ama insan sevmediği bir mesleği ömür boyu yapabilir mi hocam ?
    hocam para para. ben öğretmenliği çok seviyorum ve istiyorm zaten konuda bi 3 4 sayfa geri git eski yazdığım mesajlşarımı görürsün. bende yazacağım bu bölümü hocam nasıl olur atanma vs felan diye.

ama ben vazgeçtim artık tıp veya diş için çaba harcıyorum. çünkü herşey para olmuş hocam. aile çevre etrafındakiler herkes cebindeki paraya bakıyorlar. sana ona göre muamele ediyorlar. paran olmazsa hiçsin yani tabi paranın yanında statü içinde geçerli bu sebebler. ben bu yüzden vazgeçtim bu bölümden ha mezun senemde eğer olmazsa kapasitem buymuş diyip ilköğ. mata gider hocamıda rahatsız eder birkaç soru sorarım fakat kazanırsam ilk 30k içinde olursam yüzüne bile bakmam yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: saasc

İlk mat'dayım hala
    hocam tıbbı bırakınca ister istemez attan inip eşşeğe binme durumu akrabalar arasında oldumu size karşı.
  • korkmazharun K kullanıcısına yanıt
    Pilotajda hocamı değiştirip şansımı zorladığıma pişman oldum. Hocamın sorunlu olduğunu öğrendim çünkü. Ama kendimden de hâlâ emin değilim.

Şöyle bir durum var ki bölümü bıraktığımda kendimi %20 yeterli görüyorsam şuan %60 yeterli görüyorum. Sebebi de pilotajdan mezun olan arkadaşlarımın anlattıkları. "Bundan pilot olmaz." dedikleri bir öğrencinin babası uçuş okulundaki bir hocanın arkadaşı çıkmış. Onun da uçuşlarını kesmek uzerelerdi fakat bu ilişki ortaya çıkınca babasının arkadaşı "gel senin eksiklerini kapatalım" diyip bir güzel lisansını vermişler. Başka bir öğrenci geçmesi en kolay hocada dahi takılmıştı uçuşlarda. Adam "hayatımda ilk defa böyle bir karar veriyorum ama bu kız pilot olmamalı. Hem kendini hem başkalarını öldürür." demiş. Kız bir ara ortadan kaybolmuş. Okulu bıraktı zannetmisler. Meğer kız paralı bir uçuş okulundan PPL lisansını alıyormuş. Devamında Amerika'da uçuşa başladı bizim dönem. Orda da hiç yapılmayacak bir hata yapmış ve az kalsın hocasıyla birlikte düşüyorlarmış. Fakat Amerika'da Türkiye'den çok daha rahatmış lisans almak. Bir şekilde ATPL lisansını da almış bu kız. Yine bir diğer öğrenci benimle aynı hocayla uçmuş. Adamın psikolojisi alt üst olmuş. "Benden pilot olmaz. Başlarım böyle ise. Gidiyorum ben ulan." demiş ve sinirli sinirli arabaya doğru gitmiş. Sinirinden arabaya falan vurmuş. Başka bir uçuş hocası görmüş bunu. "Noldu olum ne bu halin?" demiş. Bizim arkadaş da "Yapamıyorum hocam. Bırakacağım bölümü" diyip durumu anlatmış. Bunun üzerine bu hoca uçuş hocasını değiştirmesini ve kendiyle uçmasını teklif etmiş. Sonrasında çocuk sıfır eksik ile uçuşları tamamlıyor ve pilot oluyor. En kritik örnek bu sonuncusu. Bu arkadaşla pilot olduktan sonra görüştüm. "Seni harcadılar abi. O kadının Allah belasını versin. Psikoloji bırakmadı bende. Hiçbir şey yapamıyordum ona kalsa. Beni inandırdı buna. A.C. hoca da senin üzerine çok geldi. A.C zaten herkese kıllık yaptı ama kimsenin üstüne senin kadar gitmediler." dedi adam.

