Şimdi Ara

5+1 hop seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amazondan Denon avrx4400h almaya karar verdim. Bununla birlikte birde 5+1 alacağım. 5+1'i buradan da alabilirim. Kafamda bazı modeller var. Ancak size de danışmak istiyorum. Aşağıdakilerden sizce hangisi? Ya da sizin önereceğiniz başka bir 5+1 var mı? Kullanacağım oda 12m2. Ancak ileriyi de düşünerekten bir 5+1 seçmek istiyorum.

Kullanım alanları: laptop, ps4, telefon/tablet, digiturk/tv kısacası kullanabileceğim tüm cihazlar. Müzikte dinleyeceğim, oyunda oynayacağım, film/dizi de seyredeceğim.

Polk Audio TL1600
    Dali fazonsat 5.1-1
    Kef t105

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İşin içinde müzik dinleme de olduğu için kef ve Polk’u direkt eleyin. Bu tarz uydu tipi hoparlörler müzikte hiç tat vermiyor. İçlerinde müzikte nispeten biraz daha iyi olabilecek sadece Dali Fazon var.

Sistemin müzik performansını arttırmak için bunlar gibi bir 5.1 set ve bir çift raf tipi hoparlör alabilirsiniz. Raf tipi hoparlörü önlere koyup müzikte stereo modda kullanırsınız. Aldığınız 5.1 seti de surround ve Atmos filmlerde farkı hissetmek için top middle olarak kullanırsınız. Bu şekilde sistemi 5.1.2 olarak kurmuş olursunuz.

Denon 4400, 9 kanala kadar desteklediği için 5.2.4 yada 7.2.2 şeklinde kurulumlara müsade etmekte. Ama odanız 12m2 olduğu için surround back hoparlör koymanıza müsait olmayacaktır. Bu yüzden sizin odanıza 2 ön, 2 surround, 1 de Center olmak üzere yerde 5 tane, tavana da 2 tane Atmos için hoparlör koyarak 5.1.2 Kurulum ideal olacaktır.

Hatta ileride daha büyük bir odanız olursa ve önler için kule hoparlöre geçerseniz diye Dali fazon gibi pahalı bir 5.1 set almak yerine 2.el Focal Sib yada Harman Kardon hkts 9, 16 vs gibi setlere yönelebilirsiniz. Tabii önlere müzikte daha iyi performans almak için raf tipi bir hoparlör almak şartı ile.

Bu arada Denon 4400’ü pikap bağlamak için aldığınızı biliyorum ama Denon’un daha üst bir Avr’sini de alsanız Avr ile pikap işi olmaz. Onun yerine 4400’ün yarı fiyatı olan ve benim de kullandığım 3400’ü alıp artan 600 € para ile de bir stereo amfi almak her anlamda daha başarılı bir performans verir. Hatta stereo amfi 2.elde çok daha üst bir model bile seçilebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu ilandaki set gayet mantıklı

Focal Sib Pack 5.1 Home Cinema Speakers

İlan No: 511952424

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-focal-sib-pack-5.1-home-cinema-speakers-511952424/detay

Bunun dışında orta hoparlör için Focal sib xl alınıp daha iyi bir sonuç alınabilir. Aynı sitede 2.el 400’e bir tane gördüm

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

İşin içinde müzik dinleme de olduğu için kef ve Polk’u direkt eleyin. Bu tarz uydu tipi hoparlörler müzikte hiç tat vermiyor. İçlerinde müzikte nispeten biraz daha iyi olabilecek sadece Dali Fazon var.

Sistemin müzik performansını arttırmak için bunlar gibi bir 5.1 set ve bir çift raf tipi hoparlör alabilirsiniz. Raf tipi hoparlörü önlere koyup müzikte stereo modda kullanırsınız. Aldığınız 5.1 seti de surround ve Atmos filmlerde farkı hissetmek için top middle olarak kullanırsınız. Bu şekilde sistemi 5.1.2 olarak kurmuş olursunuz.

