Şimdi Ara

5.1 ile 7.1 arasındaki fark ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
5.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu anki sistemim 5.1 ama anfi 7.1 destekliyor.2 tane daba rear almaya değer mi değerli önerilerinizi bekliyorum.
    saygılar.

• değer sinemalarda ki etkiyi kafanda canlandır ve sen karar ver surround back ların nekadar etkili olduğunu
  • daha yeni gördüm konunu hiç gidipte para verip alma çünkü çoğu flim müzik vs 7.1 i desteklememektedir sağlam ses alamazsın.ben de 7.1 ses sistemi var kullanamıyorum.
  • blueray filmler gelince farkı görebilirsin 7.1 in
  • Bu kadar cahillik de olmazki be kardeşim.

Yahu kardeş ya sen sağarsın. Ya da atıyorsun.

Ne demek yaa, bende de 7.1 sistem var ama kullanmıyorum demek?

Zaten Dvd Filmler 7.1 sesi desteklemezki. Dvd Filmler en fazla 6.1 kanal destekler. Ama, burada önemli olan şey, zaten arka kanalların aynı mono kanaldan beslenmesi. Yani görünüşte, iki ayrı anfi çıkışı gibi olsa da, aslında tek bir mono sinyalle besleniyor Back Surround hoparlör çıkışları.

7.1 ses sistemindeki Back Surround kolonlarının görevi, ön front kolonlarından alınan ana sesi, faz geciktirmesi yaparak, sesteki derinlik boyutunu arttırmaktır. Böylelikle sesler ve Efekler çok daha gerçekçi ve çok daha derin detaylar algılanmasına yardımcı olur.

Hiç bir şekilde 7.1'in 5.1'den daha kötü ve gereksiz olduğunu savunamazsınız. Sesteki derinlik ve boyut hissi, 7.1'de çok daha etkileyicidir.

Şunu da unutmayın ki, 2 kanal sesi bile Prologic IIx ses formatı sayesinde, sanki 7.1 kanal ses kaydı izliyormuş gibi izleyebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: inferno28

daha yeni gördüm konunu hiç gidipte para verip alma çünkü çoğu flim müzik vs 7.1 i desteklememektedir sağlam ses alamazsın.ben de 7.1 ses sistemi var kullanamıyorum.

• @teknika

Dur sakin ol Yine kızdırdılar seni

Ama sen de haklısın kızmakta. İş sadece cihaz almakla bitmiyor.Elindeki cihazın ne işe yaradığını da bilmek lazım.7.1 in bi işe yaramadığını, gereksiz olduğunu söyleyen o kadar çok kişi varki burada.Anlatıyoruz ama anlamıyorlarda.Ben de doğal sürece bıraktım o arkadaşları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Bu kadar cahillik de olmazki be kardeşim.

Yahu kardeş ya sen sağarsın. Ya da atıyorsun.

Ne demek yaa, bende de 7.1 sistem var ama kullanmıyorum demek?

Zaten Dvd Filmler 7.1 sesi desteklemezki. Dvd Filmler en fazla 6.1 kanal destekler. Ama, burada önemli olan şey, zaten arka kanalların aynı mono kanaldan beslenmesi. Yani görünüşte, iki ayrı anfi çıkışı gibi olsa da, aslında tek bir mono sinyalle besleniyor Back Surround hoparlör çıkışları.

7.1 ses sistemindeki Back Surround kolonlarının görevi, ön front kolonlarından alınan ana sesi, faz geciktirmesi yaparak, sesteki derinlik boyutunu arttırmaktır. Böylelikle sesler ve Efekler çok daha gerçekçi ve çok daha derin detaylar algılanmasına yardımcı olur.

Hiç bir şekilde 7.1'in 5.1'den daha kötü ve gereksiz olduğunu savunamazsınız. Sesteki derinlik ve boyut hissi, 7.1'de çok daha etkileyicidir.

Şunu da unutmayın ki, 2 kanal sesi bile Prologic IIx ses formatı sayesinde, sanki 7.1 kanal ses kaydı izliyormuş gibi izleyebilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: inferno28

daha yeni gördüm konunu hiç gidipte para verip alma çünkü çoğu flim müzik vs 7.1 i desteklememektedir sağlam ses alamazsın.ben de 7.1 ses sistemi var kullanamıyorum.

Burda bahsettiğin neo:6 efektleri sanırım..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 3 4 5 Sayılarıyla 28'i Bul
    19 yıl önce açıldı
    2,5 üstü ile 2,75 üstü fark ne
    12 yıl önce açıldı
    DH790 için 5.0 veya 5.1 tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayır değil!

Sadece Prologic IIx seçenekğinden bahsediyorum.

Neo6 veya 7D Theatre ve 7D Stereo vs. Başka seçenekler. Ama dileyen tabi ki onları da kullanabilir.

Burda bahsettiğin neo:6 efektleri sanırım..
  • @teknika

Müsaaden ile kısaca açıkladığın bu ''dolby prologic IIx olayına birkaç cümle de ben eklemek istiyorum.

Dolby prologic II: İki kanal sesi 5.1 yapar.Bunun ''film'' ve ''müzik'' olarak 2 farklı modu vardır.

Dolby prologix IIx: İki kanal sesi 6.1 yada 7.1 yapar.Bunun ise 3 farklı modu vardır: 1-Film 2-Müzik 3-Oyun

Neo:6:İki kanal sesi aynı dolby prologic II gibi 5.1 yapar.6 kanala ayırma kaltesi prologic II ye göre daha iyidir.Aynı şekilde bununda ''film'' ve ''müzik'' olmak üzere 2 modu vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.