Şimdi Ara

5 Örnekte CENG'in Amansız Yükselişi... Bu Yükselis Bu Sene De Devam Eder Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hala bilmediğin bir konu hakkında konuşmaya devam ediyorsun.
  • ama öyle hocam araştırma üniversitesi değil mi

bunu okumanızı tavsiye ederim

• 2019da 141k ile kapayan 2020de 106k ile kapadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi arkadasim 16k ile GTU tercih etmis, GTU GTUNE yerlesti

• Gtü'yü kısaltması var diye sıralamasını yükselttiniz ya tebrik ediyorum sizi dh ahalisi

• it yöneticisi bile bu kadar kazanmıyor sanırım ceonun yardımcısı falan oranın

lütfen yanlış bilgiler ile insanlarla oyun oynamayın

bilmesek neyse de

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    hadi abim boş yapma. bi de link atmış bana.
  • Up
    Düşüncelerinizi alalim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hayır itiraz ediyorum bilkent ee de ileri gitti üstelik ücretliydi, 25 k dan 18 k ya

• Doğrusunu anlat da öğrenelim bari, niye kendine saklıyorsun

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Ben neden anlatayım? Elinin altında internet var, araştıramıyor musun?

Türkiye'de araştırma üniversitesi yok. Sadece isimleri böyle. Eskiden iki tane vardı. Gebze ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüleri. Bunlar sadece lisan üstü akademisyen alıp araştırma yaparlardı. Artık onlar da normal üniversite oldular.

Araştırma üniversitesi olmanın bir avantajı yok. Herhangi bir ekstra ödenek almıyorlar. Üniversitelerin ödeneklerine bakarsan çoğu araştırma üniversitelerinin geride olduğunu görürsün.

Bu araştırma üniversitelerin neye göre seçildiği de belli. Ben söylemeyeyim, onu da kendin bul.

Yani kısaca arkadaşın dediği gibi araştırma üniversitesi olunca sıralaması artar olmayınca azalır veya araştırma üniversiteleri öğrencisiyle daha çok ilgilenir, daha çok destek alır okul gibi saçmalıklar doğru değil.

Adam bir de gtü araştırma ünisi seçilince marmaray geldi yazmış. O marmarayın kaç yıldır yapıldığından bile haberi yok.

• üniversitelere 1 milyardan fazla destek var

ankara tıp fakültesi hastanelerine yıllık 150milyon tl destek veriyor devlet ve araştırma uygulama hastanesi olarak geçiyor
    5 Örnekte CENG'in Amansız Yükselişi... Bu Yükselis Bu Sene De Devam Eder Mi?

sadece tıp fakültesine 125 milyon tl yatırım yapıyor ve her öğrenciye de yıllık 50 bin tl ödüyor

ve araştırma merkezlerine de 75 milyon tl destek veriyorlar

yaklaşık 400milyon destek veriyorlar çoğu üniversitenin toplam bütçesinden daha fazla

biraz araştırsanız keşke

O bütçenin araştırma üniversitesi olmasıyla ilgisi yok. İstanbul Ankara ve Hacettepe zaten her zaman 1 milyarın üzerinde ödenek alırlar.

Madem bu bütçeler sadece araştırma ünilerine veriliyor neden Ege, deü, marmara, anadolu, atatürk, çukurova, selçuk, uludağ gibi üniversiteler geri kalan 7 araştırma üniversitesinden yüksek bütçe alıyor?

Neden Ege 800 milyon alırken Boğaziçi 300 milyon bütçe alıyor?

Neden gebze teknik 127 milyon alıyor?

Biraz araştırsan keşke. Bilgin olmayan konularda fikir beyan etmeyi bırak artık forum yıldı senden ve saçmalıklarından.

• çünkü tıp fakülteleri var ve tıp fakültesine ayrılan bütçe zaten nerdeyse yarısını oluşturuyor alınan bütçenin

odtü boğaziçi gibi ünilerde de tıp fakültesi olsaydı 2katından baya fazla olurdu öyle düşünüom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Eylül 2020; 1:4:47 >
  • Mr.Muhterem kullanıcısına yanıt
    kesinlikle

• Mr.Muhterem kullanıcısına yanıt
    Bu forumda olanları takip eden ciddi bir kesim var tercih dönemlerinde planlar buraya yazılmamalı bence

• Blokla hocam ben de bloklu kafam rahat deli saçması yazıp duran trol

• Yükselmesin hacettepe cs deyim ben. Valla mızırtınızı dinlemekten bıktım ya. Sırslamaya bakarak okul abartılıyo diyonuz. Git bölüm gezisinde standların önüne dur o zaman orda söyle söyleyeceklerini. Gelecek insanları vazgeçir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.