Şimdi Ara

%50 Burslu mu ? Şehir Dışı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 63 k dayım Ankarada ailemle birlikte yaşıyorum . İstedğim bölüm makine mühendisliği ancak Ankarada bana en yakın olan 56 k ile almış ve olma ihtimali bayağı düşük . Şehir dışında Bursa Uludağ (iö) 73k ile kapatmış ve Eskişehir osmangazi tutuyor . Ankarada Çankaya , THK v.s %50 bursları tutuyor . Benim kıyasladığım iki üniversite Uludağ ve Çankaya , Çankaya İngilizce olarak geçiyor Uludağ bildiğim kadarıyla ingilizce değil ve ikinci öğretim olduğu için harç ücreti yatırılmak zorunda . Uludağın sanayi bölgesinde olması bi avantaj ancak Ankarada da okusak bu sanayi ( ya da staj yapacak yer ) konusunda sıkıntı olmayacak görüşündeyim siz olsanız nereyi tercih ederdiniz ? Bu arada makine mühendizliğine bayağı meraklıyım :) .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doggan_TR -- 2 Temmuz 2014; 10:52:51 >

• hocam kırıkkaleye git gel yapabilirsin... (50 dakika.)
  • Cevap için öncelikle teşekkürler . Kırıkkale aslında aklımda hiç yoktu , üniversite kalitesi olarakta pek bilgim yok . Yani Çankaya ve ya uludağa yakınmıdır kalitesi ?
  • Kardeşim maddi durumun varsa bence özele git. Eğitim olarak daha daha ehemminyetli ve kaliteli olduklarını düşünüyorum ben devlete nazaran. Tabi bi İÜ bi Marmara etmezler belki ama diğer devletlerden çok kaliteli olurlar uygulama vs olarak.
  • Bu zamana kadar hep devlet okulunda okudum özel nasıl olur bilmiyorum . imkanımız var ama beni üzen 360 puanla geçen sene 300le kapatmış bi bölüme gidecek olmak üstünede her sene bi 10bin TL verecek olmak . İmkanları v.s belki tartışılmaz ama biz boşuna mı çalıştık be aga . Zaten bi 10 k önde olsaydım kafam rahat olurdu da her şey de bi' hayır vardır .
  • Doggan_TR D kullanıcısına yanıt
    Ben senin yerinde olsaydım Eskişehir'e giderdim.

Şimdi özele gideceksin, 1200 lira kadar zaten okula vereceksin. 300-400 de en az sen harcarsın ki özel okullarda her şeyin fiyatı devlete göre daha pahalıdır. (Yemek devlette 1,5 özelde 7-8 gibi) Olacak sana 1600 lira.

Ama Eskişehir'e gitsen tam bir öğrenci şehri. Biraz aileden uzaklaşıp kendi ayakların üstünde durursun. Bir şeyler öğrenirsin hayata atılırsın yavaştan. Özel yurda vereceksin 600 lira ekstra harcamalarınla birlikte toplamda olacak 1000 lira. Çok keyifli bir öğrencilik de cabası.

Hem Ankaraya da yakın. Haftasonları ya da tatillerde kolaylıkla evine gidebilirsin.
  • Eyvallah kardeşim bi araştırayım Osmangaziyi zaten hızlı tren mevzusuda var bakalım daha yoruma açığız . Tam arada kaldık hedef Ankaraydı ama her şeyde bi hayır vardır . Görüşlerin için sağ ol cegaunist
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.