Bir Adanalı ve Şalgam gurmesi olarak yorumda bulunmak istedim. Kalı şalgamı Osmaniye. bende bir kaç defa denedim. Beni tatmin etmedi. ama... Bazı yorumlarda Doğanay, Klikya, Torku, Kemal kürker vb gibi markaların adına şalgam suyu dedikleri ama Adana Şalgamı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan markaların yanında idare eder. az önce saydığım markaların yerine tuzlu turşu suyu için daha iyi. Marmara bölgesinde oturanlar için Hakmara Ali Göde şalgamı geliyor. bulursanız kaçırmayın. a101 ve Migroslrda Serefresh marka var ilk zamanlarda iyiydi ama o da bozdu. onun dışında mecburen Adanadan getirtin. Şalgam damak tadıdır. zevk için içilir. o yüzden ağzınızn tadını bozmayın. |
5 LT ŞALGAM SUYU 9,67 TLYE GELİYOR KALI ŞALGAM (İNDİRİMLE) 15,50 TL İNDİRİMSİZ (2. sayfa)

-
-
Kapağı açılmadığı ve direk güneş almadığı sürece 1 yıldan fazla bozulmaz. Aksine tadı güzelleşir,keskinliği ve lezzeti artar. Tecrübe ile sabittir.
Alan arkadaşlar bir süre bekleterek içerse daha keskin olur.
Bir Osmaniye'li ve Kalı şalgamlarının kurucusu Sami Kalı'nın arkadaşı olarak bu bilgileri yazıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Taneli olanın sonra tad değişikliği oluyor -
Nickinizi şalgam gurmesi yapın hocam. Ali göde bulup deneyemedik daha, internetten temin etsek sıkıntı olur mu?
Ali Göde Şalgamın en kaliteli markalarındandır. top10 da ilk 3e girer.
-
hiçbir sıkıntı olmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: -frambuazFabrikasyon olarak en iyisiydi ama son 1 yıldır bozmuş ve soda gibi asitli.
aynen daha önce bir çok alışverişim oldu,1 sene ara verdim,yine alayım dedim hiç beğenmedim,sanki aylarca sıcakta beklemiş gibiçok asitliydi.Bir daha asla almam keşke kaliteyi bozmasalardı evde duruyor içemiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: adem57Kapağı açılmadığı ve direk güneş almadığı sürece 1 yıldan fazla bozulmaz. Aksine tadı güzelleşir,keskinliği ve lezzeti artar. Tecrübe ile sabittir.
Alan arkadaşlar bir süre bekleterek içerse daha keskin olur.
Bir Osmaniye'li ve Kalı şalgamlarının kurucusu Sami Kalı'nın arkadaşı olarak bu bilgileri yazıyorum.
Arkadaşınıza söyleyin kalite yerlere düşmüş,daha önce en az 20 litre aldım,lezzeti süperdi,aylarca hiç bozulmadan duruyordu.En son aldığım ise sodalı gibi değişik hoş olmayan tadı vardı,yorumlarda bu bozulma yazılmıştı ama ben inanmadan sipariş vermiştim.pişmanım.Buzdolabını işgal ediyor hesap et.
Gelir gelmezki tadından bahsediyorum bekledikten sonra daha da kötü oldu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serden -- 20 Şubat 2021; 13:6:57 >
-
Belki birinin işine yarar diye buraya da yazayım. Bursa ataevler özen gross markette 5 lt. Şalgam suyu 10 tl. İçinde havuç falan da yok. -
Bende şalgam suyunu çok severim.
Ali göde şalgam suyunu Hakmar harici biyerde bulamaz miyiz? Ankara'da yaşıyorum.
Ali göde ilk3e girer demişsiniz. 1. ve 2. Hangileridir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ali Gödeyi kargo olarak istetebilirsiniz. Bana göre Şalgamda sıralamam
Arzu Şalgam
İçenbilir hacının şalgamı
doktorum şalgam
Ali göde
bunlar sıralama farketmeksizin en iyi şalgamdır. gönül rahatlılığı ile içebilirsiniz.
ev yapımı şalgam yapan yerlerde vardır markasız ama güvenebileceğiniz yer bulmak çok önemli. kalı da önce böyle başladı ama artık fabrikasyona yöneldi dolayısı ile lezzetini kaybetti bence. benim aldığımda henüz olgunlaşmamış tadı vardı net olarak. çünkü mayalama süreci çok önemlidir. keskinliği mayalama sağlar. bazı firmalar bu keskinliği limontuzu hilesi ile sağlamaya çalışıyor. bu firma yapıyor yapmıyor diyemem.
Ama en çok bilinen ve tüm marketlerde satılan D ile başlayan şalgam firmasının gerçek şalgam ile yakından uzaktan alakası yoktur. net.
