Şimdi Ara

5+1 mi yoksa 2+1?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kaliteli toplama bir sistem kurdum ve bunu güzel bir ses sistemiyle süslemek istiyordum. Açıkçası divx, dvd filmeler ve oyun oynamak için aldığımı düşünürsek bu pcyi 5+1 sistem biçilmiş kaftan olurdu. Ancak ufak araştırmalar sonucu orta sınıf bir ses sistemi alacağımdan orta sınıf 5+1 mi yoksa 2+1 mi alacağım konusunda kararsız kaldım. Malum aralarında fiyat farkları yüksek. Özellikle Creative SBS A500 modelini uygun gördüm. Fiyatı 75-80 dolar civarı. Sormak istediğim bir kaç soru vardı.

Malum divx dvd falan izleyeceğim için ve çoğu divxin ve her dvdnin(korsan olmayan) 5+1i desteklediğini düşünürsek, acaba bu alacağım 5+1lik bir sistemi çevresel olarak uygun yerleştirirsem(odanın kare olduğunu düşünürsek odanın köşelerine, monitör önüne uydular ve anfi ayak hizasında altta olacak şekilde) surround kaliteyi yakalayabilir miyim? Mesela film izlerken kameranın arkasında kalan arka fon sesleri arkadan gelip kameranın önünde olan aktörlerin konuşmalarının önden gelmesi sağlanır mı? veya kameranın gösterdiği yerin arkasında bir patlama, kaza veya silah sesi geldiğinde onun arkaki hoparlörlerden gelmesi sağlanır mı? Oluyorsa bu farkedilir düzeyde ve istenilen kalitede olur mu?(aynı şey oyunlar için de geçerli) Yoksa böyle bir şey almak yerine 2+1 sistemle bütçemi fazla zorlamamalı mıyım? Eğer ki 5+1 istenilen düzeyde değilse ve dediklerim sadece 200$+ sistemlerde geçerliyse sanki 75 dolarlık bir 5+1in aynı düzeydeki 2+1den bir farkı olacağını düşünmüyorum.

O yüzden size soruyorum. Sizce böyle bir sistem kurmalımıyım yoksa her zamanki gibi daha ucuz bir 2+1lik sisteme devam mı etmeliyim?

• son olarak birde evde vestel 5+1 sistem var. Modelini bilmiyorum ama pahalı bir şeye benziyor. 2-3 sene önce alınmıştı. Uzaktan kumandalı falan ama o da bi sorun yani sürekli açılıp kapandığında sıfırlanıyor değerleri yok surroundu yok bassı yok tremble ı ama hepsi kumandadan yapılıyor. Acaba onu mu bağlasam pcye masrafa girmeyerek. Sonuçta yetecek bir şeye benziyor...
  • DivX lere birşey demiyorum ben henüz 5.1 divX görmedim. Gerçi bizim evde divx Te pek izlenmez ama DVD lerin çoğunluğunda 5.1 ses var.
    5.1 Hoperlolar, uygun yerleşim ve doğru bağlantı yapacağınızı söylediğiniz için söylüyorum.

Bahsettiğiniz şekilde çevresel sesi(Kamera arkasındaki sesi arka hoplerden) alırsınız.
    Ancak beklediğiniz kalitede olurmu o konuya birşey söyleyemem.
    Dinleyip ses kalitesini beğendiğiniz bir 5.1 hop takımı beklentilerinizi karşılar.

Vestelden bahsetmişsiniz bağlayabilirseniz. 75+ bile harcamanız gereksiz. Düşük kalite 5.1 den iyi ses verecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

DivX lere birşey demiyorum ben henüz 5.1 divX görmedim. Gerçi bizim evde divx Te pek izlenmez ama DVD lerin çoğunluğunda 5.1 ses var.
    5.1 Hoperlolar, uygun yerleşim ve doğru bağlantı yapacağınızı söylediğiniz için söylüyorum.

Bahsettiğiniz şekilde çevresel sesi(Kamera arkasındaki sesi arka hoplerden) alırsınız.
    Ancak beklediğiniz kalitede olurmu o konuya birşey söyleyemem.
    Dinleyip ses kalitesini beğendiğiniz bir 5.1 hop takımı beklentilerinizi karşılar.

Vestelden bahsetmişsiniz bağlayabilirseniz. 75+ bile harcamanız gereksiz. Düşük kalite 5.1 den iyi ses verecektir.

