Şimdi Ara

Hepsiburada siparişi iptal etme rezaleti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsiburada sitesinden 23 Kasım tarihinde Apple tablet siparişi verdim. Ürün bir sonraki gün 24 Kasım tarihinde kargoya verildi.(Kargo firması: Hepsijet) Kargo hareketlerini takip ettiğimde 25 kasımda İzmir deposuna geldi. Buradan Manisa deposuna gelmesi gerekirken takılıp kaldı. Bütün çabalarıma rağmen kargo şirketi ürünü bana getirmedi. Her aradığımda farklı cevap verdi. Bazısında yarın teslim edilecek, bazısında ürün yanlış yere gitmiş düzeltilecek, bir başkasında ise pakette bir sıkıntı var kontrol edilecek denildi. Bu durumu Hepsiburada ile görüştüğümde ise inceleme başlatalım denildi ve beni bilgilendireceklerini aktardı.

Birkaç gün sonra benim hiçbir şeyden haberim yok 2 Aralık günü gelen mesajla paramın iade edildiğini öğrendim. Benim böyle bir talebim olmadı. Aksine ürünü bir an önce almak uğraştım.

Sipariş verdiğim ürünüm benden habersiz geri iade edilmiş. Destek ekinini aradım önce kayıt açalım denildi sonra ki görüşmede para iadesi olduğu için yardım edemiyoruz denildi. Benim öyle bir talebim olmadı dememe rağmen. Oldu bittiye getirdiler.

İndirimler bitti ve ürüne zam geldi. Beni hem maddi hem manevi olarak zarar ettirdiler.

Benim Hepsiburada'yı tercih etmemin sebebi güvenilir olduğunu düşünmemdi fakat hiç öyle değilmiş. Hepsiburadan alışveriş yapacak arkadaşların içi rahat olmasın Hepsiburada farklı bahanelerle siparişinizi iptal edip sizi hem maddi hem manevi zarara sokabilir.

Elimde bu durumlarla alakalı bütün belgeler mevcut. Ürünün kargo hareketleri, fatura, müşteri hizmetleri konuşmaları, ürünün hiç dağıtıma çıkmadan benden habersiz iade yapıldığı belgeler.

Hakkımı aramak için Tüketici Hakem Heyetine başvurumu yaptım.

Hepsiburada dan alış veriş yaparken iyi düşünün…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz686 -- 4 Aralık 2021; 2:5:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malesef artık böyle olayları daha sık duyar olduk. Geçmiş olsun.

Yine bu forumda detayları tam hatırlamıyorum. Adam atıyorum 3000TL ekran kartı alıyor. Şimdiki fiyat 12binTL filan, Fan ledleri sıkıntı çıkardığı için servise gönderiyor. Parça yok deyip fatura tutarı olan 3000TL para gönderip oldu bittiye getiriyorlar. Resmen soygunluk var.. (Resmen derken Resmi olarak yani)..

• Aynı konuyu bende açacaktım, google'da aratınca buldum. Aynı şey banada yaptılar. 14 kasımda iphone 12 almıştım, 23 kasımda kargoya verildi, aradan 2 hafta geçti ve 6 kasımda bir anda iptal edildi ve hesabıma iade edildi. Aradan geçen sürede hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Şuan ürünün fiyatı 3 bin artmış vaziyette. Dün aşırı sinirlendim. Telefonla arayıp sıkıştırdım, whatsapptan yarım saat sıkıştırdım, bugün aradılar yine sıkıştırdım. En son verdikleri cevap şu: Tedarik sürecinde bir aksama olduğu için ürününüz iade edilmiş, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Aynı ürünü ben alamıyorum şuanda o parayla diyorum, 3 bin tl daha iade edin o zaman diyorum, 50 tl vereyim diyor.

Bu kadar dolandırıcılık, müşteriyi aptal yerine koyma başka bir firmada görmedim. Adamlar resmen mafya, 3 hafta paramı gasp edip hiçbir gerekçe göstermeden iade işlemi yapıyorlar ve müşteri rızası dahi olmadan.

Burada sorum şu, şimdi benim elimde cihazın faturası mevcut, IMEI numarası ve son fiyat üzerinden kesilmiş tutar dahil her şey yazıyor. Ben bu adamlar hakem heyetine versem kazanabilir miyim? Yasa bizim tarafımızda mı bu durumda yani?

• Lord Nafaryus L kullanıcısına yanıt

hocam aynı durum benim başıma geldi. Ayrıca alışveriş kredisi ile almıştım. 102 TL faiz işledi. En son müşteri hizmetleri 150 TL hediye çeki verelim dedi ve ben faizin daha da uzamaması için kabul ettim. Çünkü her gün bunun için 1-2 saat mesai harcıyorum ve sinirlerim hopluyor. Arkadaş THH ye ver dedi ama muallakta kaldım. Çünkü THH kabul etse bile HB itiraz edip bir üst Tüketici mahkemesine taşıma ihtimali var. Ve orada kazanırsa da tüm avukatlık ücretleri tüketiciye kalıyor diye okudum. Asgari avukatlık ücreti uygulanır diyor ama farklı farklı rakamlar var. 740 TL 920 TL gibi. istanbul barosunda 3.500 TL gibi bir rakam gördüm. hangisi doğrudur bilmiyorum ancak olurda böyle bir durum gerçekleşirse büyük sıkıntı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.