< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
5 LT ŞALGAM SUYU 9,67 TLYE GELİYOR KALI ŞALGAM (İNDİRİMLE) 15,50 TL İNDİRİMSİZ (3. sayfa)



-
-
serafresh berbat diyen ya sahtesini almıştir ya da şalgamdan anlamıyordur. beğenmedim desen neyse de berbat değil.quote:
Orijinalden alıntı: boombip
Serrfresh ictim. Berbat. Ali gode'yi yerinde icince iyi ama pet sisedeki icilmiyor. Gecenlerde arkadasim mersin salgami turnip ikram etti. Baya hosuma gitti.
*Adana'ya gidersem hep arzu salgam'da iciyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz senin gibi herseyolog degiliz kardesim. Mutlaka bunu da en iyi sen biliyorsundur :) A101dem aldim. Berbat bir salgam ;)) -
Daha önce firmadan alışveriş yaptım. Acısı muhteşem acı geldi 12 adet 1 lt almıştım . Ürün 10 üzerinde 7-8 puan veririm. Alınacaksa bence. Litrelik tercih edin yani açıp için bitirin tekrar dolaba girince 15 gün falan beklerse köpürme yaptı
Litrelik olanlarda indirim varsa tercih ederim yine tanelisi havuçlu olanı içerisine fazla koymuşlar buda suyunu azaltıyor ( 6 taneli 6 tanesiz almıştım ) bu alışveriş en az 6-7 ay önceydi -
-
-
şalgam zaten bir bitki adıdır, turp gibi toparlak, rengi de siyah havuç gibi koyu mor bir renk. biz küçükken hep evde yapardık o resimdeki bidonlarda, ama biz şalgam koymazdık sadece siyah havuçla yapardık. nohut konuyor onu biliyorum ama bulguru hatırlayamadım. tuz ne kadar onu bilmiyorum şu an ama internette de bulunur mhtemelen.
ben baktım şalgam tarifi yazınca 10 litre için iki servis yemek kasığı diyor kaya tuzu için. 20 litrelik bidona da 4 kaşık herhalde.
-
Hocam tarif icin sagolun ek olarak ahsap fici da yapilmasi bulunamazsa camda yapilmasi daha uygun diye biliyorum ugrsabilsem bende yapaciam ama almak daha cazip ve kolayimiza geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Litrelik satisida var suan taneli tanesiz 330 mlde gördüm hatta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bulgur mayalamak için konuşuyor bazıları hamur bazıları ekmek koyuyor ama annem yaptığında bulgurdan yapıyordu. hepsi olur. Kadirli Kozan andırın bölgesinde tırşık denilen zahmetli bir yemek türü var yılan pancarından yapılıyor. o yalan pancarını iyice pişirdikten sonra da akşamdan sabaha kadar hamur ile mayalanması yapılıyor. yani mayalama anlamında hamur vb şeyler kullanılıyor.
-
ahşap fıçı bulmak zor olduğu için ben plastik bidon önerdim onun dışında camda olur ama ne kadar büyük o kadar çok şalgam suyu. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBoşalgam zaten bir bitki adıdır, turp gibi toparlak, rengi de siyah havuç gibi koyu mor bir renk. biz küçükken hep evde yapardık o resimdeki bidonlarda, ama biz şalgam koymazdık sadece siyah havuçla yapardık. nohut konuyor onu biliyorum ama bulguru hatırlayamadım. tuz ne kadar onu bilmiyorum şu an ama internette de bulunur mhtemelen.
ben baktım şalgam tarifi yazınca 10 litre için iki servis yemek kasığı diyor kaya tuzu için. 20 litrelik bidona da 4 kaşık herhalde.
https://www.evimizde.com/imgkonu/evimizde-salgam-suyu.jpg
Buradaki resimde yer alan turp gibi olanı diyorsunuz, tamamdır şimdi oldu. Ama nereden satın alacağız o muamma :)
bir de standart ağzı dar 5 litrelik pet şişede yapsak olur mu?
-
Ankara da olanlar büyük grosslar da organık şalgam var,katkısız gayet güzel..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: denizkentBeyler evinizde yapma şansınız var. emin olun market şalgamlarından 10 kat daha güzel şalgam yaparsınız.
gerekli malzemeler
25 litre için
25 litrelik plastik bidon ağzı geniş olan
biz siyah siz mor havuç diyorsunuz 5 kg. (5/1 oranı)yalnız olgun olsun içi dışı bir.
şalgam sebzesi 1/2 kg
çok ince tülbent
1 küçük kase ince bulgur
5-10 adet nohut
5 diş sarımsak ( zorunlu değil)
kaya tuz u
1 yemek kaşığı limontuzu
tülbentin içine bulguru koyarak top haline getirin en üste o konulacak.
havuç boyutuna göre 2 yada 4 e bölün. inceleri dilmeye gerek yok. bidonun içine atın
şalgamı küp küp doğrayıp içine atın
tuz, limon tuzu içine atın
nohutu içine atın
sarımsağı içine atın.
içilebilir suyu doldurun sonuna kadar doldurmayın.
top haline getirdiğiniz tülbentin ip ile bağlayıp dibine çokmemesi için üste kalacak şekilde bağlayıp kapağı sıkıca kapatın güneş görmeyen serin yerde 20 gün bekletin. arada bir bidonu sallayın bu kadar 20 gün sonunda içindeki sebzeleri süzüp şişeleyin. bu arada şalgam sebzesi yenilir çöpe atmayın. bu kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kml_77
Alıntıları GösterBenim adanalı arkadaşlardan öğrendiğim şu, şalgam turp konmaz.
Şalgamda olmazsa olmaz konulacak şeyler kara havuç, bulgur, su ve tuz dur.
Onun haricinde hiçbir şey koymanıza gerek yok.
Turp koyan da var, şeker koyan da var, hatta pancar koyan bile var ama hiç gerek yok sadece saydığım malzemeler ile gayet güzel oluyor,zaten orjinali de bu 3 malzeme havuç, bulgur, tuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: denizkentBu biraz damak tadı ile alakalı içinde sarımsak olan şalgam bana turşu suyu gibi geliyor.
Ama konu gerçek şalgam ise benim bildiğim ve duyduğum sadece anlattığım 3 malzeme ile yapılandır.
İsteyen damak tadına göre lahana da koyar, salatalık ta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X