Şimdi Ara

50 MBPS Fiber İnternete Kablosuz Erişim Cihazı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 35 MBPS internet kullanıyordum. Modem salonda duruyordu. Evin içinde kablo dolanmasın diye masaüstü bilgisayarıma AirTies AIR 2411 Dual Band 300 Mbps Kablosuz ağ erişim cihazı almıştım. Kablolu bağlantı kadar hızı yoktu ama çok bir kayıpta yoktu. Şimdi sözleşmem bitti 50 MBPS ye geçtim. Kablolu bağlantıda hiçbir problem yok. Hızı tam alıyorum ancak kablosuzda hız 35 MBPS ile aynı. Masaüstünde min kayıpla interneti nasıl kullanabilirim. Farklı bir cihaz ile sorunu giderebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum...

• sadece wireless router ya da access point degil, kullandiginiz laptopun ya da bilgisayarın kablosuz ağ bağdaştırıcısı da önemli. desteklediği max hızı kontrol edin, driveri güncelleyin. AP olarak forumda sorun yaşanmadığını söylenen ürünleri araştırın... ubiquiti wifi AP kullanıyorum fiyatı fazla gelmezse tavsiye ederim. daha uç noktada meru nun ürünlerini alabilirsiniz büyçe varsa.
  • oasisngn kullanıcısına yanıt
    MSI Z97 Gaming 3 anakart kullanıyorum. Driverlarında hepsi güncel. İlk mesajda da dediğim gibi evin içinde kablo dolanmasın diye Airties Air 2411 Dual Band 300 Mbps 2.4/5Ghz almıştım onu kullanıyorum ama 35 mbps ile 50 mbps arasında kablosuz bağlantıda fark olmadı.
  • Kablo karmaşasına en iyi çözüm powerline adaptör almaktır. Forumda yakın zamanda birine daha tavsiye etmiştim kurulumu yaptıktan sonra çok memnun kaldı. Bağlantı elektrik kablo tesisatı üzerinden olduğu için kayıp minimum olur.

Evinizdeki elektrik sayacı monofaze ise bunları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mümkün olduğunca grup prizlerde değilde direk duvar prizinde kullanılmalı.

Linkteki kiti alabilirsiniz. Aldıktan sonra kesinlikle firmware update yapın her ikisinede. Bu cihazın kablosuz ap özelliğide var.

http://urun.n11.com/access-point-router/zyxel-pla-4231pla-4201-kablosuz-homeplug-500mbps-adaptor-kit-P84595571

Daha üst seviye bir adaptör istersenizde aşağıdaki ürünü alabilirsiniz. Farkı 1200mbps hız desteği olması. Kablosuz ap özelliği yok.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-18_TL-PA8010P-KIT.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 13 Ocak 2016; 0:44:17 >

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için teşekkür ediyorum. Ürünlere baktım. Ancak emin olmadan tercih yapmak istemiyorum. Sonuçta fiyatları uygun değil. Aldıktan sonra memnun olmaz isem üzer yani :) Kullandığım modem
    VMG3312-B10B (ttnet verdi) İlk mesajdada yazmıştım 35mbps den 50 ye çıkardık hızı. Onceki modemde de sıkıntı vardı ondan bu modem ile değiştik. AirTies AIR 2411 Dual Band 300 Mbps
    ile kullanıyorum ve 35 mb ile 50 farkı alamadım. Kabloluda 5.0 / 6.0 mb arasında indirme yapıyoken. Air 2411 ile 3.0 oluyo olmuyo. Şimdi sizin önerdiğiniz Zyxel kit ile kesin olmak şartı ile hız da fark olacak mı? Birde kafama takılan ve bilgi sahibi olmadığım konuyu da siiznle paylaşım. Modemin kablosuz çekimi 300mbps. Sizin önerdiğiniz 500mbps ye kadar burda bu uyuşmazlık olur mu? Yada 500 den fazlasını alsam bi etkisi olur mu? N11 de fiyat uygun diğer vatan, bimeksi, hepsi burada gibi yerlerde 250 tl civarı. Tp-link modeli de 270-280 e gördüm. N11 harici yerden alırsam tp yi seçebilirim ama dediğimi gibi farkı etkisi ne kadar olacak?

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-500-500mbps-1-port-powerline-adaptor-kiti.html

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4430-300mbps-kablosuz-3-port-ag-genisletici.html

bu iki ürüne de daha önce bakmıştım. bunlarla zyxel kıyaslamasında hangisi önde. amacım çok fazla para vermeden elimdeki internetti min. kayıp ile kullanmak. Şuanki kaybım yarı yarıya nerdeyse. Biraz uzattım ama dediğim gibi sonradan pişman olmak istemiyorum. Beni aydınlatır ve sorduklarıma yardımcı oılursanız bende yarın öbür gün ürünü almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Modem ile pc arası takribi kaç metre.? Bu bağlantı sorunları yanlış cihaz seçimlerinden kaynaklanıyor. TTnet'in verdiği modemlerin sinyal gücü çok zayıftır. Artı kullandığınız adaptörün anten gücüde çok zayıf. Bence buna rağmen yine iyi bağlanıyorsunuz.

Usb adaptör kasayamı bağlı yoksa uzatma kablosuylamı kullanıyorsunuz? Usb uzatma var ise oda içinde farklı noktalarda deneme yaparmısınız. Sinyalde ve bağlantı hızında değişme olabilir.

Modemede firmware update yapıp tekrar deneyin:ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/VDSL_MODEMLER/VMG3312-B10B/

kablosuz 300mbps ile powerline 500mbps olayı tamamen birbirinden farklı şeyler. birbiriyle alakası yok. powerlineda 500mbps iki adaptör arasındaki kablo bağlantısının hızını temsil eder. Lakin zyxel adaptörde 500mbps hıza zaten çıkmazsınız, çünkü bildiğim kadarıyla üstündeki ethernet portu 100mbps. yani alacağınız maksimum hız 100mbps. zyxel'de firmware update ile 600mbps'e çıkarmışlar hızı. bu adaptörün hız değeri ne kadar artarsa sizin alabileceğiniz hızda o oranda artar.

Tp-Link modelde ise farklı olarak gigabit porta sahip ve onda tam hızı alırsınız. 1200mbps bağlantı hızı çok yüksek bir hız. modem pc arası mesafeyi belirtirseniz tahmini tesisat kablo uzunluğuna göre karar verebiliriz.

• Son olarak duvar içinden kablo çektirmeye karar verdim. Bu sekilde hem tam hizi alabilecem hemde kablo görünme sikintisi olmayacak. Yarin gelip bakacaklar. Bir aksilik olmaz ise o sekilde yaptiracam. Kablosuzla da ugrasmamis olurum. Daha az maliyetli ve daha sikintisiz olacagini düsünüyorum.

Modem ile pc arasi 7 metre gibi bisey. Usb adaptörde direk kasaya bagli arada bi uzatma kablosu yok. Modemi de kurar kurma ilk is firmware update etmistim. Size de yardimlariniz için tesekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PolpoX61 -- 16 Ocak 2016; 21:46:53 >
  • Tamam.
  • kayıpsız bağlantı istiyorsanız powerline cihazlara yönelin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.