Şimdi Ara

5.1 ev sinema sistemi amfisi seçiminde yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yakın vakitte ikinci elden evime aldığım ses sistemine amfi almayı planlıyorum şu anda pioneerin eski bir amfisini kullanıyorum (vsx-418) hem 5.1 ses kalitesi istediğim düzeyde değil (arka sesler ön seslerle neredeyse aynı. odanın ortasında çok sınırlı bir alanda 5.1 hissini alıyorum hem de sesler istediğim kalitede değil.

sizce seçimim ne olmalı nelere dikkat etmeliyim. kısaca sistemi özetliyeyim android box optik ses çıkışlı ve yine optik ses çıkış Vestel tv ye sahibim hoparlör olarak da infinty aktif sub. (harman kardon üretimi eski ama sesi iyi ) 5 adet denon hoparlör (sc1312). İlerleyen zamanda da ön hoparlörleri kule tipi olarak değiştirmeyi yada mümkünse eklemeyi planlıyorum. Bu seçim benim için önemli çünkü sürekli sistemi yükseltmeye çalışmaktan sa almak istediğim sistem elemanlarını tek tek ve yerinde almayı düşünüyorum yani alacağım amfi benini gelecekte de rahat ettirebilmeli sıfır yada ikinci el fark etmez. eğer sorun amfide değilse ne yapmalıyım. şimdiden çok teşekkürler.

• Öncelikle şundan emin olalım:
    Şu anki haliyle ses sisteminiz 5.1 olarak çalışıyor mu? Yoksa mevcut sisteminiz stereo olan sesi 5.1 yapmaya mı çalışıyor?
    Android box cihazınızdan ve TV nizdeki optik çıkış ayarını nasıl yaptınız? Ses sisteminize nasıl ses aktarıyorsunuz? Mümkünse RAW, bitstream, passtrough gibi seçenekler varsa bunu seçin.
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    hocam o konuda bütün ayarlara baktım android boxta kodi var onu 5.1 e ayarladım android box u da 5.1 olarak ayarladım. son olarak sistemin de 5.1 olarak ayalardım ama gel gör ki benim vsx de ben bu sesi aldım böyle veriyorum diyen 5.1 göstergesi yok emin olamıyorum vestel tv de optik çıkışla veriyorum sesi ona da ama vsx de bu gösterge yok biraz araştırdım var vsx 800 lü serilerde bu gösterge mevcut. ancak göl gör ki ikinci elden alabileceğim için arkadaşın pek çok amfisi arasından hangisini seçeceğimi bilemiyorum. internet üzerinden dts desteği olan 5.1 androdi tv box alabilirim çünkü o boxu pek de ucuz olmayacak bir fiyata arkadaştan ikinci el almıştım şimdi gelelim sistem sesi 5.1 yapmaya mı çalışıyor hocam ona emin değilim. igriş çıkış konusuna gelirsek hocam yaptığım şu iki varyasyon denedim birincisi android tv boxtan tv ye bir hdmi çıkış versim ve tv den de amfiye optik ses bağlantısı yaptım bu sayede android box un desteklemediği filmi tvden de oynatabilecektim. ama ses işi beni memnun etmedi eğer andorid box 5.1 vermiyorsa tv veriyordur dedim 5.1 ayalarında surruond yok stereo dual bir ve dual 2 diye üç seçenek var. hepsini tek tek denedim aradığım performans yok (beni işkillendiren ayar burası diğer ayarlar dts açık sayısal çıkış pcm ses bağlantısı etkin olarak işaretli.) ama ses istediğim kalitede yine gelmedi android boxu direk amfiye bağladım onda da durum pek değişmedi

ikinci bir sistemim var o panasonic in bir sistemi eski olmasına rağmen compact sistem olduğu için oldukça verimli 5.1 ses veriyor üstelik göstergesinde dts desteği varsa gösteriyor kaç kanal ses dts ve 5.1 desteği var mı tek tek görebiliyorum göstergesinden onu besleyen tlevizyonum da samsung 6000 serisi bir led tv zamanında sağlam para bayıldık ona. son olarak eğer android boxu o compact sisteme takıp deneyeceğim eğer sesi 5.1 olarak vermiyorsa aldığım kişiye iade edebilirim eğer onda aradığım cevapları bulamazsam tv yi taşıyıp deneyeceğim. yazı uzun oldu kusura bakmayın ama bütün detayları eksiksiz olarak yazmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlygodforgives -- 19 Nisan 2017; 20:58:51 >

• Rica ederim, yazınız hep uzun olsun ki detaylara girebilelim :)
    Sizin TV muhtemelen 5+1 ses vermiyordur. Çünkü stereo ve dual seçenekleri var. Bunun haricinde passtrough, bitstream, raw gibi seçenekler yok anladığım kadarıyla. Eğer KODI de varsa onu aktif edin.

