Bana niye sormuyorsun? :D |
50 dolar ceza karşılığı büyük hizmet (2. sayfa)
-
-
Sen kimsin ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaptığı saygısızlık değil ki
Çok iyi halt yiyor
Asmazlar demokrasi var
Amerika'da mı yaşıyor diye sorduğun kişi benim hocam, niye garipsedin? :) Bana da sorabilirdin demek istiyorum.
-
Anladım kardeş, Amerika'da ne işle iştigal ediyorsunuz ?
Kendisi New York ve Manhattan sefiridir desek yalan olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen saygıdan ne anlarsın. Kurduğun cümleler bile falso. Neymiş "gavurcuklara" tebliğ ediyorlarmış da hidayete erdireceklermiş. "Gavurcuk" ne lan? Ayrıca eşşek kadar adamlara neyi anlatmaya çalışıyorsunuz, çocuk mu bunlar? Siz kim oluyorsunuz da başkalarına akıl veriyorsunuz? Soran mı oldu isteyen mi oldu?
Neyse bak kardeş, saygısızlık denilen şey yaşam biçimine müdahaleyle başlar, dayatmayla devam eder önce şunu bir anla artık. Bazı şeylerin yeri ve zamanı vardır şunu da anla. Tekrar ettirme.
New York'un sefiri olduğumuz doğrudur. Buyurun siz de gelin, bütün büyükler toplanıyor bu akşam Rockefeller Center'da, siz de dışarda kalmayın :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 20 Kasım 2024; 21:31:50 > -
Trump ağa göreve başladı mı ?
Helal olsun adama. Yılmamış doğru bildiği yoldan devam etmiş. Bu azmi gösterebilecek çok az insan kaldı.
-
Aynen öyle kardeşim, 50 Dolar TL olarak 1.750 TL yapıyor, her gün 1.750 TL aylık olarak deli para yapıyor ve asgari ücreti geçiyor, o parayı verecek çıkmaz diye düşünüyorum
ilginç demesi ilginç okadar uzak dinden.
-
Insan insan oldugu surece tabiatinin geregini yapacak ve her seye zarar verecektir. Insanlar çıkarcı ve bencildir, sadece çoğu insan bu yonlerini toplum hayatini bozmayacak bir seviyede tutar, ama kucuk firsatlar ciktiginda da tabiatinin geregini yapar, kendini de yaptigi şeyin kotu olmadigina ikna eder. Kendi gunluk hayatimizda bile yakalayabilecegimiz bir sey bu.
quote:
Kuranda iyi insan olun yazar, ama insanlar Arapca sureleri dinleyip aglarlar, aglarlar salya sumuk, ne dendigini bile anlamadan. Sonra gidip birbirlerinin hakkini gasp ederler.
Bu bir seküler tropeu. Sevgi ve baris dışında amaçlar da var dinlerde. Topluluklarin dinlerini sekulerlestirmeye calisirken (bir oksimoron bu ama yapacak bir sey yok) seküler ahlakin da kabul ettigi ortak degerlerin alti cizilip bir de seküler olmayan inasanlar arasindan bunlara uymayanlar elestirildiginde dini inanci olan insanlar acisindan bir sey degismiyor. Konu cok uzun bir konu ama sallıyorum yilmaz ozdil'in yazdigi kitaba bilmemkaç bin lirayi daha piyasaya cikmadan veren tipler uzerinden bütün kemalistleri elestirmiyorum ben mesela. Senin de burada yaptığın sey tam olarak bu degil ama yaptigin muhabbetin devami "bunlar inandiklarini soyler ama hiç açıp ne yazdigini merak etmezler" çünkü, ve hakli bir elestiri, ben de yapiyorum bu elestiriyi, ama amaçlarimiz farklı oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
48 in kafasına göre öyle...
-
Evet dinle pek alakası görünmüyor, keza güya hepimiz Müslümanız ama kendi adıma konuşuyorum peygamberimizin sünnetine tam manasıyla uyuyormuyuz cevap : asla
48 nedir ?
Senin inandığın peygamber kızına savaş sonrası ganimetden gerdanlık aldığı için kızmış bir adam
Ama senin dinini temsil eden veya dini makamdaki ülkedeki en yetkin kişi, altın sırmalı cübbe giyip son model araçlar ile gezme hevesinde olup, çalıştığı kurumdaki araçları ailesine ve yakinlerine tahsis eden biri
En lüx araçlara bnip, konvoy ile hareket etmek; itibardan tasarruf olmaz diyen kişi hangi dine inanıyor merak ediyorum!
ve daha da kötüsü, çalıyor ama çalışıyor sözü ile bu heyezanlara inananlar hangi dinden o da ayrı bir konu
4 mezhebi bırak, dalle diye tabir edilen dallanmalar içinde bile bunların yaptıklarına ve yaşamlarına fetva verebilecek bir düşünce-din olduğunu sanmıyorum. bunların savurganlığı - hak yemeleri - adaletsizliğine fetva verecek senin bildiğin bir inanış var ise bizle paylaş
kürsüye çıktıklarında ateizm ve deistlerin artmasından şikayet ediyorlar ve dünyanın sonunun ise ateist/deistlerden geleceğini iddia ediyorlar
merak ediyorum. herhangi bir ateist veya deist bunların yaptığı haksızlığın binde birini yapmış biri var mı ?
yoksa bu tür adaletsizlikler sadece kendilerine dindar diyenler tarafından yapılması (tarihsel olarak), asıl sorunun DİN olmasından kaynaklanmasın
-
Teyze iyi bilir ne olduğunu...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X