Şimdi Ara

5+1 SINEMA SISTEMİ ÖNERİ BÜTCE 1.000 TL ONKYO HT-S3305 ALINDI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
9.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

quote:

Bütün hdmı portlar ve kablolar seside beraberinde taşır özelliği budur , ayrıca hdmı versiyonu 1.4 , 1.3 değil ,
    Usb yok ama bağladığınız cihazda usb varsa aynı kapıya çıkıyor...

Mesela HK avr 142 modeli sesi aktarmıyor hdmi dan, onu demek istemiştim bu set için.Yoksa hdmi ın ne olup olmadığını biliyorum.

Bahsettiğiniz şekilde hiç bir cihaz duymadım eski olsa gerek , kıytırık playerlar bile hdmı'dan sesi aktarır nerden buldunuz bu modeli ?
    Konunun ilk sayfasında aktardığını yazmıştık zaten iki sayfalık konu ,

Optic kullanımı mesela uydu alıcınız var anfiye bağlı ama anfinin görüntü işlemesinden memnun değilsizin bu durumda varsa optic portu uyduda anfiye bağlarsınız uydunun hdmı portunuda direkt panele bağlarsınız böylelikle anfiden ses alırsınız tabi tanıtmanız gerekiyor , Tv optic portuyla hiç bir işiniz yok anfiyi beyin olarak düşünün hdmı portlarla bütün cihazları köprüleme yapacaksınız hdmı olmayanlarıda artık çıkışı ne ise onla anfiye bağlayacaksınız , kolay aslında sadece uygulama gerektiriyor...

Şizofren diyaloğu gibi olmuş :D _AMADEUS_ & Am@deus

• quote:

quote:

quote:

Bütün hdmı portlar ve kablolar seside beraberinde taşır özelliği budur , ayrıca hdmı versiyonu 1.4 , 1.3 değil ,

Mesela HK avr 142 modeli sesi aktarmıyor hdmi dan, onu demek istemiştim bu set için.Yoksa hdmi ın ne olup olmadığını biliyorum.

Bahsettiğiniz şekilde hiç bir cihaz duymadım eski olsa gerek , kıytırık playerlar bile hdmı'dan sesi aktarır nerden buldunuz bu modeli ?

Optic kullanımı mesela uydu alıcınız var anfiye bağlı ama anfinin görüntü işlemesinden memnun değilsizin bu durumda varsa optic portu uyduda anfiye bağlarsınız uydunun hdmı portunuda direkt panele bağlarsınız böylelikle anfiden ses alırsınız tabi tanıtmanız gerekiyor , Tv optic portuyla hiç bir işiniz yok anfiyi beyin olarak düşünün hdmı portlarla bütün cihazları köprüleme yapacaksınız hdmı olmayanlarıda artık çıkışı ne ise onla anfiye bağlayacaksınız , kolay aslında sadece uygulama gerektiriyor...

Anladım şimdi tam olarak.Ne var ne yoksa bu cihaza baglıyoruz.Alalım bakalım nasıl bir setmiş bu.

@ Kunter

• quote:

Orijinalden alıntı: Kunter

quote:

quote:

quote:

Şizofren diyaloğu gibi olmuş :D _AMADEUS_ & Am@deus

Sende gelince d.h kartallarında sandım kendimi yahu Bedava avr verildi almadıysan schuster basın gif

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım şimdi tam olarak.Ne var ne yoksa bu cihaza baglıyoruz.Alalım bakalım nasıl bir setmiş bu.

@ Kunter

Cihazın arkasında nerdeyse bütün portlar var hangi cihaz olursa olsun onu anfiye bağlayacaksınız anfide onu çözecek
    Tv ekstra bir durum anfinin çözdüğü görüntü hoşunuza gitmezse uydunuzda optic varsa onu bağlayacaksınız anfiye sadece ses için ,
    Benim denediğim yanılıyor olabilirim atlantada hd box %10 görüntü iyileştirmesi yaptı , ama kullandığım panelde pıoneer o daha fazlasını yapıyor...

• @ Am@deus

Bilgiler için teşekkür, peki dizüstünü ''game'' hdmi portundan mı bağlayacağım avr ye?
  • quote:

@ Am@deus

Bilgiler için teşekkür, peki dizüstünü ''game'' hdmi portundan mı bağlayacağım avr ye?