Şimdi size önerim önce burdaki video veya benzeri 5+1 demo video indirin ve tek tek her hoparlörün bağımsız çalıştığından emin olun:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/26109102/5.1%20Surround%20Sound%20AAC%20Test.mp4

Eğer bağımsız çalışıyorsa o zaman ayarlarınızda sorun yok demektir. Ses kalitesini artırmak için başka hoparlör veya AVR arayışına girebilirsiniz.
    Eğer sesler bağımsız gelmiyorsa o zaman sorun medya oynatıcı/TV de demektir.

hımmm şimdi kafama soru bombaları yağıyor şöyle ki hocam benim ses sistemi eski olduğu için arkadaşta olan vsx530 k yada vsx320 arasında kalmıştım sıfır kutulu ve garnatisi başlamamış iki ürün var ikisi de pioneer yani eğer 5.1 ses veren kaynak sorunum çözülürse bu iki amfiden hangisini alırsam alayım. beni memnun edecek. diğer taraftan 5.1 ses veren ses kaynağını bulmam da bir hayli sıkıntılı aliexpress üzerinden 250 tl civarında bir android box alırsam anca çözülür. demek istiyorsunuz. son olarak hocam şunu sormak istiyorum benim bu amfileri aldığım karkadaş oldukça iyi niyetli birinisi açıkça çok fazla para vermene gerek yok hdmi 7.1 9.2 gibi teknolojiler hep pazarlama taktiği ses kelitesi çok değişmez demişti ama ben amfilere baktığımda pek çok ses lisanslamasını aldıklarını görüyorum dlby digital dolby prologic 2 dolby athmos gibi gibi ve bu amfilerle benim eski amfinin arasında neredeyse 6 yıl falan var yani 6 yılda amfi teknolojisi sadece hdmi çıkışı ve daha çok ses çıkışı açısından mı gelişti yoksa bu linsanslar falan ne kadar önemli.

• Yeni AVR konusunu şimdilik bir tarafa bırakalım. Önce sorununuz var mı onu tespit edelim. Sorun varsa düzeltelim. Yoksa o zaman AVR için alternatifler değerlendirilir.
    Siz yukardaki videoyu indirip oynattınız mı? Her hoparlörden tek tek ses geliyor mu?
    oynattım evet iki kanal ses çıkıyor. her iki cihazda da. yani tv ve android boxta arka sesler efetk olarak geliyor.
  • O zaman ya ayarlarınızda bir hata var ya da media player cihazlarınız çoklu sesi desteklemiyor.
    AVR işini 2. plana atın önce ayarları gözden geçirin.
    Eğer güncel güzel bir mediaplayer alacaksanız zidoo X8 i inceleyin derim...
    hocam ayarları tek tek denetim ancak ne mümkün evet sorun playerde gel gör ki zidoo x8 beni çok aşar maksimum 300 liralık bir şey alabilirim o da biraz bütçemi çok feci sarsar ama bir şekilde alırım. üstelik o cihaz 4k 60 kare veren bir cihaz benim aradığım 5.1 desteği bulunan 1080p görüntüyü en iyi şekilde oynatabilecek. bir cihaz 4k 60 fps biraz fantazik olur benim için içerik bulmak ve tüketmek tam bir külfet olur. AVR yi de şu sebepten istiyorum eğer benim tvim 5.1 ses çıkışı veremiyorsa bu çıkışı verebilecek cihazları bağlayabileceğim bir AVR cihazım olsun tv sadece monitör olarak kullanılsın. üstelik halihazırda bulunan amfimin üstüne ek 200 300 lira gibi maliyetlerle oldukça iyi bir AVR bulabiliyorum.
  • Kodi 17.1 mi kullanıyorsunuz? Mümkünse Kodi 16 yı da deneyin...
    hocam kodi 16 yı ancak kullanabiliyorum android box dediğim cihaz atlanta g5 mini android 4.2.2 ile kullanılıyor yani kodinin yeni versiyonu hak getire bir diğer konu ise zidoo x8 i inceledim kendisine özellikl yönüyle çok benzeyen. başka bir cihaz buldum. Mesuvida Mini M8S II ancak fiyatı neredeyse yarısı kadar alırken nelere dikkat etmem gerekir. biliyorum konu dışı ama kısaca özetlerseniz çok iyi olur.
  • onlygodforgives O kullanıcısına yanıt
    M8S kullanıp çok memnun olan var forumda fakat ben yerinizde olsam tercihimi yine zidoo markasından yana kullanırdım. Çünkü bu işte en önemli şey yazılım desteğidir. Zidoo bu konuda çok başarılı ve kullanıcılarının şikayetlerine çözüm üretmek için uğraşan bir firmadır.
    Bu nedenle size ben güçlü bir model önermiştim ki yarın daha güçlü bir sıkıştırma formatı çıkar o zaman da full hd de bile bir ihtimal sorunsuz çözer.
    Neyse siz bir de Zidoo X6 Pro yu inceleyin ($83) bakalım işinize yarıyor mu. Bu cihazlar güncel ses formatlarını sorunsuz bir şekilde aktarıyorlar.
    https://www.zidoo.tv/Product/index/model/X6+Pro/target/18jaPkicAyZKKmVViAFMcQ%3D%3D.html