Denon 4400, 9 kanala kadar desteklediği için 5.2.4 yada 7.2.2 şeklinde kurulumlara müsade etmekte. Ama odanız 12m2 olduğu için surround back hoparlör koymanıza müsait olmayacaktır. Bu yüzden sizin odanıza 2 ön, 2 surround, 1 de Center olmak üzere yerde 5 tane, tavana da 2 tane Atmos için hoparlör koyarak 5.1.2 Kurulum ideal olacaktır.

Hatta ileride daha büyük bir odanız olursa ve önler için kule hoparlöre geçerseniz diye Dali fazon gibi pahalı bir 5.1 set almak yerine 2.el Focal Sib yada Harman Kardon hkts 9, 16 vs gibi setlere yönelebilirsiniz. Tabii önlere müzikte daha iyi performans almak için raf tipi bir hoparlör almak şartı ile.

Bu arada Denon 4400’ü pikap bağlamak için aldığınızı biliyorum ama Denon’un daha üst bir Avr’sini de alsanız Avr ile pikap işi olmaz. Onun yerine 4400’ün yarı fiyatı olan ve benim de kullandığım 3400’ü alıp artan 600 € para ile de bir stereo amfi almak her anlamda daha başarılı bir performans verir. Hatta stereo amfi 2.elde çok daha üst bir model bile seçilebilir
    Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Ben ikinci el almak istemiyorum. Sıfır almak ve aldığım ürünleri uzun süre kullanmayı tercih eden biriyim. Özellikle avr'yi üst model alarak uzun süreli kullanmayı düşünüyorum. Hop takımı içinde mümkün olan en iyisi almak istiyorum.

Aile yakınım vasıtasıyla aylar önce bir hifi firmasına gittiğimde kafamdaki ilk avr x2400dü. Bana onun yanına bir preamp ve ya pikap amp. önermişti(hangisi olduğunu hatırlamıyorum). Sizin dediğinizi de o şekilde yapamaz mıyım?

Focal sib 5.1 fena değil gibi duruyor. Focal sib xl de alırsam normalde center olan hop. ne yapacağım? Focal sib müzik tarafı nasıldır?

Önerebileceğiniz bir stereo amp var mı? Triangle elera ln01a nasıl?

Önerebileceğiniz full otomatik bir pikap var mı?

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Focal sib xl'tan 5 tane alıp 5.0 veya artı cub 2 ile 5.1 nasıl olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erayerinc E kullanıcısına yanıt
    Bu aralar çok yoğun olduğum için cevap yazamadım, kusura bakmayın.

Focal sib xl’den 5 tane sizin mevcut 12 m2’lik odanız için gayet yeterli olur. Ama daha sonra daha büyük bir odaya geçtiğinizde önler ve orta hoparlör yeterli gelmeyebilir. Özellikle 20-25 m2 salon gibi bir odada kule hoparlör sahne olarak çok daha iyi oluyor ve odayı dolduruyor.

Sistemi uzunca bir süre kullanacağınız için ve de yakın bir dönemde daha büyük bir odaya geçecekseniz sıfır xl’ler ile kurulacak bir sistem gereksiz pahalı olur. Hatırladığım kadarı ile xl’lerin sıfır fiyatı 400 € civarıydı. Bu da 5.0 bile dizseniz 2000 € gibi bir rakam yapar. Aynı paraya monitör audio silver serisinden bir set de kurulabilir ve büyük bir oda da özellikle müzik anlamında çok daha iyi bir sonuç alınır.

Bir de bu işte kişisel deneyiminiz çok önemli. Aynı sistem bir yerde çok güzel çalarken başka bir odada çok daha kötü çalabilir. Yada ilk başta bir mağazada 20-30 dk dinlemede canlı ve parlak çalan bir sistem güzel gelirken aynı sistem evde çok yorucu bir hal alıp dinlenmez hale gelebilir. Misal mevcut Heco hoparlörüm ile öncesinde kullandığım Marantz 6005 stereo amfi ilk başta canlı ve detaylı çaldığından dolayı iyi gelirken daha sonra yorucu bir hal alıyordu. Bunu da ancak cihazları alıp ancak kendi evinizde ve yerinizde dinlediğinizde anlayabiliyorsunuz. Bu da tamamen odanın hacmi, yerleşimi ve akustiğine bağlı bir durum. O yüzden şu sistem kesinlikle iyi olur diyebilmek bu hobide çok zor birşey.