Thku'daki uçuş hocalarının cidden sıkıntıları vardı. Öğrencilere aşırı baskı uyguluyorlar ve yapamayacaklarına inanmalarina sebep oluyorlardı. Nerdeyse herkes ucusunun kesileceğini ve bu durumda ne yapacağını düşünmüştür. Benim gibi eyvallahı olmayan tipler okulu bırakıp gittiler. Ama okulu bırakan çoğu insanın kanına girdiler bence. Pilot olmaz denilen öğrenci pilot olabiliyor ve shgm'nin kontrolünden gecebiliyorsa "bundan pilot olmaz" diyenin uçuş hocalığını yakmak gerekir.

Toparlayacak olursam pilotajı erken bıraktığımı düşünüyorum. Şansımı başka bir hocayla denemeliydim. Ama bunu öğrenci olarak ben düşünemem. Beni yönlendirmelilerdi. Eğer başka hocayla deneyip yine de olmadığını görseydim yine ilköğretim matematik öğretmenliği seçerdim. Çünkü 23 yaşında ve Türkiye şartlarında alternatif bir bölüm göremiyorum. Kaldı ki kendimce aileme yük olmamak gibi birçok sebebim daha vardı. Bu bölüm için.

Akademik başarım daim olmasın hocam. Bu ülkede akademik başarı bir halt kazandırmıyor. Senin tırnaklarınla kazıyıp bir yerlere gelmen gerekiyor. Bu yerler çoğunlukla yurtdışında.

500 puanla ilköğretim matematik öğretmenliği yazdım. Bu bölümü benden sonra tercih eden en yuksek puanlı kişi 480 puanla Boğaziçi üniversitesine birinci girmiş. Yani ben Türkiye birincisi olarak girmişim. Türkiye ikincisine de 20 puan fark atmışım. Bizi yönetenlerden kimse farkında bile değil. Hadi onları geçtim. Erciyes üniversitesi rektörü ulaşıp bir teşekkür etsin. "Hocam gel senden faydalanalım. Seni yetiştirelim. Ülkene hizmet et." desin ve beni yönlendirsin. Hadi onu da geçtim. Bizim bölüm başkanımız bari teşekkür falan etseydi bölümü seçtiğim için. Yok arkadaş yok. Hiçbiri yok.

Kpss de nerdeyse hiç çalışmadan Türkiye 13.'sü oldum ve atandım. Atandığım ilçenin milli eğitim müdürü bari bi teşekkür etseydi. O da yok. Gösterdiğin başarının hiçbir karşılığı yok. İlçeye bir siyasi gelince veya ilçede bir etkinlik olunca katılıp çok güzel pozlar veriyor ama sayın müdür

Yüksek lisansa başladığım gibi bıraktım. Ona da diğer öğrencilere fark atarak girdim. İkinci öğrenciye 100 üzerinden 10 puan fark atmıştım. Ama ben yüksek lisansa başladım, akademik alımlar durdu Türkiye'de akademik başarının karşılığı bu işte. Hangi motivasyon ile devam edilir yüksek lisansa bu durumda bilmiyorum.

Başarı olarak gördüğüm tek bir şey var. O da kendimi mutlu etmem. Tamamen istediğim hayatı yaşama yolunda ilerleyebilirsem başarıyı yakalamış sayıyorum artık. Bu durumda hedeflerim de müstakil bir ev almak, bahçesini düzenlemek, yeşiller arasında doğa ile iç içe yaşamak vs oluyor. Dua et de bu yolda şansım yaver gitsin

• vay be, tebrikler hocam. kimse sormamış ben sorayım, neden matematik öğretmenliği değil de ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih ettiniz? şu an liselerde görev alma şansınız var mı?
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Kimin ne dediğini takarsan hayatını yaşayamazsın önemli olan senin ne istediğin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.