Şimdi Ara

50 metre ethernet hız kaybına yol açar mı? (Çözüldü; hoparlör etkiliyormuş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 metre ethernet kablosu kullanırken 12500 kb/s hızla download yapabilirken bir sebebden 50 metre ethernet kablosu takmak zorunda kaldım 11800 kb/sn yi geçmiyor bir türlü... Uzunluk veri kaybına yol açar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SysEdit -- 22 Eylül 2013; 10:44:24 >

• Kesinlikle Kablo uzunluğuna göre internet hızı da değişmektedir.
  • OFCOURSE
  • Gigabit bağlantı 100 mb hıza düşmüş sanırım o yüzden oluyor ; halbuki 50 metre mesafeden cat5e kablo ile gigabit bağlantı kurması gerekmez mi? 100 metreye kadar destekliyor diye biliyorum ama...
  • mesafe uzadıkça hız düşer
  • Repeater alıp araya takman lazım Cat 5 100m ye kadar sıkıntı vermeden çalışır ama sağlıklı olmaz, duruma göre yüzde 5 ile yüzde 20 arasında bandwidth kaybı ve gecikme kazanımı yaşarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemir7 -- 9 Eylül 2013; 22:03:03 >
  • evet açar hatta adsl nin merkeze olan uzaklığında bile hız düşüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tabiki düşer hele 10 metreden 50 metreye çıkarıyosan baya düşer repeater kullanabilirsin
  • Çok ilginç kabloyu evin içinde denersem 1 gigabit hızla bağlanıyor apartmanın dışından dolandırırsam 100 mb hızla bağlanıyor....
  • evet duser ne kadar mesafe o kadar yavas
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikibinbes

evet duser ne kadar mesafe o kadar yavas

İyi de mesafe aynı ; aynı kabloyu evin içinde denersem 1 gigabit bağlanıyor apartmanın dışından dolandırırsam 100 mb ...
  • 100 metreye kadar 1 gb hızı desteklemesi gerektiğinden inatla sorunun kaynağını araştırmaya yöneldim... Sonunda sorunun kaynağını buldum... Kablo apartman dışına çıkmadan önce 2 adet hoparlörün yanından geçiyor tabiatıyla ençok manyetik alan üreten cihazlar bunlar... Hoparlörleri kaldırdım başka yere koydum... Veee bilgisayarı açınca 1 gb. bağlantı sağlandı... İndirme hızı da 12500 oldu yine... Manyetik alanların ne kadar etkili olduğunu da böylece öğrenmiş oldum...
  • zaten yerden kaçıncı kattaysanız sizin oraya kadar uzun bir kablo geliyor birde siz o arayı evde açarsanız iyice hız düşer onun için telefon ve ethernet kablosunu olduğunca kısa tutmaya bakın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.