Şimdi Ara

Tuvalette gazete okumak, telefonla uğraşmak günah mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün din dersinde konu buralara geldi de. Din hocamız bunun günah olduğunu söyledi. Bi de bi sure falan gösterdi fikrini kanıtlayan, şaştım kaldım

Ben normalde tuvalete girip afedersiniz yarım saat çıkmayıp telefonla uğraşan bi adamım. Dini bütün bi insanımdır da. Her sabah okula gitmeden önce kalkıp sabah namazımı istisnasız kılarım

Bizim dinci aklımda soru işaretleri oluşturdu, bi de size sorayım dedim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tuvalette Kitap Okumak ve Telefon Kullanmanın Hükmü Hakkında

Bazı dinî kaynaklarda, tuvalette kitap okumak ve telefon kullanmanın mekruh, yani hoş karşılanmayan bir davranış olduğu belirtilmektedir. Bu mekruhluğun nedeni, tuvaletin pis olduğu ve ibadetin bu gibi yerlerde yapılmaması gerektiğidir.

Tuvalette kitap okumak veya telefon kullanmak günah olarak değerlendirilmemekle birlikte, bu davranışların hoş karşılanmadığını bilmek mühimdir. Bu nedenle abdest almak, namaz kılmak veya dini metinler okumak gibi ibadetlerin tuvalette yapılmaması tavsiye edilmektedir.

Tuvalette yemek yemek, videolar izlemek veya oyun oynamak da hoş karşılanmayan davranışlar arasındadır. Bu tür faaliyetler, tuvaletin pisliğine ve kokusuna maruz kalmaya neden olabileceği için sağlık açısından da sakıncalı olabilir.

Eğer tuvalet ihtiyacını giderirken zaman geçirmek isterseniz, dua etmek, zikir çekmek veya kısa bir süre tefekkürde bulunmak daha uygun seçeneklerdir. Bu şekilde hem tuvaletiniz sırasında ibadet etmiş olursunuz hem de zamanınızı faydalı bir şekilde değerlendirirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Amuda kalkmakta günah.

Bunların hele hepsi günah

Tuvalette gazete okumak, telefonla uğraşmak günah mı?
  • günah değil hocam yanlış bilgi vermiş hocanız
  • tuvalet gibi yerlerde işi hızlıca halledip gitmek gerekir. orası vakit geçirmek için uygun değildir.

helal günah meselesine girmeyelim. sadece uygun değildir diyelim.

dini helaller haramlar dini yaptılar. o günah bu helal. helal günah günah helal. helal helal günah günah.
  • Dinime bağlı bir insanım ama buna benzer saçma tartışmalar gerçekten sıkıyor artık, adamlar marsa gidecek biz hala tuvalette gazete okumak günah mı , sol elle yemek yemek günah mı , satranç günahtır.Bakınız bu geri kafalılıktır,islam araştırmayı,okumayı ve çağından geri kalmamayı emreder.Peki biz bu emiri yerine getiriyor muyuz ? Hayır, bu hoca kılıklı tarikat liderleri yüzünden bu durumdayız.Atamızın tekke ve zaviyeleri kapatmadığını düşünüyorum da gerçekten çok daha rezil bir durumda olurduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

Dinime bağlı bir insanım ama buna benzer saçma tartışmalar gerçekten sıkıyor artık, adamlar marsa gidecek biz hala tuvalette gazete okumak günah mı , sol elle yemek yemek günah mı , satranç günahtır.Bakınız bu geri kafalılıktır,islam araştırmayı,okumayı ve çağından geri kalmamayı emreder.Peki biz bu emiri yerine getiriyor muyuz ? Hayır, bu hoca kılıklı tarikat liderleri yüzünden bu durumdayız.Atamızın tekke ve zaviyeleri kapatmadığını düşünüyorum da gerçekten çok daha rezil bir durumda olurduk.

SENCE BU KAPALI HALİ Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

Dinime bağlı bir insanım ama buna benzer saçma tartışmalar gerçekten sıkıyor artık, adamlar marsa gidecek biz hala tuvalette gazete okumak günah mı , sol elle yemek yemek günah mı , satranç günahtır.Bakınız bu geri kafalılıktır,islam araştırmayı,okumayı ve çağından geri kalmamayı emreder.Peki biz bu emiri yerine getiriyor muyuz ? Hayır, bu hoca kılıklı tarikat liderleri yüzünden bu durumdayız.Atamızın tekke ve zaviyeleri kapatmadığını düşünüyorum da gerçekten çok daha rezil bir durumda olurduk.

SENCE BU KAPALI HALİ Mİ?

maalesef değiller , son 30-40 yılda tekrar yapılanma içindeler , hükümetimiz umarım artık cemaatlerin yapılanmasına izin vermez.(!)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

SENCE BU KAPALI HALİ Mİ?

maalesef değiller , son 30-40 yılda tekrar yapılanma içindeler , hükümetimiz umarım artık cemaatlerin yapılanmasına izin vermez.(!)

30u 40ı yok, tekke ve zaviyeler asla kapatılmadı resmiyette kapatılmış gibi görünse de Cumhuriyetin ilanından bu yana hep faaliyetteydi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

SENCE BU KAPALI HALİ Mİ?

30u 40ı yok, tekke ve zaviyeler asla kapatılmadı resmiyette kapatılmış gibi görünse de Cumhuriyetin ilanından bu yana hep faaliyetteydi.

Burada asıl olay kapalı olup olmamaları değil aslında, 3-4 kişi bir araya gelip 90 metre kare daire tutup zaviye açtık diyebilirler,burada asıl mesele bu tarikatların cesaretlendirilmesi,desteklenmesi ve geniş kitlelere ulaşmalarına izin verilmesi.
    Arkadaşın da konusunu biraz baltaladık kusura bakmasın.

• Yav he he. Zaten kuran indirildiğinde telefon klozet varmışta günahmış demekki. Ulan mıçarken bile dinle ilgileniyosunuz be. Dininiz imanınız din olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dabster

Yav he he. Zaten kuran indirildiğinde telefon klozet varmışta günahmış demekki. Ulan mıçarken bile dinle ilgileniyosunuz be. Dininiz imanınız din olmuş

Efsanesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.