Şimdi Ara

5+1 SINEMA SISTEMİ ÖNERİ BÜTCE 1.000 TL ONKYO HT-S3305 ALINDI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
9.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

ht s3305 ün hoparlörlerini değiştirme gibi bir niyetim var, uygun ve hesaplı hangi hoparlörleri tavsiye edersiniz...

memnun kalmadınız mı?
  • memnun kalmamak değil, oldukça memnunum, acaba hesaplı bir şekilde daha kaliteli ve uygun hoparlörlerle dahada iyi bir ses elde edebilirmiyim yada hangisiyle ederim o açıdan sordum fazla bir bilgim olmadığı için, belki uygun birşey olursa değiştirebilirim diye düşünüyorum belki bu şekilde yapanlarda vardır, ayrıca cihaz bana göre şu an için oldukça iyi, hazır gelen bu hoparlör takımından daha kalitesini hakediyor gibime geliyor ama işte hangisi ve fiyat performans ve uyum olayı, burda takılıyorum biraz...
  • JAMO S 606 takım olabilir.ama cok hesaplı olmasını bekleme :) Nitekim receiver fiyatını geçer bu takımın fiyatı.
    Birde bu takımda sub yok tabi ilaveten sub'da alman gerekir.
    Ama muhteşem bir ses alırsın die düşünüyorum....

http://www.jamo.com/na-en/products/s-606-hcs-3-description/
  • umutaga teşekkür ederim, birde ses daha kısıkken detayları duymak için nasıl bir ayar yapmak lazım.
  • HT-S3305
     5+1 SINEMA SISTEMİ ÖNERİ BÜTCE 1.000 TL ONKYO HT-S3305 ALINDI

JAMO S606

Yorumsuz.

@turan.z

Maalesef yapacak birşey yok. Amfinde aktif subwoofer çıkışıda olmadığı için güçlendiremezsin. Paket sistemlerde amfi ve hoparlörler birbirine uyumludur. Daha güçlü ve kaliteli bir hoparlör takamazsın amfi besleyemez.

quote:

birde ses daha kısıkken detayları duymak içi

Sistemi stereo ya alırsan daha düşük seste daha net ve gevrek bir ses duyarsın genellikle.

• @jakX, teşekkürler bilgi için, hiçmi alternatif yokmu acaba, kullanma klavuzunda takılabileceği yazıyor, bu amfi-receiver işlerinden fazla anlamamak zor biraz, yakında çözeriz herhalde, birde bu cihazla sr608 arasında ne gibi farklar var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 25 Kasım 2010; 12:29:37 >
  • Banada iki kule lazım tavsiyesi olan varmı ? JAMO S 606 kesin olmuyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 25 Kasım 2010; 18:48:41 >
  • http://www.jamo.com/eu-en/products/a-102-hcs-5-description/

jamo A102 5+1 in buna uyumlu olduğu söyleniyor ve yurtdışında kullananlar varmış, iyi bir şeye benziyor bu hoparlörler hakkında bilgisi olan kullanan varmı acaba, tavsiye edermisiniz fiyatı çokta ucuz değil ama çokta pahalı değil gibi, değiştirmeye değecek bir set mi ne dersiniz, eğer sistem ve kalite açısından uygunsa, hesaplı ve sorunsuz bir şekilde nerden satın alabiliriz, şimdiden teşekkürler.
  • YAMAHA NS 555/B , YAMAHA N-S 50/B modellerinin bizim anfiler için uyumlu olduğunu söylemişti saturndeki sorumlu doğrumudur ?
  • konuda bilgili arkadaşlar bu konularla ilgili biraz destek verirlerse sanırım bir çoğumuz memnun olacağız.
  • Konuyu bilen bir arkadaşa danıştım ,

6 Ohms , Max power: 150 Watt olacak alacağımız kolonlar , ayrı ayrı üretici sayfasında güç çıkışları yazıyor zaten ,
    JAMO S606 kesinlikle olmuyor JackS dediği gibi...
  • Arkadaşlar bu işler o kadar basit işler değil, logaritmik hesaplar yapmanız gerekir gerçek ses gücünü bulmak için. Ses sisteminde burda yazdığı gibi basit 2+2=4 diyemezsiniz. Şöyle düşününki stereo sistem diyelim, 2 hoparlör bir hoparlörün 2 katı ses vermez.. Yada amfiden çıkan 200 watt 100 wattın iki katı ses vermez.. Logaritmik olarak artar güç ihtiyacı..

