Şimdi Ara

5 Yıl Sonra Sınava Girdim [Ribas ile YKS'ye Doğru]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar dostlar, bir nostalji yapalım dedim biraz geç kaldım ama yazmadan edemeyeceğim. Mezuniyete 1 aydan az kalmışken hafta sonu için hele de böyle bir sıcakta çok ideal bir etkinlik olmasa da Fatih Belediyesi'nin ücretsiz YKS kampanyasıyla kaydolmuş bulunduk ucuz sirke, baldan tatlıdır misali girmiş bulunduk. :)

Genel anlamda yorumlayacak kadar hakim değilim hele ki Fen kısmında Fizik ya bende mazinin tozlu raflarına mı kalkmış bilmiyorum ama 8 soruluk bir kısımda hareket alanı çok rahat olmayan bir branştı. Tarihteki Harezmşah sorusu da bence 2. oturum ayarındaydı. Onun haricinde gerçekten 5 sene sonra girdiğim sınavda aa bu neydi ya, diyeceğim bir sahne yaşatmadı.

TYT Türkçe

İki şık arasında kaldıran çok fazla sınav gördü ÖSYM, gerek YGS döneminde gerek TYT döneminde bu sınavda bunu yaşatan soru oldu mu derseniz korkarım ki galiba hiç yoktu. Dil Bilgisi soru sayısı çok azdı, kolay noktalama işareti soruları birleşik yazma sorusu Cırcır böceği gibi eleyiciliği düşük adayların büyük bir çoğunluğunun doğru yanıtı kolaylıkla bulacağı tarzdaydı. Cümlenin ögeleri sorusu da o klasmanda gelebilecek yine çerez sorulardan seçilmişti. Ses olaylarıyla ilgili bir soru sorulmamıştı. Diğer yıllarla kıyaslayamayacak kadar yaşlandım fakat Türkçe için "kolay" statüsünde olduğunu söyleyebilirim.

TYT Sosyal

Tarihte paragraftan hangisi çıkarılamaz minvalinde 2-3 tane soru vardı. Çok ilginç bir tercih bu. Tarihi bilgiyi ölçmese de en azından tarihsel olaylarla ilgili yorum yaptıran sorular sorulması daha hoş olurdu. Burada da bu soruların yanına çok tuhaf bir Moğollar, Alaeddin Keykubatlar hikayesinde direkt spot bilgi sorulmuş. Coğrafya , Felsefe ve Din bence olabilecek çözülebilecek en düşük ayarda seçilmişti. Garip bir konu dağılımı vardı Sosyal bilimlerdeki soruların. Kolay denir mi, denenebilir. Genel anlamda sürenin 120 soruluk sınavda 165 dk oluşu ve tüm adayların Sosyal'e tam anlamıyla süre ayırabilmesi gerçeği Sosyali kolay hale getiriyor. Branş olarak değerlendirirsek "kolay-orta" ayarda denilebilir.

TYT Matematik

Bugüne kadar en çok güvendiğim branştı, yarın da hep öyle kalacak. Aradan geçen 5 senelik diş hekimliği hayatımda bir kez dahi problem çözmememe rağmen yine karşılaştığım an aynı şevk ve heyecanla çözdüm. SBS/TEOG/LGS/TYT hepsinin matematik oturumlarındaki sorgulama mantığı hep aynı. Temel matematik bilgilerini hızlı ve dikkatlice uygulayabilme becerisi. Çözümleme yeteneği. Kendi sınav senem 2019'du. Aradan 5 sene sonra girdiğim 1 dakika dahi çalışmadığım sınavda %100 ihtimalle o günden daha fazla net çıkarmışımdır. Hatta Permütasyon, Olasılık sorusu dışında muhtemelen fulldür. 2019'da 36/4 yapmıştım. Yani gerçekten de geçilmiş.. Matematik için "kolay" ayarda demek sanırım yanlış olmaz.

TYT Fen

Belki aradan geçen yılların en acımasız davrandığı branş Fizik oldu belki de gerçekten bazı soruları eleyici, direkt bilgiyi sorgulayıcı. Kimyada bazı bilgiler için yorum yaptırıcı, başka modellerle kıyaslama yapma ihtiyacı doğuran sorular vardı. Branş benzerliği gereği mi bilmiyorum burada en rahat olduğum yer Biyoloji'ydi. Kendi sınavımla değil, bu sınavın geneliyle kıyaslarsam bence bir adım öne çıkan branş bu kısımdı. Ben Fen için kesinlikle "orta" ayar olduğunu düşünenlerdenim.

Genel anlamda sınavın kolay-orta fakat kolaya daha yakın bir ayarda geçtiğini düşünüyorum. AYT oturumu bence bu kadar merhametli davranmayacaktır. Umarım da davranmaz. Bu sınavın en kötü senaryosunun hep "eleyiciliği düşük" sınavlar neticesinde geldiğini herkes şahit oldu. Bu dönemki arkadaşların her şey gönlünce olsun.

Yarınki oturum tam bir kısa dönem çalışma sınavı. O yüzden aradan geçen 5 seneden sonra ne kadarı çözülebilir bilmiyorum girer miyim, ondan da emin değilim ama girersem yorum yapmayacağım onun hakkında tek dileğim bugünden daha eleyici olsun. Yüzleriniz hep gülsün.

Kalın sağlıcakla.

• Türkçe nasıl kolaydı ben mi kafa dolu girdim anlamadım pek, genelde 35 civarı falan gelir 30 civarı bekliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kral ya her sene aynı floodu kopyala yapıştır yapıp gidiyor

• Hocam güldürdün beni ya  

• okumadım hocam.

tıp geliyor mu

• hocam bundan sonra bir şey gelecekse musalla taşı gelir, siyah saç kalmadı kafada..

• sinerjistcalisanadam kullanıcısına yanıt

Belki de gerçekten o an soruyu önemsemeden çözme rahatlığı türkçe paragrafları kolay kılıyor olabilir, o yüzden iddia etmiyorum ama genel anlamda ben şıkları benzer ve ikileme sokan soruyla karşılaşmadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS'YE 1 HAFTA KALA NE YAPMALI?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yarinki de ayni olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ribas yerleştirme hizmetleri anlayana...

• ribas hocam yerleştirmelere bekleniyorsunuz   

• 5 kere kpss (lisans) , 5 kere üniversite sınavına girdim.

girdiğim en kolay türkçe sorularıydı.

matematik 15 falan yapabildim. antrenmansızım

sosyal bilgilerde fazla tarih çıkmadı. hep böyle mi tyt? genel olarak kolay-orta diyebilirim. bir de Atatürk adı yine geçmedi sanırım yine bir sınavda. öylr hatırlıyorum.

fen 0 işaretleme. sayısalcıyım ama tamamını unuttum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bcan402 kullanıcısına yanıt

Atatürk ile ilgili bir soru yoktu. Saltanatın kaldırılması cevabı vardı ama o soruda da İstanbul Hükümetine karşı tavrı anlatarak sordurmuşlar.  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.