Şimdi Ara

5 yıl boks yaptım sorularınızı alayım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
4
Favori
23.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boxla en iyi sanat gardini alma sanatidir 2 vurucan 1 gard alican sonra bi flykick adam yerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

dövüş sporu mu yoksa sanatı mı?

Bunlar bana göre dövüş sporu ama wushu taolu tam bir dövüş sanatı.

• 24 yaşında biri için boksa başlamak geç mi?
  • Kaç kilosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yorgun Dedektif

24 yaşında biri için boksa başlamak geç mi?

Hayır niye geç olsun çok tanıdığım var o yaşlarda başlayıp antrenör olup hayatını kurtaran hem 34 yaşına kadar şampiyonalara katılabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekir21

Kaç kilosun?

Şuan zayifladim 60 kiloyum.

• hunharman kullanıcısına yanıt
    Sadece spor amaçlı düşünüyorum. Şampiyonalara falan saracak durumum yok planlarım başka yönde
  • sadece yumruk kullanarakoynamak eğlenceli ama açıcası kickboks çok daha zor bence. Hiç kickboks yapmak istedin mi?
  • Yorgun Dedektif kullanıcısına yanıt
    Yatkınlık varsa önemli değil yatkın değilsen zaten 7 yaşında bile başlasan işe yaramazsın. Ama başlayacaksan en az 6 ay sabret yoksa 1 ay yapıp bırakanlar çok var. ilk antrenmanlar komik gelebilir. Herkes başlar başlamaz kum torbasını parçalamak, direk sparring yapmak ve şampiyon gibi hissetmek isterler ama bu kesinlikle kendi sağlığına kafa atmak olur eğer başladığın yerde hoca seni direk kum torbasına geçirirse koşarak uzaklaş çünkü para avcısı hocalar fazla. Yani kısacası geç filan değil ilk 6 ayı atlatman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Knife

sadece yumruk kullanarakoynamak eğlenceli ama açıcası kickboks çok daha zor bence. Hiç kickboks yapmak istedin mi?

Aslında en eğlencelisi boks çünkü yumrukların mermi gibi gitmesinin hazzı başka. Fakat Türkiye şartlarında boks belli başlı kulüplerin elinde olduğu ve her sene şampiyon genelde aynı olduğu için şansın pek yok ama kick boks yapan biri isen şansın daha fazla. nasıl fazla dersen kick boks yapan biri hem tekmeyi hem yumruğu bildiği için muay thai,kick boks ve wushu sanda maçlarına katılarak şansını yükseltir ve daha sosyal spor hayatın olur bu taraftan bakarsan böyle. Ama kesinlikle en zoru boks çünkü tek şansın var ya iyi yumruk atmak yada yumruk yememek kick boks ta tekme iyi olursa açığını kapatma olasılığın var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunharman -- 4 Kasım 2016; 17:24:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunharman

quote:

sadece yumruk kullanarakoynamak eğlenceli ama açıcası kickboks çok daha zor bence. Hiç kickboks yapmak istedin mi?

Aslında en eğlencelisi boks çünkü yumrukların mermi gibi gitmesinin hazzı başka. Fakat Türkiye şartlarında boks belli başlı kulüplerin elinde olduğu ve her sene şampiyon genelde aynı olduğu için şansın pek yok ama kick boks yapan biri isen şansın daha fazla. nasıl fazla dersen kick boks yapan biri hem tekmeyi hem yumruğu bildiği için muay thai,kick boks ve wushu sanda maçlarına katılarak şansını yükseltir ve daha sosyal spor hayatın olur bu taraftan bakarsan böyle. Ama kesinlikle en zoru boks çünkü tek şansın var ya iyi yumruk atmak yada yumruk yememek kick boks ta tekme iyi olursa açığını kapatma olasılığın var.

Biz de arkadaşlarla boks yaparken daha çok eğleniyoruz zaten. Hani tekme kullandığımız zaman kaçmaya filan çok yeltenemiyoruz sadece kendimizi geri atıyoruz ya da rakibin dibine giriyoruz. Ama boks da öyle değil. Bazen eğilerek kaçıyorum bazen sağa sola yatıyorum bazen neredeyse yere uzanacak kadar yaklaşıyorum kaçmak için. Ama kickboks ya da başka sporlarda tekme de olduğu için bunun gibi bir şey yaptığında yüzüne tekme yeme ihtimalin çok fazla bu nedenle yapamıyorsun. Sadece dal kaç yapıyorsun yani ama boks da çok daha özgür gibiyim.

Sağolasın önerilerin için. Aklımda tutacağım bunları.
  • Karateci birisi ile kavga etsen kim alir ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hunharman

quote:

Biz de arkadaşlarla boks yaparken daha çok eğleniyoruz zaten. Hani tekme kullandığımız zaman kaçmaya filan çok yeltenemiyoruz sadece kendimizi geri atıyoruz ya da rakibin dibine giriyoruz. Ama boks da öyle değil. Bazen eğilerek kaçıyorum bazen sağa sola yatıyorum bazen neredeyse yere uzanacak kadar yaklaşıyorum kaçmak için. Ama kickboks ya da başka sporlarda tekme de olduğu için bunun gibi bir şey yaptığında yüzüne tekme yeme ihtimalin çok fazla bu nedenle yapamıyorsun. Sadece dal kaç yapıyorsun yani ama boks da çok daha özgür gibiyim.

Tabi o taraftan bakarsan dediğin mantıklı. Ancak kick boksör olarak müsabakaya çıkacağın zaman her köşe başında kick boks salonu olduğu için fazla zorlanmazsın ama boksta durum öyle değildir belli başlı yerlerde eğitim verildiği ve genellikle iyi eğitim veren yerler olduğu için ilk rakipte hayata küsme olasılığın yüksek.

• kyokushin karate ise biraz düşünürüm ancak direk karate ise gülmekten ölürüm.

Gulerken kafana tekme yiyip sonra yumruklarla komboyu de yersen pek gulunc olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cabbar Fast_El

Gulerken kafana tekme yiyip sonra yumruklarla komboyu de yersen pek gulunc olmaz

Karate bizim milletimize en çok korku salan spordur Türkiye'de karateyi duyunca irkilmeyen insan yoktur. Gerçek bir karateci 10 kangal gücündedir ve uçan tekme attıktan sonra kombo yumruk bombardımanıyla insanı hamura çevirir sonra aduket atarak onu sonsuz dünyaya gönderir. O yüzden ben döverim.

Peki

• Okulda ya da herhangi bir yerde takılan kişilere karşı bir yumrukla devirmek icin boks yapmak isterdim.Merak ediyorum yaş kaç okulun reisimisin?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.