-
Eğer içinde tane yok ise, Acı yok ise koruyucu maddeler ile olabilir. ben kaldıkça lezzetlenir kısmına kesinlikle katılmıyorum. şalgam büyük fıçı vb gibi yerlerde yapılıp mayalanır daha sonra şişelenir veya bidonlara konulur. mayalamadan çıktıktan sonra en lezzetli halidir kaldıkça daha kötüye gider. süreç ne kadar uzarsa o kadar lezzeti kaçar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: denizkentAli Gödeyi kargo olarak istetebilirsiniz. Bana göre Şalgamda sıralamam
Arzu Şalgam
İçenbilir hacının şalgamı
doktorum şalgam
Ali göde
bunlar sıralama farketmeksizin en iyi şalgamdır. gönül rahatlılığı ile içebilirsiniz.
ev yapımı şalgam yapan yerlerde vardır markasız ama güvenebileceğiniz yer bulmak çok önemli. kalı da önce böyle başladı ama artık fabrikasyona yöneldi dolayısı ile lezzetini kaybetti bence. benim aldığımda henüz olgunlaşmamış tadı vardı net olarak. çünkü mayalama süreci çok önemlidir. keskinliği mayalama sağlar. bazı firmalar bu keskinliği limontuzu hilesi ile sağlamaya çalışıyor. bu firma yapıyor yapmıyor diyemem.
Ama en çok bilinen ve tüm marketlerde satılan D ile başlayan şalgam firmasının gerçek şalgam ile yakından uzaktan alakası yoktur. net.
Siz kendinize alıyor olsanız tercihiniz hangisi olurdu ,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Serrfresh ictim. Berbat. Ali gode'yi yerinde icince iyi ama pet sisedeki icilmiyor. Gecenlerde arkadasim mersin salgami turnip ikram etti. Baya hosuma gitti.
*Adana'ya gidersem hep arzu salgam'da iciyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 21 Şubat 2021; 0:55:51 >
Şalgam gurmesi değilim ama Adana'lıyım.
Gözümüzü ilk açtığımız günden beri şalgam içtik. İlkokuldan liseye kadar öğlen arası şalgam simit yaptık. Bazen arada Elvan gazoz ile simit ama Şalgam bir rutindi. Bir çoğu kendi evinde de şalgam yapıyor. Bu sebeple belirli bir damak tadı oluyor Adana insanında.
Sokak şalgamcılarından da içtim, Kuruköprü'den, Ali Göde, Turnip, Suphi, Kalı, Özkan vs. vs... Hepsinin tadı farklıdır ama tamamı iyidir bu şalgamların. Yani bir sokak şalgamcısı ya da Adana ve civarında dükkanı olan bir şalgamcı zaten iyi şalgam yapamıyorsa kimse ona gidip içmez ve dükkanı kapatmak zorunda kalır. Yine keza kebapçılar da öyledir. Oralarda iyi kebap yapamıyorsan dükkanı kapatırsın eninde sonunda. Bu sebeple, o bölgede uzun zamandır dükkanı olanlardan hiç çekinmeden şalgam alabilirsiniz. Bu bahsettiğim dükkanlardaki ya da pet şişelerinde şalgamı beğenmiyorsanız o sizin damak tadınızla alakalıdır.
Bu markaların dükkanları varsa tabi ki gidip dükkandan içmek daha keyifli ama Adana, Mersin, Osmaniye gibi yerlerde yaşamıyorsanız bu şansınız olmuyor. Örneğin ben de İstanbul'dayım, dükkanlarda bulursam Ali Göde alıyorum. Turnib satılmaya başladı mesela buralarda, ondan da alıyorum, Kalı siparişi veriyorum ya da memlekete gittiğimde sokak şalgamcısından 10 litreyi atıyorum bagaja çünkü biliyorum ki güzel.
Konu başlığı Kalı olduğu için biraz da Kalı'ya değineyim. Ben çocukken bizim komşumuzdu Kalı şalgamın sahibi. Şu an oğlu bakıyormuş işlere, babasını bilirim ben hatta Topal Sami derdik
bizi kovalardı, yaşlanmıştır artık. Donanımhaber deki yaptığı kampanyada ben de aldım şalgam ve hala eski günlerindeki gibi iyiydi çünkü iyi olmak zorunda çünkü iyi olmazsa kimse almaz Osmaniye'de ve dükkanı kapatır gider.
-
Şalgam plastik şişede durdukça tadı bozuluyor o açıdan stoklama gereksiz. Bu en kaliteli şalgam suyu içinde geçerli. -
doğanay şalgama laf atmıyorum artık, dimes 'in şalgamı denedikten sonra.
bir de kemal kükrer de çok kötü..şu çok övülen adanus da o kadar iyi değil.
ev yapımı şalgam için, üsküdar merkezde balıkçılar çarşısinda şalgamci var. ünal marka
Üsküdarlı Ünal Turşuları - Üsküdar Şubesi
(0216) 310 09 29
https://www.google.com/maps/place//data=!4m2!3m1!1s0x14cab7896867daf1:0x99bb0a1f56617561?utm_source=mstt_1&entry=gps&lucs=swa
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X