ATA AC3 divx yada xvid lerde 5.1 var nasıl görmedin yaw. Hatta ben daha dün İndiana Jones 4 ün ac3 lü xvid rip ini DVD yaptım. Çatır çatır 5.1 izledim

• oronra;
    PM den sana yazmış hatta telefonda da bahsetmiştim.
    Arkadaş DivX lerin çoğunluğu 5.1 demiş, ona karşılık çoğunluğu değil demek istedim.
    Bana DivX ve kopya olanlar haram.(Telif hakları nedeni ile)
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

ATA AC3 divx yada xvid lerde 5.1 var nasıl görmedin yaw. Hatta ben daha dün İndiana Jones 4 ün ac3 lü xvid rip ini DVD yaptım. Çatır çatır 5.1 izledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 8 Kasım 2008; 12:27:46 >
  • quote:

oronra;
    PM den sana yazmış hatta telefonda da bahsetmiştim.
    Arkadaş DivX lerin çoğunluğu 5.1 demiş, ona karşılık çoğunluğu değil demek istedim.
    Bana DivX ve kopya olanlar haram.(Telif hakları nedeni ile)
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Konudan haberdarımda dostum, anımsıyorum.
    Yanlız aşağıdaki alıntına istinaden yazdım mesajımı. DVD 5.1 AC3 olarak riplenirse aynı şekilde sonuçta veriyor.

quote:

DivX lere birşey demiyorum ben henüz 5.1 divX görmedim.

• oronra;
    şunu söylersem o cümleme hak verirsin.

4 yıl öncesine kadar DivX filmler izliyordum hiç 5.1 DivX/Xvid görmedim o zaman kadar.
    4 yıldan bu yana da sadece lost dizisini izledim divX olarak onlarda da yoktu.

Sanırım bizim evdeki telif hakları koruyucusu sayesinde o teknolojide biraz zayıf kaldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    0.5 mi 0.7 mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani vesteli öneriyorsunuz. O zaman vesteli kullanim. Biraz eski bir sistem ama şu anki 75milyonluk 5+1lerden eminim iyidir. Benim canımı tek sıkan vestelin kumandayla yönetilmesi. Bazen oluyor kapanıp açıldığında değerleri sıfırlanıyor. Birde dandik bir kumandası var o yüzden ne kadar sesi açık ne kadar bası yüksek anlayamıyorum. Kulakla ayarlayabiliyorsunuz. Bi de sürekli pili bitecek git değiş bilmemne. Bunlara bir çare bulabilir miyim?
  • bi ev amfisi 2 tanede büyük salon kolonu...... bak o zaman 5+1 e 2+1 e ihtiyac duyuyomusun evde, odada en baba müzik film bu şekilde izlenir ve dinlenir..
  • sedoo.
    Müzik dersen haklı olabilirsin. Ancak film dersen yanlış yönlendirme yapıyorsun derim.
  • quote:

sedoo.
    Müzik dersen haklı olabilirsin. Ancak film dersen yanlış yönlendirme yapıyorsun derim.

yaa düzgün ve uyumlu yani evine odasina yada nereye koymayi düşünüyosa ona göre bi sistemi toplarsa sanmiyorum.. ama görüştür hakli olabilirsinde.. benim bi çok arkadaşim 5+1 2+1 alipta müziklerini filmlerini sonradan bahsini ettigim gibi yapip izleyip ve dinlediklerinde aradaki fark bariz yani..
  • Valla ne demek istediğini anlamaya çalıştım. Vakit geç olduğundan galiba yanlış anlama olmasın.
    Hibir zaman Doğru kaydedilmiş bir filmi 5.1 izlemenin keyfini stereo hoperlo ne kadar güclü olursa olsun veremez.

Bazı AVR lerin True XT dediğimiz ön iki hop ile sanal 5.1 hissi verdiğini varsaydak bile gerçek DTS 5.1 kayıtlı bir filmi 5.1 hop takımı ile izlemenin keyfi başkadır.
  • o zaman ne kadar eski olursa da olsun (2-3 sene) vesteli dizip 5+1 keyfini alıyorum. Zaten öyle fazla yüksek sesi seven biri değilim. Malum komşularım var hem de polisle tehdit eden komşularım hem deli gibi film izleyen biri olarak ve müziği genelde hiçbir şey yapamıyorken(otobüs yolculuğu gibi) dinleyen biri olarak 5+1 biçilmiş kaftan. Tek sorun şu kumanda sorunu. Ona bir çözüm bulamam değil mi? Bazen oluyor amfi kapanıp açıldığında değerleri sıfırlanıyor. Birde dandik bir kumandası var o yüzden ne kadar sesi açık ne kadar bası yüksek anlayamıyorum. Kulakla ayarlayabiliyorsunuz. Bi de sürekli pili bitecek git değiş bilmemne. Bunlara bir çare bulabilir miyim?
  • Pilli bütün kumandaların pili birgün biter malesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.