Şimdi Ara

5.500 TL Brüt maaşla günümüz şartları...(Tespit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oturdum hesap yaptım, zira aylık olarak elde kalan iyice azaldı ama baktığınızda hatırı sayılır bir maaş alıyorum. Konuyu Hükümete vs. bağlamayacağım, Ben günümüz şartlarında Orta Direk olarak adlandırabileceğimiz bir kısımda görüyorum kendimi. Daha az ücret alanlar nasıl geçinir Allah yardımcıları olsun.

Aylık harcamalarımı listeledim, en son bordromdaki değerleri yazdım. Sıfır bir arabayı 60bin peşin (Orta halli aile arabası) olarak aldım 20 yıl kullandım diye hesap ederek aylık ödeme çıkardım Faizsiz olarak böldüm. Ev içinde aynı şekilde 20 yıl için (Bursa'da orta sınıf 3+1 ev) 300bin düşündüm. 2 kişi 1 çocuk, çocuğun eğitimine en büyük payı aktarıyorum bu şekilde ödemeyen olabilir tabi. MTV 380*2, Köprü parası, tünel parası hiç yazmadım sadece bursa-köprüye kadar olan otobanı kullandım diyelim. Orta halliyim tatilde eklemem lazımdı ama onuda çocuğun okul parası fazla diye ayrıca eklemedim eksiye düşüyor fazlaca. Arabanın lastiği bakımı filanda yok ortalıkta.

Devlet şuanda %46 ya yakın vergi veriyorum. Hiç vermeyelim diyemem ama bu oran bana oldukça fazla geliyor. %20 lik kazanç vergisi ödüyorsam birde kalan paradan KDV + ÖTV vermek koyuyor, Şirket olsam kazancımdan vereyim.

Ünlü bir düşünürün dediği gibi,
    Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek?

5.500 TL Brüt maaşla günümüz şartları...(Tespit)

Bunların hepsi aylık olarak bölünmüştür. Faturalarda işletme giderleri düşülmedi vergi olarak yazılmıştır ufak bir oran diye fazla incelemedim.

Birde bu ay 168 tl BES kesiliyor, geçmiş yıllara göre hesaplama yaptım parayı herhangi bir üst para birimine değiştirerek biriktirirseniz 10 yılda,TL bazındakine göre 4 kat daha fazla biriktiriyorsunuz devlet katkısı farkı olmasına rağmen.

Yanlış hesaplar varsa güncelleriz...

• Önceden zam vardı şimdi vergi var değişen ne 20 yılda
  • Hocam güzel hesap yapmışsın hesaplı tutarlı olmak iyi hep o planın baskısı olmadığı sürece tavi biraz free olmak da fayda var da bizden istediğin ne tam anlamadım yanlış veya eksik varsa düzeltmemiz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crazyman267 C kullanıcısına yanıt
    Güncel bir tespit yapıp yayınladım, aklımda hep ne kadar vergi ödediğimiz vardı. Asgari ücrette vergiler biraz daha az olabilir. Çoğu kişi harcadıklarından ne kadar vergi alınıyor farkında değil. Bu maaş ile baktığınızda ben 3 günde bir et yesem 500gr. desen 5kg et yapar ortalama 45tl olsa= 225tl yemek bütçesinin yarısından fazlası gidiyor.

Başkada bir konu açılmış asgari ücretle nasıl geçinilir diye insan gerçekten merak ediyor. Yada biri çıkıpta hacı bilmem ne vergi indirimi var yararlansana dese güzel olur :D
  • galileoscr G kullanıcısına yanıt
    Anladım Hocam inşallah işine yarayacak bilgisi olan birine denk gelirsin uplamış olalım :)

• Kişinin kazancının %20'sine bile el koymaları ne kadar kötü değil mi?
  • 5500 her zaman 3880 getirmez. Yılın başında agi vs ile 4065 gibi bir şey oluyordu. Yılın sonlarına doğru bayağı azalıyor 3500 falan oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    aynen hatırlatmasan iyi olurdu, şubattan nefret eder oldum günlük maaş nedir.. Aylar 31 çeksin diye bekler olduk
  • Kazançtan direk vergi alınması en liberal ülkelerde bile var, bu sistemin ana çarkı vergi ama adil ve doğru vergi..