Ve de ses konusu çok subjektif bir konu. Nasıl ki herkesin farklı farklı müzik zevkleri olduğu gibi kişilerin sistemden beklentileri farklı olabiliyor. Özellikle sizin gibi bir de işin içinde sizin ve benim gibi müzik ve pikap gibi ekstralar katınca işin içinden iyice çıkılmaz oluyor.

Misal dinlediğiniz müzik türleri bile sistem seçiminde çok önemli. Caz yada Blues gibi müziklerde çok daha farklı konulara bakarken, rock-metal yada pop-elektronik müzikte dinamizm güç çok daha önemli oluyor.

O yüzden belli bir deneyim edinmeden ve kişisel olarak gerçekten ne istediğinizi öğrenmeden pahalı ürünler alıp risk almanızı istemem. Çünkü alacağınız bir cihazı satmak istediğinizde yarı fiyatına ancak satabileceksiniz. O yüzden ilk deneyiminizde 2.el bir hoparlör seti almak sizin için çok daha mantıklı olacaktır. Beğenmezseniz zarar etmeden yada 200-300 lira zararla yine satabileceksiniz. O da deneyim adına gözden çıkarılabilecek bir meblağ. Diğer türlü Focal sib setin sıfır ve 2.el fiyatlarını göz önünde bulundurarak ne kadar zarar edebileceğinizi öngörebilirsiniz.

Bu arada hoparlör ve stereo amfiler daha basit yapıda cihazlar olduğu için kozmetik olarak bir sıkıntısı yoksa kolay kolay bozulan cihazlar değiller. O yüzden bu tarz cihazları 2.el olarak almak her zaman daha mantıklı. Ama avr’ler tamamen dijital olan cihazlar ve ne zaman ne arıza vereceği belli olmayan cihazlar. O yüzden ben de tanıdık biri olmadıkça AVR’de 2.el ürün almam. Ama stereo amfi yada hoparlörde 2.ele rahatlıkla yönelebilirim.

Bu arada bir üst mesajda sorduğunuz triangle hoparlör aktif bir hoparlör yani kendi içinde amfisi olan bir hoparlör. O yüzden onu hiç düşünmeyin.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, kusura bakılacak bir durum yok.

öncelikle focal sib xl konusunda aynı modeli mi konuşuyoruz?
    https://www.canhifi.com/markalar/focal/urun-detayi/sib-xl-56.910.aspx

Focal sib xl eğer daha büyük bir odada yetersiz kalacaksa hiç almamak daha mantıklı. Monitor audio silver serisi de çok pahalı değil mi?
    https://www.canhifi.com/markalar/monitor-audio/urun-detayi/silver-1-121.12702.aspx

Benim şu an kafamda olan hop seçenekleri Şöyle;
    Dali fazonsat 5.1-1
    Focal Sib Pack 5.1 & Cub 3
    Bunlardan hangisi daha iyidir genel olarak? Daha büyük odaya geçersem o odayı da doldurma olasılığı hangisinde daha yüksek?

Yabancı sitelerde yamaha ve onkyo'nun sistemlerini de gördüm(hop+avr). Ancak ne kadar iyiler bir fikrim yok. Sizin bir fikriniz var mı?

Enclave CineHome hf diye bir model daha var. Ancak onu sadece amazon.com da gördüm ve o da TR'ye gönderilmiyor. Hiç duydunuz mu?

Son olarak avr için denon avrx3400h düşünüyorum. Ancak yamahanın rx-v683 modeli de fena değil gibi sanki? Yalnız yamahayı pikap girişinden dolayı söylemedim. Siz yamaha avr konusunda ne düşünüyorsunuz?

Birde size stereo amp. konusunda model önerilerinizi sormuştum. O konuda önerileriniz nedir? Hatta tamamen ayrı bikinci bir stereo sistem düşünüyorum. Komple o sistem için önerilerinizi sormam daha doğru olur sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.