Şu an 50 bin euroluk bir araç alacak olsam almam! Kiralarım! İstanbul da borusan,mercedes dahil bütün satıcılar 3 yıllık sözleşme ile baya da uygun fiyatlara istediğin aracın sıfırını veriyor.Üstelik bütün vergisi, kış lastiği, kaskosu, servis bakımları onlara ait.Bu ne demek biliyomusun 3 yılda bir bmw nin kaskosuna sadece 10 bin ytl gider.Lastiği vs ve en önemlisi dizel alınacak bir aracın commonrail sistemi 60 binden sonra ansızın gidebilir.Bunun maliyetini hesaba katmıyorum bile.Üstelik bu kiralama faturasını işletme gideri olarak masraf göstermekte mümkün.50 bin euro da cebinde kalır.Bununla dolar alsan kara da geçersin.Bu hafta 1.58 di yılbaşına kadar 1.8 ni tekrar görecek ilk baharda da 2 lira olabilir.....
Borusanın verdiği şu " baya uygun " fiyatları yazın da hesaplayalım bakalım gerçekten uygunmu.
BORUsan araç kiralamada da boru gibi fiyatlara sahip...örneğin kullanılmış bir 5.20 D 12 aylık kiralamada aylık 1500 € + KDV,kullanılmış bir X5 aylık 2500 € + KDV
Yani 5.20 D kiralasanız yılda 22.500 € gibi bir bütçe ayırmanız gerekiyor...ayrıca 25.000 km'yi de geçmemeniz şartı ile
X5 kiralamanız durumunda ise yılda 35.500 € gibi bir masraf söz konusu
Unutmayın bu örnekler 2.el...sıfır km'de fiyatlar daha da artıyor
Kiralık araba ile gezeceğime az kullanılmış bir 2.el alırdım...en az 15-20.000 € kar eder ve aradaki farkı masraflara sayardım
A4 Slıne paket 1.8 tfsı
Bu arada konuyu açan arkadaş eğer öğrenciysen yerinde olsam az kullanılmış A5 alırdım.