5 sene muayeneye girmemiş Opel
-
-
Model yılı nedir -
Beyinden km kontrolü yapıyorlar. Km düşmemişse problem yok bence. Muhtemelen 10 yaş ve üzerinde araç. Kaç yaşında kaç km de iç dış kondisyonu nasıl onu kontrol edin .
-
2011 model içi temiz, dışında da değişen ve boyalı parça yok. Sadece ufak çizikler var. -
Km ve motoru uzerine yogunlas.
Muayeneye takilma. Muayenesiz binen cok var. -
Nereye bakmak gerekir. Detaylı Ekspertiz raporu yeterli midir
-
Bende megane vardı.7-8 sene öyle gezdim.
Denilen gibi muayene ye takılma.Önemli olan diğer yerler.Kontrol ettir sorun yoksa alırsın.
-
Yeter tabiki. Km si kaç ona bakın. Koltuk direksiyon deformasyonu km ye uygun mu kontrol edin.
ekspertizde de beyinden/şanzımandan km kontrolü yapan yerlere götürün. Muayenesiz binen çok var. Çoğu insan 4-5 senede bir giriyor. Sizin araç görece yeniymiş. 10 yaşında arabada 2 muayene az. Genelde eski model araç sahipleri böyle kullanır. Aynı fiyata aynı temizşikte başka araç bulabiliyosanız onu da değerlendirebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 16 Mayıs 2021; 10:56:47 > -
bence uzaklaşın o arabadan muayene yaptırmadan binen kişi bakım vb. durumlarına da dikkat ettiğini sanmıyorum.
-
Expertizi kendiniz ayrı yaptırın. -
OnNinMilyor tane araba var, türünün son örneğiymiş gibi muamele çekmeyin. Vurdumduymazlık örneğidir, aracı ile pek ilgilendiğini de düşünmüyorum.
-
Aracini önemsemeyen insanlar genelde bakim ve kontrolleri muayene öncesi yaparlar.
Bu adam muayene bile yaptirmadiysa aracla hic ilgilenmemis olma ihtimali yüksek.
Kafada soru işareti olacağına alternatiflere bakmak lazim -
Arkadaşlara katılmakla beraber kendi durumumu anlatayım. Motor arızasından dolayı 4 sene yattı araba. Maddi imkanlar el vermeyince yaptıramadım, binmedim. 1.5 sene kadar önce motor işini hallettim, bu sefer de vergi borcumdan dolayı yaptıramıyorum. Arabaya muayenesiz biniyorum ama aracımın bakımlarını zamanından önce yaptırıyorum. Kışlık lastiğim, antifrizim, yağ bakımım, hidrolik kontrollerim düzeninde hep. Hatta haftada bir şanzıman ve motor yağını, genleşme kabını kontrol eder, kıvamında, renginde, seviyesinde bir sorun var mı diye bakarım. Genellemeden uzak kalırsak böylesi de var, arabayı dökük olarak kullanan da.
İşin kısası, araç emsallerine göre aşırı uygun değilse başka araca yönelmenizi tavsiye ederim yine de.
-
quote:
Orijinalden alıntı: raxacoricofallapatorianArkadaşlara katılmakla beraber kendi durumumu anlatayım. Motor arızasından dolayı 4 sene yattı araba. Maddi imkanlar el vermeyince yaptıramadım, binmedim. 1.5 sene kadar önce motor işini hallettim, bu sefer de vergi borcumdan dolayı yaptıramıyorum. Arabaya muayenesiz biniyorum ama aracımın bakımlarını zamanından önce yaptırıyorum. Kışlık lastiğim, antifrizim, yağ bakımım, hidrolik kontrollerim düzeninde hep. Hatta haftada bir şanzıman ve motor yağını, genleşme kabını kontrol eder, kıvamında, renginde, seviyesinde bir sorun var mı diye bakarım. Genellemeden uzak kalırsak böylesi de var, arabayı dökük olarak kullanan da.
İşin kısası, araç emsallerine göre aşırı uygun değilse başka araca yönelmenizi tavsiye ederim yine de.
merakımdan soruyorum muayenesiz gezmenin riski nedir, yakalanırsanız veya kazaya karışırsanız muayenesiz gezme cezasını kesip otoparka mı çekiyorlar aracı.
kasko veya sigorta yapılabiliyor mu muayenesiz olduğu süre içinde?
misal beş yıl sonra muayeneye gidilse geçen süre için cezai bir yaptırım var mı.