Notebook oyun amaçlı kullanmayı düşünüyorsanız game modu olabilir...
  • selam herkese
    yeni konu acmak istemedim.
    su anda bu sistemin fiyatı 799tl. bu fiyata bu sistem alınır mı yoksa yeni b,r kampanyamı beklemeli???
    yarına kadar (persembe gunu icerisinde) degerli yorumlarınızı yazabilirseniz sevinirim. zira arkadasım istanbuldan ankaraya gelicek. ona aldırmayı planlıyorum.
    saygılar...
  • bence rahatlıkla alınır yeni kampanya ne zaman olur nasıl olur belirsiz bir şey, arkadaşınız getirecekse kargo derdiniz masrafınızda olmaz, bu fiyat aralığında bu özelliklerde bence en iyi sistemlerden biri ilk etapta aşırı beklentileri ve takıntıları olmayanlar için, genel olarakta şu ana kadar beğenmedim diyende çıkmadı alanlardan şu an için görünen genelde memnuniyet var, sonuç olarak 150-200 daha indirim için beklemeye bence gerek yok, olup olmayacağı veya zamanında belirsizliği ektrası, tabi yinede karar sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 11 Kasım 2010; 3:07:30 >
  • Ben cihazı saturnden alırken cihazın fiyatı 890 TL idi...
    Önce bir telefon açtım HI-FI sistemleri bölümünün yetkilisi ile görüştüm Cenk Bey idi sanırım...
    Ben aramadan 1-2 hafta önce bi kampanya yapmıslardı bu ürün için 799 TL'ye indirmişlerdi...
    Dedimki bu fiyattan verirseniz gelip alacağım bu aksam...
    Tamam gelin dediler..
    Gittim o anda 890 TL olan cihazı eski insert fiyatından yani 799 TL den verdiler...
    Sonra aradan 1 hafta gecti ve ürün tekrar ve daha büyük bi indirime gitti.(599 TL)
    Ben tekrar telefona sarıldım :) Gelin fiyat farkını verelim dediler ve gidip 799-599 = 200 TL aldım...Tabi alırken nakit ödediğim için..Kredi kartı ödemesi yaptıysanız geri iadesi karta yapılıyor..
    Kısacası almak isteyen arkadaşlar önce bir telefon açacaklar..Ve soracaklar eski insert fiyatından verebiliyormusunuz diye yani 599 TL'den...
    Ok derlerse gidin alın hiç beklemeyin ve düşünmeyin :)
    Ama yok olmaz derlerse de bilemicem karar sizin...Ama ben bu şekilde bir indirim sağlamıştım...

Bağlantı konusuna gelince..Daha sistemi tam toplayamadım ama bu akşam kısmetse TV + PC + D-Smart HD Uydu Receiver + WD TV Live bağlantısını gerçekleştireceğim.
    Cihazda 3 IN - 1 OUT (HDMI) var...İsimleri GAME vs.. Önemi yok.. bu sadece sizin çıkışları karıştırmamanız için yani kumandadan geçiş yaptığınızda AVR üzerinde yazması için verilmiş isimler.Hatta isimleri siz değiştirebiliosunuz sanırım (hazır isimler var onlardan birini seçiyorsunuz) ben Game olanı PC yapmıstım mesela...3 IN - 1 OUT olduğuna göre teoride şöyle düşündüm..3 HDMI kablom var..
    1.IN : PC bağlantısı...
    2.IN : D-Smart ...
    3.IN : WD TV Live...

OUT : Panasonic TX-P46U20E...Bağlantı bu şekilde olacak.Gerisi Onkyonun işi...Tabi bu anlattığım HDMI için...Görüntü tamam gelelim optik sese...

Ben ses kanallarını optik ile yapacağım.Gerek yok aslında ama ben optik yapmak istiyorum :) Fantezi bu ya :)
    2 adet optik ses kablom var...2 Optik IN var Onkyoda...TV'deki optik çıkışı unutun bi işe yaramaz.(Eğer Uydu receiverda Optik cıkıs varsa tabi)
    D-smart Optik OUT -> Onkyo Optik IN 1
    PC (Ses Kartı) Optik OUT -> Onkyo Optik IN 2
    (WD TV Live üzerindekinide bağlayabilirsiniz.Burada onkyoda 3 optik IN olsa daha ii olurdu :) ama zaten hem WD TV Live hem PC gereksiz çünkü PC'den her türlü film olayı cözülüyor.) Dedim ya fantezi dünyası :)

Kısacası teorikde durum bu ... Pratikse bu aksam :)

Detayları yarın yazarım...

• @ umutaga

Dostum çok güzel anlatmışsın olayı ancak pc sinde optic çıkış olmayan vatandaş ne yapacak ses için?

Mesela benim dizüstünde optic çıkış yok ama hdmi var, bu bağlamda her halükarda tv nin optic çıkışından mı onkyo ya giricem?
  • quote:

@ umutaga

Dostum çok güzel anlatmışsın olayı ancak pc sinde optic çıkış olmayan vatandaş ne yapacak ses için?

Mesela benim dizüstünde optic çıkış yok ama hdmi var, bu bağlamda her halükarda tv nin optic çıkışından mı onkyo ya giricem?