Gelir vergisi ile kırpılan maaş elinize geçtikten sonra o para ile alışveriş yaptğınızda, belki 5 liraya alabileceğiniz bir ürün/hizmeti vergi yüzünden 8-10 TL'ye alıyorsunuz. Bu alım gücünüzün erimesi demektir, daha bu işin enflasyon tarafı da var ki o ayrı konu.

Ucuz ve yaşanabilir konut edinme imkanı olsa yani insanlar sonu belli olmayan bir süreçte kira vereceğine evinin borcunu ödeyip 10 yılda kurtulabilse mesela kalan hayatında belki hesabını ona göre yapar, belki biraz daha rahat yaşar. Bugün bırakın ev alabilmeyi çoğu insan aldığı maaşla ancak karnını doyurabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeyimVarKi?

quote:

Orijinalden alıntı: EuroTrumpSimulator2

Kişinin kazancının %20'sine bile el koymaları ne kadar kötü değil mi?

Ya aslında o problem değil. Vergi ödenmesi şart, maaş konuşurken ona göre anlaşıyorsun genelde zaten. Problem dolaylı vergiler. %18 kdv hariç vergi olmasa sıkıntı olmayacak, malesef devlet adam akıllı gelir vergisi vs. toplayamadığı için dolaylı vergilerle çarkı döndürmeye çalışıyor, bizde kazandığımızın 20-35 arasını devlete verip üstüne aldığımız ürünlerede ortalama %30-50 vergi ödüyoruz. Araç, yakıt vs de %70-110 ları buluyor bu vergi oranı.

İşte buradada vergi sistemini doğru yapılandıramayan, asıl vergi mükellifinden vergiyi öyle yada böyle alamayan devlet yapısı suçlu oluyor.

Maaşlı çalışandan para almak kolay. Daha maaşını almadan parasını kesiyor.

Şirketlerden kesebiliyormu ?

Kaç holding vergi affı aldı. Aydın Doğana "suyumuza gitmezsen xxx milyon vergi borcunu söke söke alırız" demedilermi ?

Bu ülkeyi çeviren gariban halkın sırtındaki vergi yükü.

Başa gelen padişah gibi yaşıyorsa garibanın sırtında yaşıyor. Ne garipki garibanda buna ses çıkaramıyor.

Amerikada, avrupada bu şekilde bir vergi yükü olduğunu düşünebiliyormusunuz ? İsyan çıkar yahu isyan.

Verginiin vergisi resmen fıkra gibi. Artık temel ihtiyaç haline gelen şeylerde vergi yükü yüksekken gerçek lüks olan teknede, pırlantada vergi yok.

Cep telefonunda trt vergisi var mesela, Elektrik dağıtım şirketinin basiretsizliği, hırsızın yarattığı zarar namuslu vatandaşa kesiliyor mesela. Türlü türlü saçmalıklar.

Asıl acı olan bunları tümümüz biliyor fakat topluca bir tepki gösteremiyoruz. Sosyolojik olarak ciddi bir vaka Türkiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 7 Eylül 2017; 19:16:32 >

• Bu arada konuyu ülke gündemine yahut ciddi konulara açsanız daha uygun olabilirdi gibi.
  • 5500 brüt alıyorsunuz merak ettim mesleğiniz nedir?

• alphabetagama A kullanıcısına yanıt
    Endüstriyel Tasarım, 35 yaşını aşmadım, 13 yıl tecrübe. 2 yıllık üniversite, birde dışarıdan 2 yıllık fotoğrafçılık okudum. Yeni başlayan biri sektörde 2-2,5 alıyor tecrübe ve işe göre maaşı artıyor.
  • Olay tamamen yaşam standartlarınızla ilgilidir.
    Aylık 500 tl ye de geçinir ölmezsiniz ama 100 milyon tl kazanıp yine de para yetiştiremeyebilirsiniz.
  • Adam vergilerden yakınıyor,param yetmiyor demiyor ki.
  • Yapabiliyorsaniz yurtdisina kacin. Baska turlu iyi yasayamayacaksiniz.

Abdnin asgari ucreti bile turkiyedeki 4-5bin liralik maastan iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mayış iyimiş
  • Yav o paraya öküz alırız

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Bu arada konuyu ülke gündemine yahut ciddi konulara açsanız daha uygun olabilirdi gibi.

Konudisi da ciddi bır bolumdur

• Adama bak 5000tl yi beyenmiyor

Kardeşim harcarsan 10.000tl de yetmez

Kısacaksın harcamayacaksın bu kadar basit

Kısarsan 1500tl ile de para biriktirilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.