Şimdi Ara

5.1 ses sisteminin tüm çıkışlarından dc voltaj almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5.1 dolby digital ses sistemim fazla yüklemeden (woofer çıkışı ve normal stereo çıkış kısa devre yaptı) dolayı tüm entegreler yandı entegreleri değiştirdim fakat aynı olay tekrar etti entegreler(tda2030a) sağlam biraz araştırdım kulpaj kondansatörü denen düzenekten olabileceğini anladım
    1. sorun neden hepsi birden yandı
    2. sorun kulpaj kondansatörlerini devre üzerinde nasıl bulup değiştireceğim5.1 ses sisteminin tüm çıkışlarından dc voltaj almak

• Hocam kulpaj kondansatörü ne işe yarıyor. ?
    Büyük ihtimalle besleme katında problem var tüm entegrelerin aynı anda yanması bence bu yüzden trafodan çıkan segonder bobinlerini devreden ayırıp trafo çıkışlarını bir ölçün bakalım

Köprü diyotlar yanarsa dc akım sağlanamaz ve ac akımda tüm entegreler kondansatörler yanar bozulur hocam

Besleme katı ile arızayı aramaya başlamalısınız

Bu arada 5+1 iniz ne marka acaba. ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trident marka dolby digital 18×5 +50w subwoofer çıkışı var,ama devre başka bir marka. köprü diyorlari ölçüm sağlam. fakat trafodan multimetre ile ölçüm yapmaya çalıştım ama sıfır gösterdi,devre üzerinde voltaj sağlıyor

Tavsiyenizi denerim.Teşekkürler

• Kuplaj kondansatörleri pek bozulmaz. Zira düşük voltaj ve akım devrelerinde kullanılır. Amfi çıkışlarında kuplaj kondansatörü olmadığını varsayıyorum...

Besleme devreniz tek voltajlı mı, yoksa +/-V çift hatlı mı?
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    12-0-12 çıkışlı fakat trafodan ayrıca iki mavi ve iki yeşil kabloda çıkıyor
  • oktay2875 O kullanıcısına yanıt
    Trafonun 12-0-12 VAC çıkışı amfinin daha önce bahsettiğiniz 5x18W çıkışı ile uyumlu.
    Bu çıkış köprü diyotlar ile doğrultulunca yaklaşık +/-16~17VDC doğru akım çıkış almanız gerekir. (12VxKarekök(2))

Ayrıca 2 çift çıkış daha olduğunu yazmışsınız.
    Bir çifti düşük akım çeken ve düşük voltajda çalışan pre devreleri,
    diğeri de 50W olduğunu belirttiğiniz subwoofer amfi kanalı için olabilir.
    Subwoofer için trafo çıkışı 28-30VAC olabilir. (Doğrultulunca ~+40VDC)
    Bu tür voltajları trafo ve besleme devresi çıkışlarında okuyabilmeniz gerekir.
  • peki sizce sorunu besleme devresindemi yoksa trafodamı aramalıyım kapasitörler ve diyotlar sağlam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay2875 -- 3 Eylül 2019; 11:44:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oktay2875 O kullanıcısına yanıt
    Trafoda arıza olup olmadığını size multimetre ölçümleriniz söyleyecek.

Not:
    +/- Beslemeli amfilerde benim en çekindiğim durum + ve - besleme hatlarının beraber değil, bu hatlardan sadece birinin arızalanması... Böyle bir durumda eğer bir koruma devresi yoksa sağlam olan diğer hat doğrudan DC olarak hoparlöre gider ve hoparlörü yakar.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Çıkışları ölçüp buraya sonucu yazacağım. Hoparlörlerden dc voltaj almamın nedenide bu olabilir. Umarım sorun trafodan değildir.

(bu arada iş tempom yoğun olduğu için sık sık giremiyorum geç yazma nedenim bu yüzden. Yardımlarınız için teşekkürlet)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.