Şimdi pc de optik yoksa..Bilgisayarda oynattığın (dts,DD) 5+1/7+1 filmlerin ve DTS müziklerin bi anlamı olmaz...Yani 2x stereo dinlersin en fazla..
    Optik çıkışlı bi ses kartı alacaksın yani...
    Teknik olarak HDMI kablo ile dijital ses taşıyabilirsin.. Ama bazı eski sistemlerin firmware ile ilgili sorunlardan dolayı bu mümkün olmuyor...
    Ancak Onkyoda bu durum nedir bilemiyorum test etmek lazım...Büyük ihtimalle taşırsın ama HDMI v1.4 desteği olan bir cihaz sonuçta firmware de ona göre yapılandırılmıştır diye düşünüyorum.Tabi bu sadece bir tahmin.Ben optikten bağladığım için ihtiyacım olmadı doğrusu.

• Şimdi biraz araştırdım..Onkyonun resmi sitesinde HT-S3305 için speclere bakarken şunu gördüm...

* HDMI™ Version 1.4 to Support 3D Video Formats, Audio Return Channel, Deep Color™, x.v.Color™, LipSync, Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM and CEC

Bu ne demek... :) mutlu son.. HDMI ile Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM and CEC taşırsınız demek....
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutaga

Şimdi biraz araştırdım..Onkyonun resmi sitesinde HT-S3305 için speclere bakarken şunu gördüm...

* HDMI™ Version 1.4 to Support 3D Video Formats, Audio Return Channel, Deep Color™, x.v.Color™, LipSync, Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM and CEC

Bu ne demek... :) mutlu son.. HDMI ile Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, DVD-Audio, Super Audio CD, Multichannel PCM and CEC taşırsınız demek....

Hakikaten iyi haber, masaüstü pc imde optic çıkış varda dizüstünde yoktu salona nasıl kasayı taşyacağım diye düşünüyorudm,problem çözüldü.Genel olarak bağlatı olayı toparlarsak şöyle olacak yani.

dvd/bluray vs. hdmi ile onkyo
    dizüstü hdmi ile onkyo
    uydu yine hdmi ile onkyo
    uydu optic ile onkyo ya ses için

onkyo hdmi çıkıştan da tv ye giricez,

şimdi bu durumda tv den optic ile onkyo ya girmeye gerek var mı?

1.4 ilemi taşıyormuş bunları peki?
    Dizüstünde 1.4 yokki :s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 12 Kasım 2010; 11:52:18 >

• Takılan cihaz ne olursa olsun onunda 1.4 olması lazım yoksa 1.3 verir özellikle 3D için , 1.4 için televizyonunda bunu desteklemesi lazım
    TR şartlarında 1.3 forever Televizyona girmeye gerek yok sadece anfi ve uyduya optic ,
    Tv sesini her ihtimalde iptal ettim diye düşün anfiden sesi alacaksın çünkü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Kasım 2010; 19:54:08 >
  • quote:

@ umutaga

daha önce de yazmıştım,tvnin optik çıkışını kullanmana hiç gerek yok.
    senin dizüstün hdmi ı 1.3 destekliyorsa hem görüntü hem ses aktarır,optik çıkışı olmasına gerek yok,ayrıca 3.5mm çıkışı olan dijital bir çıkışı vardır belki,uygun bir aparatla buraya optik kablo bağlantısı yapılabilir.
  • arkdaşlar ONKYO HT-S3305 sistemi ist anadolu yakasında nerden 599 veya 799 tl ye alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plknts

arkdaşlar ONKYO HT-S3305 sistemi ist anadolu yakasında nerden 599 veya 799 tl ye alabilirim.

Üzgünüm ama şu an için hiçbiyerden :)
  • az önce darty de dinleme fırsatım oldu ses inanılmaz kötü. evet receiver kaliteli ama birlikte verilen hoparlörlerle kesinlikle olmaz. bu ürünü alanlar kaliteli bir 5.1 hoparlör seti de almalı. takımın içindeki subwooferın ağırlığına baktım tüyden hafif. sadece teşhir ürünü kalmış kapalı kutu yok %5 indirim yaptılar teşhir olmasından dolayı. 999 normal fiyat . beylikdüzü koçtaşın altındaki darty de yetişen alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0sedan

Pioneer dcs-590 1.100 tl bunada bir bak istersen .

osedan arkadaşın tavsiyesi güme gitmiş
    dcs-590 biraz daha fazla bir bütçeyle yukarıdaki bütün yazılanları karşılayan bir sistem kanımca.

dcs-590 araştırmak lazım..
  • ht s3305 ün hoparlörlerini değiştirme gibi bir niyetim var, uygun ve hesaplı hangi hoparlörleri tavsiye edersiniz...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.