Şimdi Ara

5.000 sıralama ile ilköğretim matematik öğretmenliği yazacağım (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
35
Favori
55.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yurtdışı dusunseydim rotam çok farklı olurdu zaten. Yurtdışı düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoodMan4 G kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen ezerler. Özel ders çok çok daha mantıklı.

• Dostum sen en güzelini yapmışsın. Türkiye şartlarını düşünmek lazım bazı şeylerde. Sütten ağzın yanınca mecburen üfleyerek yiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 15 Ağustos 2020; 1:29:3 >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    nasıl bi rota planlardınız mesela

• tcbestepe kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı düşünen biri için ilköğretim matematik öğretmenliği son seçeneklerden biri. İtüde kendime uygun bir mühendislik seçip öğrencilik sırasında her türlü projede yer kapmaya, öğrenci değişim programları ve ataklarla yurtdışına çıkmaya ve gittiğim ülkelerde bağlantılar kurmaya çalışırdım. İngilizcem zaten var. Gerisini sana iş verecek olan firmalar hallediyor zaten.

Edit: Özellikle İTÜ dememin sebebi İstanbul'da imkanların çok daha fazla olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 15 Ağustos 2020; 15:32:34 >
    neden öyle düşündünüz yurt dışında öğretmenlik yapma programları var
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    Evet var. 3-5 kontenjana mülakat ile adam seçiyorlar(!). Bu da imkansız. Gidecek kişiler o mülakattan önce bellidir.

• Hocam sen var ya adamsın. Allah senden razı olsun sabahtan beri konunu okuyorum bana çok benziyorsun. Ben de mühendislik isterdim ama bana getireceği stres çalışma sıkıntısı beni çok yıpratacağı, ülkemizde de bir değeri olmadığı için ben de ilköğretim matematiğe gitme kararı aldım içten içe düşünüyordum zaten. Beni korkutan atanma sıkıntısı. Hacettepe ilk. mat düşünüyorum ne önerirsiniz hocam düzenli olarak üniversite hayatı boyunca kpss mi kasayım kpss derecesi istediğim yere atanma şansı veriyor mu bir de 4 senelik okulu olabildiğince kısa sürede bitirmek istiyorum bu ne kadar mümkün. 3 sene de veya daha kısa sürede bitirebilir miyim. Yolunuz açık olsun hocam inşaallah istediğiniz ne varsa olur.

• meftun. M kullanıcısına yanıt
    Hocam seven adam için mühendislik çok güzel, uçsuz bucaksız bir meslek. Çok isterdim mühendis olmayı. Ama bu ülke yedi bitirdi beni. Abuk subuk patronlara Lara kazandırmak için çalışacak adam değilim ben. Hakkımı alamazsam çalışmam herhangi bir işte. Türkiye'de ise özel sektörün durumu ortada. Benim için çok stres dolu bir hayat getirirdi Türkiye'de özel sektörde mühendis olmak.

Eğer derslerin iyiyse atanma korkun olmasın. Sen bana üniversite sınav dereceni yaz, ben sana ne kadar çalışman gerektiğini söyleyeyim. Ama asla kasarak calismani gerektirmez kpss. Bunu ilköğretim matematik öğretmenliği için söylüyorum. Alan sınavının etkisi çok büyük. Her sene aldığın dersleri adam akıllı öğrenirsen, düzenli çalışırsan, bütün işi son seneye bırakmazsan haritadan yer seçersin.

Burda önemli bir detay var sadece. Haritadan yer seçmek demek istediğin adreste çalışabilmek demek değil. Senin sınava girdiğin sene atama yapılacağı zaman atama yapılacak okulların listesi açıklanır. Tek tek o okullardan tercih yaparsın. Derece yaparsan bu okullardan istediğin okula yerleşirsin. Haritadan yer seçmek tam olarak böyle oluyor. İstersen Türkiye 1.'si ol. Tercihe açılan okullar dışında atanabilme şansın yok. Ama çoğu yer açılıyor artık. Aileme yakın bir yere veya istediğin herhangi bir yere yakın bir okulda çalışırsın derecen iyi olursa.

Atanma konusunda da başka bir soru işareti mülakat konusu okuyor genelde. Orda da için rahat olsun. Ülkede hiçbir yerde torpil dönmüyor demiyorum. Ama öğretmenlik atamalarında şuan torpil hiç ama hiç yok. Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi tek tek tercih yapılacak okullar herkese aynı anda açılıyor ve herkes tercih yapıyor. Bu tercihler tamamen mülakat puanı üstünlüğüne dayalı yapılıyor. Mülakat puanı için ise iki seçenek var. feto ile ilgisi olanlara 60 puan altında rastgele bir puan veriliyor ve tercih hakkı sunulmuyor. feto ile alakası olmayanların ise kpss puanları en yakın tam sayıya yuvarlanıyor. Mülakat puanları tam sayılardan oluştuğu için de mülakat puanının eşitliği durumunda kpss puanının üstünlüğüne bakılıyor. Mülakat puanları tercih işleminden önce yapıldığı için de kimin kime rakip olacağı yani kimlerin aynı okulu tercih edeceği bilinmiyor. Yani torpil olması imkansız.