sanırım m8s alacağım. hem gümrük vergisi gibi riskleri bertaraf etmiş olurum hem de eğer kodinin son sürümü çıkacak olursa android 5.0 veya 6.0 gibi sürümlerle uyumlu olur. tek sorun olarak gördüğüm şey cihazın usb sayısının az oluşu. bu görüntü işleme teknolojilerinde özellikle kontrast upscale gibi sorunları bu android box çözerse tam anlamıyla beni memnun edecektir. inaşşlah gümrüğe takılmam .
  • Elimde bundan var amfisi yok ne alsam kullanabilirim
    5.1 ev sinema sistemi amfisi seçiminde yardım!
  • flatron58 kullanıcısına yanıt
    hocam göründüğü kadarıyla pasif subwoofer. destekleyen bir amfi işinizi fazlasıyla görür. pasif destekleyen anmfi modellerini araştırısanız yada forumda küçük bir konu açarsanız. rahatlıkla orta yollu bir sisteminiz olur. hoparlörlerin ohm değerlerine göre pasif amfi desteği olan modelleri araştırırsanız bulabilirsiniz ikinci elden pek çok sitede bulabilirsiniz.
    hocam hiç anlamıyorum yardımcı olursan çok sevinirim valla
    hocam pasif amfi destekli bir 5.1 amfiyle besleyip ses alman mümkün zaten sistem üstünde dvd oaln pasif amfi didtemi dersek kabaca yanlış olmaz. piyasadan 2. elden satılan amfileri araştırıp bulabilirsin kondisyonuna ve yaşına göre 1000 ile 300 lira arasında değişiyor fiyatları. yamaha, denon ,harman kadron ,piooner, sony gibi markalaın amfilerini seçmeye özen göster samsung 5.1 konsunda pek başarılı sayılmaz.
    hocam bana zaten biyerden geldi para verip almadım zaten bu ürünün sıfırı kaç paradırki 300-100 arası amfi alayım şunun gibi bir şey çalıştırır mı bu bile pahalı yanihttp://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/skytech-st726-ev-anfisi-amplifikator-5-1-karaoke-264472957
    Hislerim diyorki bu ürünü almayın,,, ikinci el hoparlör çıkışlı, 5+1 dvd ana ünitelerine bakınız
    valla on numara beş yıldız hoparlör takımını heba etmiş olursunuz. yapacağınız şu hocam eğer paranız varsa pusuya yatıp bekleyin internettte pek çok kere çok cazip ürünlerin uygun fiyatlara satıldığını gördüm elinizde 300 400 arası bir miktar para olsun arkasında pre out olmayan sub woofer çıkışlı bir amfi alın. pioneer yamaha denon harman kardon. sony gibi firmaların eski versiyonlarını çok rahat bulursunuz. hemde çok benzer fiyatlara. benim amfim aktif sub destekli olmasaydı satardım pasif subwoofer destekli cihazlara bakın ve bekleyin hoparlör dediğin teknoloji neredeyse hiç eskimez. edit hocam bu ses sistemi işini çok yabana atmayın eğer uygun donanımlarla desteklenmiş bir sisteme sahip olursanız evinizde sinema salonunuz olur. hatta sinema salonundan çok daha iyi ses bile alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlygodforgives -- 24 Mayıs 2017; 19:31:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.