-
Araç Muayenesi başlı başına para tuzağı olan bir sistemdir. Bu aklınızda olsun.
Gelelim arabaya..
Öncelikle aracını Tarcanlar' a götür. Reklamsa reklam ama değil işin ehli adamlar. Orada iyice baksınlar. Oranın vereceği rapora göre karar verirsin. Belki biz de izleriz :)
-
Tek taraflı veya kusurlu şekilde kaza yapmıştır toplayamadıysa yatmıştır.
Motor, şanzıman gibi yürümesini engelleyici onarımı zor ve maliyetli parçalarda problem olmuştur yatmıştır.
Hacizlidir, Rehinlidir, Yakalaması vardır yatmıştır.
Sahibi yılda 2-3 kere kullanıyordur o yüzden vizeye sokmakla uğraşmamıştır
Sahibi bayan ise genelde pek bu işlerden anlamadıkları için yakalanana kadar o şekilde kullanmıştır.
İhtimal çok düzgün bir ekspertiz ile aracın evveliyatını araştırmak gerekir.
-
muayene kaç parada 300-350 tl den kaçacaksın. ben olsam muayene yaptırılmamış arabayı almam.
300TL den kaçak her şeyden kaçmıştır. o aracın bakımlarıda ucuza kaçmıştır o halde. muayenesiz binen çok diye bir cevap olamaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ankuramerakımdan soruyorum muayenesiz gezmenin riski nedir, yakalanırsanız veya kazaya karışırsanız muayenesiz gezme cezasını kesip otoparka mı çekiyorlar aracı.
kasko veya sigorta yapılabiliyor mu muayenesiz olduğu süre içinde?
misal beş yıl sonra muayeneye gidilse geçen süre için cezai bir yaptırım var mı.
Alıntıları GösterŞu anda cezası 314 TL. Ekip ilk seferde araca ceza yazar ve sizi bırakır. 7 gün süre verir, 7 gün içinde tekrar yakalanırsanız ceza uygulanmaz. 7 gün geçtikten sonra yakalanırsanız hem ceza yazılır hem araç bağlanır. Aracı muayenesiz çıkaramadığınız için parktan çekici ile çıkarmanız gerekir ve bu da ekstra bir ücret olacaktır. (Bundan emin değilim ama böyle olduğunu hatırlıyorum. Hatam olabilir.)
Sigorta yapılır, ben şu an sigorta yaptırıp biniyorum. Egzoz emisyonu ölçümü yapılır, yaptırdım biniyorum. Egzoz emisyonunun cezası aşırı fazla ve çevre için önemli bir şey. Kasko konusunda bilgim yok, aracım 29 yaşında bir araç. Merak da etmedim yapılır mı diye.
Kaza durumunda herhangi bir aksilikle karşılaşılmaz. Standart prosedürler işler. Ekip gelirse sadece yine cezasını yazar gider. Ekip gelmezse o da yok. Daha önce yaşadığım bir durum (şirket aracında).
Gecikme cezası ise her ay için muayene ücretinin %5'i kadar hesaplanıyor. Bu ceza muayene yaptırırken karşınıza çıkıyor ve muayene ücretine ek olarak ödüyorsunuz. Harici bir ceza uygulanmıyor.
-
net cevaplarla gayet faydalı bilgiler vermişsiniz, çok teşekkürler.
ek olarak polise yakalanırsanız 10 ceza puanı varmış..
-
quote:
Orijinalden alıntı: ankuranet cevaplarla gayet faydalı bilgiler vermişsiniz, çok teşekkürler.
ek olarak polise yakalanırsanız 10 ceza puanı varmış..
Rica ederim hocam. Forumun amacı bu değil mi zaten.
Ceza puanından haberim yoktu bakın yeni öğrendim. Ceza puanımın düşmesini asla istemem, takıntı gibi bir şeydir bende.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
bence uzaklaşın o arabadan muayene yaptırmadan binen kişi bakım vb. durumlarına da dikkat ettiğini sanmıyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X