Kilo verme konusunda sorusu olan var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
5 ay da 32 kilo verdim
-
-
Bugün 122 kilodan 90 kiloya düşmüş bulunuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tebrikler hocam takdir edilesi iş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofra Bezi -- 6 Temmuz 2020; 23:18:18 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok yüksek kilolarda iken kilo vermek düşük kilolarda iken kilo vermekten daha kolay. Eğer kilo vermeye devam edecekseniz bu sizde motivasyon kırıklığı yaratmasın diye söylüyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
3 ayda 50 kilo verecem ben de rez alın
-
Güzel emek. Nasıl verdin hocam? 5 aylık sürecini paylaşır mısın bizlerle hep merak ediyorum kısa sürede yüksek kilo verenlerin maceralarını.
Bu pandemi sürecinde yaklaşık 5 kilo almaşım.
Öncesinde tam 10 kilo vermiştim. Tekrar bel ağrılarım çıkmaya başladı. Çabuk yoruluyorum. Acil kilo vermem lazım. Bakalım nasıl olacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru diyorsunuz hocam
quote:
Orijinalden alıntı: dizzydizzydizz
Bugün 122 kilodan 90 kiloya düşmüş bulunuyorum.1 günde 32 kilo mu verdin
-
Öncelikle ben 5-6 yıldır vücut geliştirme sporu ile uğraşıyorum. Dolu dolu spor yapmadım ama her sene en az 5-6 ay spor yapmışımdır bazı nedenler ile bırakıp tekrar başlıyorum. 1.84 boya sahibim kas kütlem hiç spor yapmamış birinden illaki daha yüksektir bu kilo verme konusunda en şanslı olduğum noktaydı çünkü ne kadar kasa sahip isen o kadar fazla kalori yakıyorsun. Mezuna kalma sürecinden önce 100 kilo civarlarında kilom vardı. Mezun senemde 128 kilolara kadar çıktım artık obezdim ama o kadar takmıyordum. Üniversiteyi kazandım ve farklı bir şehire gittim orada hayatın içine girince aklım başıma geldi. 21 yaşında olmama rağmen 28-30 yaş gibi duruyordum kilo yüzünden. Bunu yakın arkadaşlarım da dile getirdikten sonra karar verdim ve tekrar spora başladım bilgim de olduğundan dolayı 3 ay civarı bir sürede iyi denilebilecek bir vücuda ulaştım. 3 ay içinde spor yaparak 110 kilolara düştüm. Yağlı bir vücudum olmasına rağmen kilolu değil oldukça iri görünüyorum spor salonlarında bilen insanlar genetiğimin çok iyi olduğunu söylüyolardı belki de bu yüzden böyle düşünüyorlardı. Daha sonra pandemi nedeni ile şehrime döndüm ve tabiki kilo almaya tekrar başladım. Ramazan bayramında oruç tuttum benim dönüm noktam bu oldu aç kalmaya o kadar çok alıştım ki yemek çok umrumda olmuyordu. İftar da yemek yemiyordum sahurda ise çok az yiyerek yatıyordum yaklaşık 22 saat aç kalıyordum gün içinde. Oruç ile birlikte 99 kilo civarına düştüm daha sonra araştırma yaptım ve zaten böyle birşeyin olduğunu gördüm buna if diyeti yani aralıklı oruç diyeti deniyormuş. ramazan bayramından sonra sadece su içebildiğim bu oruca başladım ve 16 saat aç kalarak 8 saat yemek yiyerek tabi ki ölçülü yiyerek 90 kiloya ulaştım. Araştırmalar aslında bizim ne kadar yanlış bildiğimiz şeyler olduğunu söylüyorlar çünkü yağ yakmak için en az 8 saat aç kalmqk gerekiyor vücut bu 8 saat sonunda yağ yakmaya başlıyor. Ara öğün denilen şey aslında oldukçw büyük bir hata. İnsülin salgılanması yağ yakımını durduran ana neden siz ağzınıza tek lokma bile atsanız hemen insülin salgılanıyor ve yağ yakımı duruyor. İsterseniz kendiniz de araştırarak hangi saat aralıklarında aç kalırsanız vücudunuzda neler olduğunu bulabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mantık çerçevesinde herkes kendi cevabını verebilir bence :)
Hocam şu konuyu düzgün açsanız olmaz mı? Klasik diyetten ayrı olarak ek ne yaptınız mesela? Ameliyat mı oldunuz, bir hastalık mı geçirdiniz? Kilo verdikten sonra deriniz sarktı mı? Düzenli bir spor hayatınız oldu mu? Kiloları geri almamak için ne gibi planlarınız var gibi gibi gibi
Biraz önce bir cevap yazarak aslında genel olarak anlattım senin sorunda anlatmadığım şeyleri söyliyeyim. Bir hastalık geçirmedim, kiloları tekrar almamak için yapacağım şey 90 kiloda 1-2 ay takılı kalmaya çalışmak olacak yani 91 e çıkabilirim 89 a inebilirim bunu yemeklerimi düzenleyerek ayarlayacağım vücut alıştıktan sonra birden kilo almak daha zor olacak.
6 ayda 35 kilo vermiş biri olarak arkadaşı tebrik ederim, ben ketojenik diyet uyguladım, aralıklı oruç da mantıklı hatta ikisini kombolamak daha etkili sonuç verir. Diyet konusunda piyasada bulunan çoğu bilgi yanlış, doktorların pek çoğunun önerileri dahil. Pek çok doktor güncel yayınları takip etmeden 50 yıllık diyet listelerini dayıyorlar. Size verebileceğim en büyük öneri yağdan korkmayın. Bol yağ tüketin (sade yağ, hindistan cevizi yağı, soğuk sıkım zeytinyağı, avokado, hakiki tereyağı gibi). Vücuda aldığınız yağ ile depolanan yağ farklı şeyler, diyet ürünlerden uzak durun. Peyniri yoğurdu tam yağlı tüketin, müsli yulaf kbar vs. ekmekten farksız karbonhidrat ağırlıklı gıdalardan uzak durun. Meyve yemeyin, (yaban mersini, böğürtlen, ahududu gibi glisemik endeksi düşük orman meyveleri yenebilir). Şekeri hamuru makarnayı bakliyatı kesin. Vitamini yeşil sebzelerden alın, kök sebze yemeyin. Balık et tavuk özellikle yağlı kısımlarını yiyin. Yumurta tüketin tok tutar, haşlamayın tereyağda pişirin. Ispanak brokoli maydonoz bol tüketin. Diyeti ne olursa olsun, istisnasız bozmayın, bir kerelik kaçamaklar diyeti bırakmanıza kadar gider. Hedef kilonuza gelene kadar gerekirse insanları kırın ama uzattıkları çöp ikramları yemeyin. Kendinizi kandırın, yanınızda insanlar baklava yerken siz yemeyin, baklavalar mideye indiğinde kazanan siz olacaksınız unutmayın, böyle şeylerle kendinizi motive edin. Yemektense yememenin verdiği mutluluğu hissedin. Ve en önemlisi, sabır. 1 haftada 10 kilo vermeyi beklemeyin, ben 2 ay boyunca tek kilo vermedim, 2. Aydan sonra vücut bardaktan boşalır gibi eridi. Vücudun sarkmaması için spor yapabilirsiniz ama şart değil, ben evde oturduğum yerden verdim. Bol şekersiz kahve için. Alkol tüketmeyin içecek olacak bol su tüketin. Aklınıza geldikçe su için.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X