Şimdi Ara

5.000TL Bütçe var ne önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Firmamızın ürünleri ve tanıtım filmi çekimlerini yapabilmek için kendi fotoğraf makinamızı kendimiz almak istedik.
    5.000TL'ye kadar FULL HD video çekimi ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekebilecek sağlam ve iyi bir makina önerisine ihtiyacımız var.
    Bi ara bu film çekimlerinde kullanılan Jimmy Jib kameralardan almayı veya kiralamayı düşündük ancak bu iş bize düşündüğümüzden de çok maliyetli olacağı için vazgeçtik. Şimdi kendimize bir makina alıp ücretini vererek bu işle uğraşan kişilere ücret ödeyip bu çekimleri yaptırmayı düşünüyoruz.

Her türlü akıl verme, düşünce ve fikirlerinize açığım. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

• metallkraft kullanıcısına yanıt
    sinemacılar için özel çıkartılmış bir makine var sony a7s 4k video çekiyor. 780p de de 120fps hızında video çekip slow motion yapabiliyor. yani tam çekim kamerası ancak fiyatı çok yüksek. sadece body olarak 6500tl.
    bir de 4k video çekebilen sony el kamerası çıkmışhttp://www.donanimhaber.com/video-kameralar/haberleri/Sonyden-4K-El-Kamerasi-FDRAX100-4K-on-inceleme.htm

Ayrıca sansung nx1 ve panasonic gh4 fotğraf makineleri de 4k video çekebiliyor.
  • Teşekkürler, önerilerinizi araştırıyorum.

Başka fikri, önerisi olan?
  • metallkraft kullanıcısına yanıt
    belirtmiş olduğunuz fiyata en uygunu sony a7. canon 6d ve nikon 600d fiyatları uygun ancak 1080p 30fps çekim yapabiiyorlar. ama sony a7 1080 60fps çekim yapabiliyor. 60 ile 30 un ne farkı var derseniz. 60 fps nin görüntü geçişi daha iyi. ve video düzenleme programında 60fps ile çekilmiş video görüntü hızını 24 fpsye düşürüp slow motion yapabilirsiniz.
    sony a7 kit lensle sıfır fiyatı 5200tlhttp://fotografium.com/fotograf-makineleri/aynasiz-fotograf-makineleri/sony-a7-28-70mm-full-frame-aynasiz-fotograf-makinesi/#.VNny7OgseX8

2.el fiyatları 3500tl http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sony-alpha-a7-kit-28-70mm-3500tl-196965920/detay

ben sizin yerinizde olsam 2.el sony a7 kit 35000tl alırım geriye kalan parayla da ses kayıt cihazı, ışıklandırma, kamera stabilezer falan filan alırdım.

• Bu da güzel bir öneriydi teşekkür ederim , değerlendireceğiz hepsini en uygun ne olacaksa ona göre karar vereceğiz.
  • Fotoğraf, video deneyiminiz ne kadar? Altı, 1/3 gibi kuralları biliyormusunuz? İkinci el bir küçük makine alıp bu konudaki kurslara katılıp kendinizi geliştirip ona göre makine alırsanız daha iyi olur.
  • Öneri için teşekkür ederim ancak böyle bir şey için ne vaktim ne de fırsatım var. Ayrıca belirttiğim üzere biz sadece makinayı ve mümkünse bazı ekipmanları alıp çekim işlerinden anlayan kişilere bu makina ve ekipmanlarla çekim yaptırmayı düşünüyoruz. çünkü bir sefer üç sefer yapılıpta bitecek bir iş değil bizimkisi, onlarca makina çeşidimiz ve modelimiz var... ayrıca tanıtım filmi, intro, katalog çekimleri derken bir ton işimiz var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallkraft

Öneri için teşekkür ederim ancak böyle bir şey için ne vaktim ne de fırsatım var. Ayrıca belirttiğim üzere biz sadece makinayı ve mümkünse bazı ekipmanları alıp çekim işlerinden anlayan kişilere bu makina ve ekipmanlarla çekim yaptırmayı düşünüyoruz. çünkü bir sefer üç sefer yapılıpta bitecek bir iş değil bizimkisi, onlarca makina çeşidimiz ve modelimiz var... ayrıca tanıtım filmi, intro, katalog çekimleri derken bir ton işimiz var...

Çekimi yapacak kişi ile görüşürseniz çok daha iyi olur. Elinizdeki bütçeye göre bir setup hazırlar. Çeken kişinin de alışık olduğu bir teknik vardır. Ne kadar ışık gerekli ne kadar ışık size yeterli. Bunlar onunla olacak işler. Sadece makine ile olacak iş değil bu mutlaka sürekli ışık ve softboxlar, reflektörler lazım. Zaten tutupta setupı kuramıyorsa bu işide bilmiyor demektir.

• Tavsiyem makineyi alt segmentlerden seçip parayı ışığa yatirin. Daha iyi sonuç alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Nikon d7100 de 1080p full HD 60fps çekiyordu bildiğim kadarıyla

• Nikon d7000 tavsiye ederim vatanda 3899 TL artan paraya aksesuar veya lens falan alabilirsiniz

• D7100'ü gövde olarak spot 2100 TL ye alır. 800 TL Sigma 17-55mm f/2.8 lens ile 2900 TL makineye çıkar. 4000 TL makineye verirse ışıklandırmaya ve diğer malzemelere para kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 11 Şubat 2015; 16:53:01 >
  • video ağırlıklı kullanılacaksa panasonic gh4 sektörde özellikle yurtdışında kendini ispatlamış ve lens çeşitliliği olan bir seçenek, 4 bin lira civarı, 4k, slow motion gibi özellikleri çok kullanışlı, mark3ten daha iyi bir alternatif olduğunu söyleyebilirim sektörde olan biri olarak.
  • Sony a7 mark2 dunyanin en iyi titresim onleyici mekanizmasi var testlerine bakin mukemmel makina

• yessor kullanıcısına yanıt
    O en iyi mekanizma olympus omd serisinde hocam :))
  • Konuya yardımcı olmak yerine olay hangi makine daha iyi sidik yarışına girmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

D7100'ü gövde olarak spot 2100 TL ye alır. 800 TL Sigma 17-55mm f/2.8 lens ile 2900 TL makineye çıkar. 4000 TL makineye verirse ışıklandırmaya ve diğer malzemelere para kalmaz.

Merhaba Hocam. Dediginiz fiyata spot d7100 ü nerede bulabiliriz ?

• Novafotograf.com/NIKON-D7100-BODY-Fotograf-Makinesi,PR-3347.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiqhtRapper

quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

D7100'ü gövde olarak spot 2100 TL ye alır. 800 TL Sigma 17-55mm f/2.8 lens ile 2900 TL makineye çıkar. 4000 TL makineye verirse ışıklandırmaya ve diğer malzemelere para kalmaz.

Merhaba Hocam. Dediginiz fiyata spot d7100 ü nerede bulabiliriz ?

İzmir de iseniz; Erin Digital Sahibinden Erin Digital

İstanbulda Hayyam pasajında satılıyor. Ama hangi dükkanlar güvenli bilmiyorum. Netten araştırmanız lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.