Şimdi Ara

5 Ghz - 2.4 Ghz Wifi hızı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar hayırlı günler evimde TTNET 100 Mbit Fiber internet kullanıyorum, evim yaklaşık 130 m2 modemim salonda duruyor modem ile en uzak oda arası yaklaışk 20-25 metre modemin olduğu odada Lan bağlantısı ile 103-107 Mbit Download 13-15 Mbit Upload hızını görüyorum, aynı salon içinde yine 5 Ghz Wi-Fi bağlantısı ile aynı hızları alıyorum fakat aynı odada 2.4 Ghz Wi-Fi bağlantısı ile 8-10 Mbit Download 6-7 Mbit Upload görüyorum. Haliyle evin arka oadalarında Wi-Fi hizmeti yok mobil ağa geçiş yapıyor araya bir tane adaptör aldım pek bir şey fark etmedi HB sitesinden 2200 TL'ye Devolo marka Powerline adaptör aldım prizden interneti yollamak için ama en arka odaların priz linye hatları ayrı hattan çekildiği için Wi-Fi görüyor ama ana dağıtıcıya priz hattından bağlanamadı ve sorun yine aynı şekilde devam etti maalesef ürünü üzülerek geri iade ettim çünkü aldığım ürün 4100 TL oldu (inşallah iade alır ) daha sonra TTnet arıza kaydı açtırdım gelen arkadaşlar 6-7 yıl önce ilk verilen TP-Link Archer v1200 Modem'i alıp yerine Zycell Boardcom Wi-Fi 6 modem ile değiştirdiler ama sorun yine aynı şekilde devam etti. Modem ara yüzünden kanal tarama yaptım boş kanal bulmaya çalıştım 2.4 için en iyi sonuçları 13. kanal 40 Mhz bandında buldum o ayarda bile modemin bulunduğu odada 2.4 bağlantı ile 18-20 Mbit aralığında uzak odalarda ise 5-6 Mibt hız alabildim yani şu an 100 mbit fiber WiFi6 modem ile evin arka odalarında mobil ağ kullanıyoruz. Bu duruma bir çözümü olan var mı ne yapmam lazım en son aklıma gelen modemden lan kablosu çekip koridor tarafına ikinci bir modem koyup arka odalara Wi-Fi onunla dağıtmak geldi ama iş biraz uzayacak kabloyu bayağı bir dolandırmam lazım daha basit bir çözüm olabilir mi kırmadan delmeden deşmeden Keneetic Hooper Modem almayı düşünüyorum acaba işimi çözer mi yorumları çok iyi modemin

• 2 türlü çözümünüz var bu konu ile ilgili. 1. Si sinyal tekrarlayıcı bir cihaz alıp wifi guclendirmesi yapmak. 2. Si interneti Line adaptör alıp internet hattini elektrik hattı üzerinden diğer odaya taşımak. Tercih senin hocam..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bnendede tp link vx321 aldım ttnetten kopup yuvarlanıp duruyo aradık ttneti vdl olursa hızlanırsızın ev telini iptal emediyoruz yalın olursunuz kapatsan bile başla şirektte telsiz kullanamasnızı dedi doğrumu

• DragonRush kullanıcısına yanıt

ikisini de denedim hocam ilk postumda anlattım zaten bu ikisinin çözüm olmadığını aklıma en osn kablo çekip koridora router kurmak geldi en son onu yapıcam herhalde daha az maliyetli olacak gibi geliyor

• Sorunu çok enteresan bir şekilde hallettim arkadaşlar yabancı bir forum sitesinde akıllı saat bluetooth bağlantısı 2.4 ghz bağlantıyı etkiliyor telefondan Bt kapatın hızın arttığını göreceksiniz demiş. Bende eve gider gitmez hemen denedim modemle aynı odada 5 Ghz bandına bağlı iken yine 105 Mbit hız aldım aynı odada 2.4 Ghz bandında BT açık akıllı saat telefona bağlı iken 6.2 Mbit hız aldım daha sonra BT kapattım saat bağlantısını kestim aynı odada tekrar 2.4 Ghz bandında hız testi ve sonuç mükemmel 104 Mbit hız aldım daha sonra saati bağlamadan sadece telefondan BT açtım sonuç yine hüsran 2.4 te hız tekrar 5-6 Mbit civarlarına düştü daha sonra modemin konumunu biraz daha öne çektim arka odada 2.4 denemek istedim bu sefer daha farklı bir sürpriz ile karşılaştım evim yaklaşık 130 kusur metrekare en arka odanın balkonunda bile telefon 5Ghz bandına otomatik bağlantı ve muhteşem bir hız aldım 2.4 bağlantı da ise ara wifi aparatı ile arka odalarda 45-48 Mbit hız aldım çok şaşırdım şu anda hiçbir problem yok 5Ghz bandında bir sorun olmadığı içinde BT açık sorunsuz kullanıyorum herkese önerileri için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.