Şimdi Ara

5 metre üstü usb uzatma kablosu sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Masaüstü bilgisayarımı led tv ye bağlamak istiyorum. 10 metre hdmi kablo aldım ve görüntü ile sesi aktarabiliyorum. Joystick için usb stickini de 10 metre bir usb kablosu ile uzatarak led tv de oyun oynayabilmek istiyorum. Usb standardı gereği 5 metre sonrası olmuyormuş. Bana 5 de yeter ama 10 metre olursa daha iyi olacaktır. 10 metre usb uzatma kablosu sıkıntı yaratmadan algılayacak bir ürün var mıdır? Aktif usb uzatma kablosu diye birşey gördüm acaba bunlar bi çözüm olabilir mi? Çeşitli şeyler okudum nette ama işi gerçekten bilip tavsiye ve yönlendirme yapabilecek bir kardeşim akıl verebilirse çok iyi olacaktır.

• 10 metre kablo cekene kadar kablosuz bi Joystick alsan olmazmı
  • Şimdi benim masaüstü pc yi hdmi ile led tv ye aktardım. Led tv ye usb girişine kablosuz joystick takınca oynayabilirmiyim ki. Ben normalde pc nin usbsine takıyordum ya ondan.
  • printer bile aldığında dikkat et maksimum 1.2 mt kablo gönderirler
    USB 3.0 kablo kullanırsan bu sana sorun yaratmaz ama yinede mantık şudur ne kadar uzun o kadar kayıp
  • Pc de oyun yüklü olduğu için joystick pc deki oyunla benim bağlantımı yazılımı sayesinde alabiliyor fakat şu ortamda led tv benim 2. monitörüm gibi olacağından ona joytick bile taksam sanki oyunu algılayamaz gibime geliyor aslında demedim de diyemem. Led tv de kendi oyunları var mesela onları çalıştırır bence de bu oyun sonuçta pc nin ben diğer odadan 10 metre kablo ile buraya aktarıyorum aynı mantıkta usbime bağlı joystick aygıtını da buraya getirmeliyim ki işimi görebilsin diye düşünüyorum. Bu tarz deneyip başarılı olan varsa aslında bu işime daha çok gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpayburak

printer bile aldığında dikkat et maksimum 1.2 mt kablo gönderirler
    USB 3.0 kablo kullanırsan bu sana sorun yaratmaz ama yinede mantık şudur ne kadar uzun o kadar kayıp

Biraz bakınca 30 metre hatta daha üstü uygulamalarda bazı aletlerle var. 10 metre çok aşırı bir mesafe değil ama konuya tam hakim olamadığım içinde tam da birşey diyemiyorum. Usb extender lar varmış acaba bu işimizi görür mü ?
  • Logilink USB2.0 Repeater Kablo, 10.0m UA0143

mesela bu tarz bi ürün var bu işimizi görür mü acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    19 yıl önce açıldı
    5.1 Hoparlör kablosu uzatma?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: argentina

quote:

Orijinalden alıntı: alpayburak

printer bile aldığında dikkat et maksimum 1.2 mt kablo gönderirler

Biraz bakınca 30 metre hatta daha üstü uygulamalarda bazı aletlerle var. 10 metre çok aşırı bir mesafe değil ama konuya tam hakim olamadığım içinde tam da birşey diyemiyorum. Usb extender lar varmış acaba bu işimizi görür mü ?

Ben Standardından bahsettim yanlız. fabrikanın bir bildiği varki 80 ile 120 cm arasında kablo gönderiyor ve klavuzlarında 1.2 mt sonrasında printeri görmeme geç yazdırma gibi aksaklıkların olacağınıda yazmışlar.

• Beslemeli olursa olur sanırım yani usb ye başka bi uçtan y çekip adaptör ile 5v vereceksiniz.
    Büyük ihtimal böyle olur, araştırın bunu. Tabi kablosuz gamepad alsanız daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

bu siteyi de bir inceleyebilirsin sanırım ihiyacına uygun ürünler burada var.

http://www.bimel.com.tr/urunler/bilgisayar_yan_urunleri/kablo_2/usb_uzatma_kablolari/usb_2_0_uzatma_kablolari
  • usb 3.0 kablo almanı tavsiye ederim.
  • 5 metre usb kablo ve usb hub aldım o da yaklaşık 1.5 metre civarı evde deneyeceğim hem hub ile hem de hub olmadan bakalım nasıl bir performans olacak her birinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.