Şimdi Ara

5.1 Ses Sistemi - Harici Woofer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba, az biraz takıntılı olduğum bu ses sistemi konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Creative'in 5.1 ses sistemine sahibim, Front R-L ve Rear R-L sıkıntısız çalışmakta. Center kullanmıyorum, yazılım ile Front L-R hoparlörlerinden aynı şiddette ses veriyorum, Center'ın yerine geçiyor. Benim sorunum woofer ile alakalı, ses sisteminin kendi woofer'ında bir bozukluk meydana geldi, ayrıca woofer hoparlöründe de bir delik oluştu. Ses bozuluyor bu delikten dolayı bildiğiniz üzere. Bu sorunu elimde olan Sony'nin bir müzik seti ile halletmeye çalıştım. Müzik setinin büyük kolon hoparlörleri var ve ben de bass'ı bu müzik setinden almayı düşündüm. Müzik setinde dışarıdan giriş olarak yalnızca stereo phono girişi mevcut. Bu stereo girişe bilgisayardaki Woofer/Center çıkışını (turuncu çıkış) bağladım. Bu sayede normal 4 kanalı ses sistemimden alırken bass'ı müzik setinden almayı planladım. Fakat hiç bir şekilde bass alamıyorum. Eğer ses donanımı yazılımı üzerinden bass'a ses gönderirsem ses çıkıyor sorunsuzca, fakat herhangi bir müzik yahut filmde bass çıkmıyor hiç. Müzik mp3'dür, stereo'dur dedim yalnız 5.1 filmlerde de vermiyor. Ekteki 1. resimde nasıl bir bağlantı yaptığımı anlatmaya çalıştım. Eğer bağlantıda sorun olsa 2. resimde gösterdiğim yazalım üzerinden bass'a tıklayınca hiç ses almamam lazım fakat alıyorum. Ayrı bir sorun mevcut, nedense müziklerden gelen bass, bu kanaldan gönderilmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibugra06 -- 23 Haziran 2014; 16:14:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.