Merhabalar
Satın almak istediğimiz bir ev var. Evin tapusunda brüt metre karesi 100 Net metre karesi ise 84 olarak görünüyor.
Fakat ben bütün duvarların ölçülerini çıkardırdım (girinti çıkıntılar dahil) Ve bunları bilgisayarda ev projesi programına girdim. Balkon dahil 73 metre kare çıkıyor.
İnternette balkon net alana girmez yazıyor onu çıkarsam 69 kalacak.
Apartman sıfır ve diğer daireleri alanlara sorduğumda onlarda 84 metrekare yazdığını söylediler.
Tapuyla 15 metrekare fark çıkması normal mi?
Tapu bilgileri yanlış olabilir mi?
C# tagi string olarak çağırma
Merhaba
Bir class içindeki tagi nokta koyarak çağırabiliyoruz.
Fakat ben noktadan sonra string tag koyarak hangi tagi çağıracağımı kontrol etmek istiyorum
Bunu nasıl yapabilirim. Böyle birşey mümkün müdür?
Yardımcı olur musunuz
C# da Buton Property den Form değişkenine erişme
Merhaba
C# da kendim bir tane buton property oluşturdum.
Bu property içinde butonun bulunduğu formdaki değişkenlere göre içinde işlemler yapmak istiyorum.
Fakat buton classı içinde form değişkenine nasıl ulaşabileceğimi bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
public class OPCButton : Button
{
protected override void OnMouseDown(MouseEventArgs mevent)
{
base.OnMouseDown(mevent);
Control.BtnToggle(Form.Test); //Butonun ekli olduğu formdaki değişkenlere erişmek istiyorum
this.Invalidate();
}
}
Hepsiburada siparişi iptal etme rezaleti
Hepsiburada sitesinden 23 Kasım tarihinde Apple tablet siparişi verdim. Ürün bir sonraki gün 24 Kasım tarihinde kargoya verildi.(Kargo firması: Hepsijet) Kargo hareketlerini takip ettiğimde 25 kasımda İzmir deposuna geldi. Buradan Manisa deposuna gelmesi gerekirken takılıp kaldı. Bütün çabalarıma rağmen kargo şirketi ürünü bana getirmedi. Her aradığımda farklı cevap verdi. Bazısında yarın teslim edilecek, bazısında ürün yanlış yere gitmiş düzeltilecek, bir başkasında ise pakette bir sıkıntı var kontrol edilecek denildi. Bu durumu Hepsiburada ile görüştüğümde ise inceleme başlatalım denildi ve beni bilgilendireceklerini aktardı.
Birkaç gün sonra benim hiçbir şeyden haberim yok 2 Aralık günü gelen mesajla paramın iade edildiğini öğrendim. Benim böyle bir talebim olmadı. Aksine ürünü bir an önce almak uğraştım.
Sipariş verdiğim ürünüm benden habersiz geri iade edilmiş. Destek ekinini aradım önce kayıt açalım denildi sonra ki görüşmede para iadesi olduğu için yardım edemiyoruz denildi. Benim öyle bir talebim olmadı dememe rağmen. Oldu bittiye getirdiler.
İndirimler bitti ve ürüne zam geldi. Beni hem maddi hem manevi olarak zarar ettirdiler.
Benim Hepsiburada'yı tercih etmemin sebebi güvenilir olduğunu düşünmemdi fakat hiç öyle değilmiş. Hepsiburadan alışveriş yapacak arkadaşların içi rahat olmasın Hepsiburada farklı bahanelerle siparişinizi iptal edip sizi hem maddi hem manevi zarara sokabilir.
Elimde bu durumlarla alakalı bütün belgeler mevcut. Ürünün kargo hareketleri, fatura, müşteri hizmetleri konuşmaları, ürünün hiç dağıtıma çıkmadan benden habersiz iade yapıldığı belgeler.
Hakkımı aramak için Tüketici Hakem Heyetine başvurumu yaptım.
Hepsiburada dan alış veriş yaparken iyi düşünün…
5 sene muayeneye girmemiş Opel
Arkadaşlar merhaba Opel marka bir arabayla ilgileniyorum. Fakat araç bir en başta bir de ensonda muayene girmiş. 5 yıl boyunca muayenesiz 95000 kilometre gitmiş. Sizce sıkıntı olur mu
bu arabaya nasıl bakmak lazım.
|
Win10 Laptop Başlangıçta Reset atma problemi
|
Win10 Klasörde Detaylı Arama Yapma
|
Ev Internet Paketleri
|
VPN ile ağ oluşturma
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 23.072 (Bu ay: 297)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware