Şimdi Ara

5 LT ŞALGAM SUYU 9,67 TLYE GELİYOR KALI ŞALGAM (İNDİRİMLE) 15,50 TL İNDİRİMSİZ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
9
Favori
9.029
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ImagınePerest

Benim adanalı arkadaşlardan öğrendiğim şu, şalgam turp konmaz.

Şalgamda olmazsa olmaz konulacak şeyler kara havuç, bulgur, su ve tuz dur.

Onun haricinde hiçbir şey koymanıza gerek yok.

Turp koyan da var, şeker koyan da var, hatta pancar koyan bile var ama hiç gerek yok sadece saydığım malzemeler ile gayet güzel oluyor,zaten orjinali de bu 3 malzeme havuç, bulgur, tuz.

Alıntıları Göster

Salgamli ve salgamsiz yapacağım bakalım hangisini begenecegiz. Anlamadığım nokta icinde şalgam olmayan suya niye şalgam suyu demişler? :) bazi yerlerde kara(mor) havuca da şalgam havucu diyorlar acaba ismi oradan mi gelmiş?

Orijinalinde şalgam vardi da sonra damak tadına göre çıkaranlar oldu diye tahmin ediyorum.

Bu arada yapımı oldukca basit duruyor iyi şalgam suyunu aramaktan daha basit herkes en azindan bir kere denemeli:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kml_77 -- 24 Şubat 2021; 1:23:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben evimde yapıyorum 2 senedir.

gayet de güzel oluyor.

burada malzeme kişiye kalmıs.

salgam turpu koymak fayda oranını arttırır sonucta çok faydalı bir içeçekden bahsediyoruz.

havuc ve pancar ise daha cok renk amaçlı konulan sebzeler

sadece havucla da rengi güzel bir salgam yapabilrsiniz.

ama kalitesini faydasını arttırmak için ben salgam turpu kullanıyorum özellikle.

seker falan mayalanmayı arttırmak için kullanılıyor ekmek bulgur gibi.

mecburi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artçı -- 24 Şubat 2021; 11:13:30 >
  • indirim oranı %30 a düşürülmüş 10,94 TL ye geliyor

• 5 LT ŞALGAM SUYU 9,67 TLYE GELİYOR KALI ŞALGAM (İNDİRİMLE) 15,50 TL İNDİRİMSİZ
    Konu sahibi arkadaşa ve yardımcı olanlara teşekkür ederim yillardir ertelediğim şalgam suyu yapim girişimde bulunduk . Malzemeye gore suyu fazla koyduk sanirim. Havuç x5 degil de toplam malzeme x 4 oranında su konmuş gibi oldu.
    3.5 kg havuc 1.5 kg şalgam 1 kg a yakin da kırmızı pancar koyduk 24 litre civari da su. Yani sadece Havuç miktarına göre 5 kat deg 7 kat gibi su koymuş olduk. Tadi hafif olsa da Torku nun berbat ötesi salgamindan her türlü daha iyi olacağına eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

serafresh berbat diyen ya sahtesini almıştir ya da şalgamdan anlamıyordur. beğenmedim desen neyse de berbat değil.

Alıntıları Göster

eski tadı kesinlikle yok .

• matsipik M kullanıcısına yanıt
    Doktorum en iyisi
  • ryujinjakka kullanıcısına yanıt
    İlk mesajın geçerli mi?
    Tosla kampanyası geçerli olur mu?
  • Günaydın konuyla ilgilenemedim pek giremiyorum foruma şuan anlık olarak 50/25 satılıyor yada dağıtıyor dolap, 3 tane 5 lt şalgam 54 TL aynı satıcıda şuan kupon kullanımı ile litresi 1,93 TL ye geliyor litresi gayet sıcak piyasaya göre

• dolap da yada trendyolda geçerli olan tüm kampanyalar geçerli oluyor diye tahmin ediyorum trendyol üzerinden ikinci el kısmına giderseniz kullanılabilir geliyor bana denemedim mantık yürüttüm

Teşekkürler
  • kml_77 K kullanıcısına yanıt

içtiğiniz zamanda yazarsanız çok iyi olur hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: kasirgaantep

Doktorum en iyisi
    doktorum markayi nerden aliyosunuz? dolap vb yerlerde satiliyomu cekle alsak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kml_77 K kullanıcısına yanıt

Evde kendim yapıyorum ben de. Yalnız en son yaptığım çok asitli olmuş. Acaba bozuldu mu ki? Kolayı bardağa katına bardağın komple çevreleyen küçük küçük kabarcıklar var ya aynen o gibi oluyor şalgamı bardağa koyunca. Ya çok fermente oldu ya da bozuldu? 21 gün bekletiyorum bidonda sonra süzüyorum.

• Dolap da ürün alırken kargo ücretini nasıl sıfırlayabiliriz
  • Yazın alınan salgamlarin çoğu güneş ve sıcak gördüğü için aslında bozuk çıkıyor. Kış ayında aldiklariniz çoğu zaman çok daha iyidir. Bu aylarda Doğanay dahi alsanız yaza göre çok iyi olur. Tarım kredi marketlerinde turnip var veya kavaklıdere şalgam bulabilirseniz o da çok iyidir. Fakat bu iki marka bile 24 saat güneş göre veya sıcakta kalsa bozuluyor. Yazın sadece bir gece arabada unuttuğum şalgam öğle güneşini görünce bozulmuş tadı berbartti.

• liberty_15 L kullanıcısına yanıt

Ağzı açık dinlendir. sonra yine şişele.

• dnt2541 kullanıcısına yanıt

şuan 5 LT Şalgam 8,20 ye geliyor %50 indirim ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryujinjakka -- 10 Mart 2021; 11:35:23 >
  • Şalgam olayında kişisel beğeni çok fark ediyor. Etrafımda çok beğenilen, en iyisi denilen çoğu şalgamın 1 bardağını bile içemediğim oldu. Çiğköfte dükkanında Doğanayı kaldırıp çok övülen Ali Göde'yi koyduk üstünden 1 yudum alan müşteriler kapağını kapatıp kenara koydu. Litresi 6 liradan Doktorum getirttim şu an içiyorum ama eh işte çok iyi değil içiliyor. Belki orijinal şalgam suları farklıdır da biz Ankarada Doğanay içe içe onun tadına alıştık market şalgamları içinde en iyisi tartışmasız o bana göre. Bir ara Mersin firmasından şalgam aldık sonra o firma kapandı işte o şalgam içtiğim en iyisiydi markasını hatırlamıyorum.

• çok şalgam içen biri olarak genelde Kalıyı tercih ediyorum aldığımda da baya sipariş veriyorum dernekden isteyenlerde oluyor ve her gelen şalgamın bir birine yakın tatları olsada aynı tadı alamıyorsunuz bunun sebebini sordum havuçların hasadı tadı, tazeliği, demlenmesindeki sıcaklık değişimi, bir sürü etken olduğu ama ne olursa olsun tatları market şalgamlarından daha güzel. Bir kere aldığım şalgamı içemedim bozuk bir tad vardı aradım söyledim Emre Beye sağolsun bedelsiz tekrar gönderdi o gün bu gündür hep oradan alırım aslında en büyük alma sebebim uygun olması çok tüketiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryujinjakka -- 10 Mart 2021; 11:49:46 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.