Şimdi Ara

5.1 ses sistemi tv üzerinden pc ye aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, DVD player oynatıcı 5.1 ses sistemim var. TV ye optik kablo ile bağlayıp filmlerde 5.1 ses alabiliyorum. Hdmi ile aynı tv PC ye bağlı, ne yaptıysam 5.1 ses almadım, sadece dolbyy access programını açtığımda içerisindeki videolardan 5.1 ses alabiliyorum. Sorunun kaynağı nedir acaba bir yerde hata mı yapıyorum.

• Ben de aynı sorunu playstation için yaşamıştım. Bazı tvlerde (benimkisi eski bir smart olmayan Samsung) hdmi ile gelen surround ses optik kablo ile harici bir hoparlöre aktarıldığında protokolden dolayı stereoya düşüyor. Bunu engellemek için de tv tarafında yapılacak bir şey olmayabilir. Ben çözümü hdmi audio extractor cihazı alarak çözdüm. Yaptığı iş hdmi'dan gelen görüntü ve ses datasını ayrıştırarak hdmi+optik çıkışa ayrı ayrı gönderiyor. Bu sayede pcyi direkt ses sistemine bağlayabilirsin.

Örnek link: https://www.amazon.com.tr/Ugreen-HDMI-Optik-3-5mm-Dönüştürücü/dp/B01LKOTRNA

• Üstadım işin garip yanı film izlerken bir şey yok ama dolbyy acces programında videolar var orada otomatik 5.1 ses veriyor. Herhangi bir dönüştürücü kullanmadan bu sesi bana iletebiliyor ise muhtemelen hata ayar kaynaklı gibi duruyor.

• Klizzart kullanıcısına yanıt

Anladım ben sanki hiç gelmiyor gibi algıladım. O zaman çalan ses stereo olduğu için diğer kanallardan ses gelmiyordur. Pcden film açacaksan direkt 6 kanal ses içeren filmleri indirip açman gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef 5.1 filmleri de denedim olmadı, klcodec,gom player, vlc vs programlarıda denedim onlarda sonuç vermedi sağ alt uzlamsal ses'ten 5.1 i de aktif edemiyorum bir sorun var ama çözemedim.

• Kullandığınız dvd player ın marka ve modeli nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rollersis -- 30 Mart 2021; 3:6:52 >
  • LG DVD reciver HT903 TV LG 60UH650V

Şöyle bağlı DVD player optik üzerinden ve hdmi üzerinden TV ye bağlı Pc de tv ye hdmi üzerinden bağlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İndirdiğiniz filmlerin 5.1 olduğunu doğrulamak için usb bellek ile tv niz üzerinden açmayı deneyin birde. Dolby acces de 5.1 alıyor olmanız iletimde bir sorun olmadığını gösteriyor. Netflix kullanıyorsanız pc üzerinden windows marketten uygulamasını indirip ordan da aktarımı test edebilirsiniz. Tarayıcıdan açarak denemeyin ordan veremiyor 5.1
  • Üstadım dediğiniz gibi usb ile bağladığımda bir sorun yok tv den direkt 5.1 ses alıyorum. Sanırım tarayıcı üzerinden alamıyorum, 5.1 filmi pc den açtığımda da 5.1 ses gelmiyor sadece stereo yada matrix sanal ses yapabiliyorum. Netflix hesabım şimdilik yok malesef deneyemiyorum.

PC’ye filmleri oynatmak için mpc yada mpc-be programını indirip kurun. Daha sonra programın ayarlar kısmından ses çıkışını bitstream - passthrough olarak ayarlayın.

Gerekli ayarların nereden yapılacağını linkini verdiğim konu başlığının ilk mesajının sonunda görebilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142

PC’den filmlerde 5.1 ses almak için yapmanız gereken bu. Dolby Atmos yazılımının filmlerde bir olayı yok. O sadece oyunlarda 5.1 ses aktarabilmeye yarıyor.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Microsoft Edge dışındaki tüm web tarayıcıları stereo ses destekliyor. Chrome vs kullanıyorsanız boşuna 5.1 ses almak için uğraşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

PC’ye filmleri oynatmak için mpc yada mpc-be programını indirip kurun. Daha sonra programın ayarlar kısmından ses çıkışını bitstream - passthrough olarak ayarlayın.

Gerekli ayarların nereden yapılacağını linkini verdiğim konu başlığının ilk mesajının sonunda görebilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142

PC’den filmlerde 5.1 ses almak için yapmanız gereken bu. Dolby Atmos yazılımının filmlerde bir olayı yok. O sadece oyunlarda 5.1 ses aktarabilmeye yarıyor.

Ayrıca bildiğim kadarıyla Microsoft Edge dışındaki tüm web tarayıcıları stereo ses destekliyor. Chrome vs kullanıyorsanız boşuna 5.1 ses almak için uğraşmayın

Olmadı malesef hocam, Mpc de işime yaramadı 5.1 ses sistemi tv üzerinden pc ye aktarma 

Tv’nin ses çıkış ayarları nasıl?
    Ayarlardan birinde pcm, bitstream yada raw gibi seçenekler olur. Orayı doğrudan akış anlamına gelen bitstream vs şeklinde seçmelisiniz.

Tv’nin ses menüsünün fotosunu atarsanız daha iyi olur
  • 5.1 ses sistemi tv üzerinden pc ye aktarma
    5.1 ses sistemi tv üzerinden pc ye aktarma

ayarlar bu şekilde hocam

İlk resimdeki dijital ses çıkışı bölümünde pcm dışında hangi seçenekler var?
    Pcm iki kanal ses aktarır. Bitstream, passthrough, raw yada veri akışı vs gibi bir seçenek varsa onu seçin.
    Bu seçenekler sesi çözmeden ses sistemine aktarmanıza olanak sağlar ve 5.1 sesli filmi PC’den doğru ayarlar ile aktardığınızda 5.1 ses almanızı sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

İlk resimdeki dijital ses çıkışı bölümünde pcm dışında hangi seçenekler var?
    Pcm iki kanal ses aktarır. Bitstream, passthrough, raw yada veri akışı vs gibi bir seçenek varsa onu seçin.
    Bu seçenekler sesi çözmeden ses sistemine aktarmanıza olanak sağlar ve 5.1 sesli filmi PC’den doğru ayarlar ile aktardığınızda 5.1 ses almanızı sağlar

PCM ve otomatik var üstadım.

Onu otomatik yapın

PC’den de mpc gerekli ayarları yaparsanız filmlerde 5.1 ses alabilirsiniz diye düşünüyorum

Tabii televizyonlarda lisans anlaşması gereği bazı kısıtlamalar olabiliyor. Misal benim 2013 model Sony tv optik ile dolby sesli filmleri optik ile 5.1 şekilde iletebiliyor ama Dts sesli filmleri sadece 2.0 stereo olarak iletebiliyor. Ve bu durum hiçbir manuelde vs yazmıyor.
    Eğer böyle bir durum varsa yapacak bir şey olmaz. O yüzden hem dolby hem de Dts sesli bir kaç ayrı film ile deneme yapın derim.

Gerekiyorsa mpc’nin ses ayar kısmını da paylaşın, orayı da kontrol edelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.