Bizim pratik hayatta bu tarz hava civa sistemlerde ses yükseliği dediğiniz şey aslında distorsiyondur.. Gerçek bir hifi dinleyin distorsiyonsuz ses veren bir sistem dinleyin o kadar güçte devasa kulelerle ve amfilerle bile hiç kulağınız rahatsız olmadan yüksek seslere çıktıkça bunu anlayabilirsiniz. İşte bu işten anlamayan birinin bu kadar büyük kolon bana yaramaz küçükten bile bu kadar ses çıkıyor demesinin ve aslında yanılmasının sebebide budur. Esasen kulağınızı rahatsız edecek, distorsiyona girip sizi rahatsız edecek hoparlörler büyükleri değil bu ufak olanlardır..

Ben zaten konunun uzmanıda değilim ama bunu okumanızı tavsiye ederim pek çok şey öğreneceksiniz:
    http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/34579/109138.html

• arkadaşlar s606 bu amfiye niye olmasın ki,hatta aktif subwoofer bile bağlanabilir bu amfiye,
    speaker level grişine bağlantı yapmak gerek ama mesala sub 300ün,alacağınız aktif subwooferun ayrıca speaker level girişi olmalı.

ben 8 ohm 50 wattlık amfi ile 125W RMS / 500W Peak hoparlör kullanıyorum.
  • Aklım iyice karıştı

Sevgili feelulive 9.5 yada 9.6 kolon bağlayabilirmiyiz bu anfiye ? yada başka öneriniz varmı sub şimdilik düşünmüyorum , selamlar...

Ekleme ; Bizim anfinin ohm değerleri ayarlanabiliyormu , ayarlanıyorsa hangi başlık altından arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 27 Kasım 2010; 20:57:12 >
  • niye bağlanmasın ki?daha iyi performans alabilmek için ilerde daha güçlü bir amfi ile değiştirebilirsiniz.

6-16 ohm arası tüm hoparlörleri bağlayabilirsiniz,tabii ki watt değeri çok düşük olmamalı,ohm ayarı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 27 Kasım 2010; 22:20:18 >
  • Sağol feelulive bu doğrultuda 9.6 almaya karar verdim Aldığım zaman bağlama şeklinide size danışırım , saygılar...
  • kullanmaya başladığınızda yorumlarınızı bekleriz,
    bu arada yaptığım incelemeler göre cihaz sınıfında çok başarılı bulunuyor sanırım ilk seviye için iyi bir tercih yapmışız ayrıca kullandıkça yeni şeylerini keşfetmek oldukça güzel cihazda oto kalibrasyon dışında gerekli herşey var gibi en çok hoşuma gidenlerden biride 3d desteği ve 1.4 uyumu...
  • Bende dün saturn den aldım seti, evdeki tadilat bitmedi, 10 gün sonra falan kurabileceğim, umarım yanlış seçim yapmamışımdır, hayırlısı bakalım.
  • Arkadaşlar Saturn de 799 tl.

799 iyi ama 599 a çok çok iyiymiş.

Biraz daha bekleyeceğim belki yine 599 olur.

Sonuçta hd ses ve 3d destekli bir amfi ve 5.1 sistem girişi seviyesi ve apartman dairesi için fiyat performans oranı çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRaN.z

kullanmaya başladığınızda yorumlarınızı bekleriz,
    bu arada yaptığım incelemeler göre cihaz sınıfında çok başarılı bulunuyor sanırım ilk seviye için iyi bir tercih yapmışız ayrıca kullandıkça yeni şeylerini keşfetmek oldukça güzel cihazda oto kalibrasyon dışında gerekli herşey var gibi en çok hoşuma gidenlerden biride 3d desteği ve 1.4 uyumu...

Anfi kolonları doyurmayacak ama ilersi içinde iyi bir seçim olur

Saturn gidenler 9.6 veya hangi kolonların olduklarını yazarmı ??? , Mevki biraz bana ters düşüyor , boşuna gitmeyeyim...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.