Okulu kısa bitirme mevzusu için de tüyo vereyim. Hocalar başta kesinlikle karşı çıkıyor. Uğraşmak istemiyorlar. Üniversitenin üstten ders alma ile ilgili mevzuatını harfiyen oku. Haklarını bil. Kendine güvendiğini karşındakine hissettir. Üstten ders alabileceğine emin olsunlar. Üstten ders almak için ısrarcı ol. Bir an önce bitirmek istediğini söyle sürekli. Allem et kallem et ve üstten ders al. Daha önce üniversite okumadıysan 3 seneye indirsin rahatlıkla bölümü. Yaz okulkarında da bazı dersleri alırsan belki iki seneye düşer. Bundan emin değilim. Daha önce üniversite okuduysan benim gibi iki senede bitirir milletin psikolojisini bozarsın

İyi dileklerin için de teşekkür ederim. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana

Çok sağ ol hocam seneye gireyim sınava tekrardan yazarım. İnşaallah Hacettepeyi koydum kafama en iyisi orası duruyor Odtü Boğaziçi ingilizce olduğu için. Kısa sürede bitirme işini de kazandıktan sonra elimden geleni yaparak halledeceğim inşaallah. Maksimum 3 sene de bitirmem gerekiyor 2 seneye de mümkünse zorlayacağım evlilik mevzusu varda hocam

Ben öğrenciyken özel ders verdiğim parayla düğün yaptım hocam. Sen de bu yolu deneyebilirsin. Son finallere hanımla beraber gittik

Hocam şimdi özel ders alan olur mu ki imkanlar arttı Youtube kanalları vs baya var zor gibi, bilmiyorum tabi ne durumda özel ders.
    Vermeye çalışırım öğrenci buldukça. Üniversiteyi de kasarak bitirmek değil de rahat takılmak istiyorum 4 seneyi fazla zorlamadan ama evlilik düşüncesi beni buna itiyor bakalım ne olacak belki evliyken okurum belli olmaz hayat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meftun. -- 25 Eylül 2020; 19:28:32 >
    Birebir dersin yerini hiçbir video tutmaz hocam. Öyle olsaydı kamera ilk çıktığında öğretmenlik biterdi. Sözel derslere çok darbe vurduğu doğrudur. Çünkü sözel derslerde bilgiyi öğrenip geçiyorsun. Ama sayısal ders öyle değil. Sadece öğrencinin çözemediği soruları çözmesi ve çözüm metodlarını geliştirmesi için dahi destek gerekiyor sayısal derslerde. Hem de her seviyede.

Eyvallah hocam bu sene matematik adına baya bir geliştireyim kendimi üniversiteye başladığımda ders vermeye de başlarım bir taraftan inşaallah. Sorularım oldukça sorarım size çok teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar edeceğim

Rica ederim hocam. Herşey gönlünüzce olsun.

• Kulağa saçma gelen ama mantıklı bir şey. İşsiz kalacaksın diyen arkadaşlar , eğer bu ülkedede 10 tane ilköğretim matematikçi atanacaksa bile biri bu abimiz olacak zaten adam 5 k ya girerek okuyor bu bölümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B26350344 -- 26 Eylül 2020; 9:39:4 >
  • Mantıklı iş yapmışsın öğretmenlik en kebap mesleklerden. Emin ol burada tıp mühendislik okuyup sana laf edenlerden daha fazla kazanacaksın özel derslerle

Ne adamı ya, adamın dibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam ben Tıp 1.sınıfım ama aklımda bırakıp Lise Matematiğine geçme düşünceler var.Bu sene bile arkadaşlarıma özel dersler falan verirdim çok seviyorum matematiği ne dersiniz.Kpss falan özel ders durumları lise matematiği için nasıl şu an?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmaths -- 28 Eylül 2020; 18:35:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarını okudum, başarılı ve kapasitesi yüksek biri olduğuna inanıyorum.

Matematik öğretmenliği eğer yeteneğin varsa altın bilezik gibidir.

Özelde çalışmazsan bile ilk 5 bine girmiş biri olarak kpss sana çocuk oyuncağı gibi gelecektir.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.