< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felis.Domesticus -- 28 Haziran 2021; 13:35:5 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felis.Domesticus -- 28 Haziran 2021; 13:35:5 > |
Dıgerlerini bilmem ama
GTÜ ceng yükselir hocam Yalnız bu zehirli oku atmayacaktın x tıplı arkadasimiz yukleniyor |
Yükselmesinin sebebi geniş bir iş ağının olması ve youtubeda iyi yerlere gelmiş yazılımcıları izlenme uğruna allayıp pullamaları.Üstüne üstlük çok basitmiş gibi gösterip umut satmaları.Yks'de ilk 100'e girmeye çalışmaktan farksız olmuş.Tıpkı yks içerlikli videolar çeken youtuberların "ahmet son sene şunu yaptı ilk 100'e girdi" gibi clickbait söylemlerden gazı alıp son sene çalışarak ilk 100'e gireceğini zanneden binlerce öğrenci gibi bilgisayar mühendisliğinden mezun olup googleda işe başlayacağını zanneden insanlar fazlalaştı.Google'da yeni mezun işe başlayan kişiyle beraber o sene kaç bin kişi mezun olmuş,onlar nerede çalışıyor bilen yok.Herkes %1'lik dilime gireceğini zannediyor.Bir de amerikada yüksek lisans mevzusu var.Nedense youtubeda amerikada yüksek lisans yapan arkadaşlar hiç burslu gitmediğini ifade etmiyor.Yüksek lisans eğitimlerine harcadıkları binlerce dolardan bahsetmek yerine sanki %100 burslu gitmiş gibi gösterip kendilerini pazarlamaları da ayrı bir ironi.Seneye tercih yapacaklar arkadaşlara önerim: önce otur bir programlama dilini yüzeysel olarak incele 1-2 basit program yap bakalım keyif alıyor musun? Bu dediklerimi yapman en fazla 2 hafta sürer.En azından ufak bir fikir sahibi olursun. Yapabilir misin? Bir parantezle bütün algoritması değişecek bir programı yaparken karşılaştığın bir hatayı saatlerce belki günlerce araştırabilecek misin? Universite'den bağımsız olarak belki de universite derslerine ayıracağın zamandan çok daha fazlasını bağımsız olarak kendini geliştirmeye ayırabilecek misin? Yakın çevren o bar benim şu cafe senin diye gezerken,goygoylarla oyunlarla saatlerini harcarken sen o eğlenceden feragat edip ders çalışabilecek misin anlarsın bir nebze.Abarttığımı düşünen arkadaşlar olabilir emin olun bundan çok çok daha fazlasıdır.O iyi yerlere gelen yazılımcıların adam akıllı bir anısı bile yoktur universite hayatında.Ama insanoğlu işte olumsuzlukları hep görmezden gelir.%99 başarısız olma ihtimali varsa bile %1'e odaklanır.Kendini kandırır durur.Tabi ki bu işte para var.Kendi öz akrabam Turkcell'de çalışıyor.18-20bin tl arası maaşı var.Ancak kendisi 10+ sene tecrübeli.10 sene dirsek çürütmüş biri için normal bir maaş bu sektörde (en azından şimdilik).
Edit:Bu saydığım şeyleri bütün mühendislik öğrencileri üstüne alınmasın.Sadece "universitede dersleri geçer diplomayı alır googleda işe girerim" kafasıyla universiteye başlayan kişiler alınsın.Universiteyi istediğiniz şekilde geçirebilirsiniz.Nasıl mutluysanız öyle yaşayın beni ilgilendirmez.Sadece youtubedaki kirli bilgilerden beyni bulanmış kişiler için yazdım. 2.Edit: Söylediklerimi yanlış anlayan kişiler olabilir.Hedefinizi küçültün demiyorum tabi ki daima yüksek olsun.Sadece Beklentinizi bu kadar yüksek tutmayın.Beklenti ile Hedef aynı şeyler değil. |
Gtü'yü kısaltması var diye sıralamasını yükselttiniz ya tebrik ediyorum sizi dh ahalisi
|
(bkz: sıralamaya haddinden fazla anlam yüklemek)
(bkz: taban sıralamasının yükselmesinin borsada hisse değeri sanılması) |
Ne alakası var arkadaşım araştırma üniversitesi olmasıyla
Allah aşkına bildiğiniz konular hakkında konuşun. |
mühendisliklerin yazılması tarafındayım ülkemizin yazılım alanında açık var ve kapanması için de
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Eylül 2020; 21:3:37 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Eylül 2020; 21:3:53 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmeinnow -- 17 Eylül 2020; 21:8:29 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Eylül 2020; 21:17:27 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D17A1E45 -- 17 Eylül 2020; 20:32:19 > |