Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
12
Favori
13.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam hocam bir bakayım dedim durumuna hala FTTH gelmemiş sana. Valla çok sinir bozucu bir durum. Adnan Kahveci'de de sanıyorum çok az yeri dönüştürmüşler biri de benim oturduğum site. Bir varsayımda bulunacağım bizim burası afganların toplanma noktası özellikle benim oturduğum site, tanıdık bir emlakçı ile konuştum geçen gün aynen şöyle dedi "Abi her gün afganlar geliyor sadece sizin siteden ev alıyorlar orası afgan community'si oldu dedi". Hepsi de zengin paralı afganlar. Sırf bunlar için FTTH altyapı kurmuş olabilirler siteye. Arapların çoğunluk olduğu yerlere öncelik tanıyorlar gibi bir hissiyata kapıldım.

Ben de dün taahhüt yeniledim ve 500 mbit'e geçiş yaptım. Yıllar yıllar sonra 100'ün üzerini görmek güzel bir duygu oldu. Darısı sana mücadeleye devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 31 Temmuz 2024; 14:13:16 >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    Valla ben artık ümidi kestim hocam bunların vafına güvenilmez. Keşke başka bir iss ftth altyapı getirse iki kuruş fazla bile olsa geçicem bu yalancılardan kurtulmak için. Potansiyelin inanılmaz fazla olduğu bir bölgenin bu kadar altyapı yokluğu çekmesi inanılmaz bir durum. Kesinlikle farklı durumlar vardır bizim bilmediğimiz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar herkese. konu dikkatimi çekti yazılanların tamamını okudum. Aslında FTTB ile ilgili bazı yanlış bilgiler de mevcut. Fiber optik kablolarda 2000-3000Mbits gibi bir hız sınırlaması söz konusu değil. Fiber kablolar ile 400Gbps lere kadar hız çıkabiliyor aslında. single yada multi mode olması ise mesafeyi etkiliyor.

Benim oturduğum sitede de FTTB altyapısı mevcut ve burası bu altyapının pilot olarak uygulandığı ilk yerlerden biri (Ankara / Eryaman). Yarın ilk iş site yönetimi ile bir araya gelip dönüşüm için girişimlerde bulunacağım. Anlaşılan bir dönüşüm çalışmasının yapıldığı ama bunun da talebin yoğun olduğu noktalara öncelik verilmesi şeklinde yürütüldüğü. Gelişmeleri burdan sizlerle paylaşırım.

• AasitT kullanıcısına yanıt

Selamlar, dediğiniz gibi CAT kablonun sınırları tabi ki 100Mbps ile sınırlı değil. Ama bina altına konulan switchler, binada ki FTTB ile altyapıyı kullananların sayısı vb. faktör duruma etken. Zamanında en ucuz işçiliği yaptıkları için çoğu FTTB altyapısına sahip kişilere vanaları açsalar bile tam 1000Mbps hızları veremiyorlar. Misal Eylül ayı boyunca herkesin hızını 1000Mbps yaptı superonline. Şuan alabildiğim maksimum hız; 500Mbps-560Mbps

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

eskiden de 1000Mbps açtıkları olmuştu. o zamanda 700-750'ler görmüştüm anlık ama stabil olmuyordu. buda dediğime çıkıyor. FTTB aslında daha yüksek hızlara çıkabiliyor görüldüğü gibi ama düdüklerin zamanında koyduğu donanımların limitleri bu hızları veremiyor.

"Yarın ilk iş site yönetimi ile bir araya gelip dönüşüm için girişimlerde bulunacağım."

Gelişmeleri merakla takip edeceğim bilgi veririsin. ben baya uğraştım. Bi güncellenecek altyapı dediler sonra en son geçtiğimiz aylarda tekrar sorduğum öyle bir plan yok dediler. artık uğraşasımda gelmiyor bu yalancılarla. keyifleri isterse güncelleyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 9 Eylül 2024; 18:30:29 >

• Site yönetimi ile görüştüm. Aslında superonline ile irtibatları varmış. Kendileri ile görüşecek yönetim güncelleme için. Ayrıca alternatif olması açısında Türk telekom da yönetime görüşme için bastırıyormuş. Superonline talebimizi olumsuz değerlendirir ise telekomun altyapı kurmasını isteyeceğiz. En azından böylece tekel olmaktan çıkarlar. Süreci takibe devam:)

• Bu müşteri temsilcileri ve bayiler adamı gerçekten delirtir. Yıllardır bana dedikleri FTTB altyapıya sahipsiniz o yüzden 100mbit üstü alamazsınız, al buyur kampanya yaptılar hız testi yapıyorum burst olarak 990 küsürlere kadar çıkıyor, ortalama olarak neredeyse 600'lere kadar dayanıyor hiç 560 altını görmedim... Ekran görüntülerini aldım tekrardan şikayet kaydı açtım desteklemiyor diyordunuz destekliyor işte tamam 1000 veremiyorsunuz garanti edemiyorsunuz bari 500 verin diyorum halen ısrarla yok veremiyoruz diyorlar. İşin kötüsü başka altyapı da yok, kaldık bunlara...

• Renova_TR R kullanıcısına yanıt

tahminim 500Mbps bile vermemelerinin sebebi olurda altyapıya başka müşteriler dahil olur ve size vaat ettikleri 500Mbps hızları veremeyebilir duruma gelebilirler diye vermiyorlar. şimdi bu hızları alabilirsiniz ama atıyorum 100Mbps paket alan 4-5 müşteri daha gelse sizin primetime'da 500Mbps bile görememeniz olası. misal bizim bina altına geçen sene bir inmiştim, binanın yarısı SOL kullanıyordu zaten. switchde çok az yer kalmıştı yeni müşteri için;

rezalet işçilikle bizim bina altı switch bu şekildeydi geçen sene. keşke kendi kendine yansa diye dua ediyorum ama oda olmuyor. SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 11 Eylül 2024; 23:29:38 >

• Bir müşteri talebi bir de arıza kaydı olarak açmıştım bugün arıza kaydı diye bayiden geldiler, binadaki switch gigabit desteklemiyor dedi modem switch'e gigabit hız ile bağlı ayrıca desteklemiyorsa şu anda nasıl 960mbit hız alabiliyorum diyorum bir şey diyemiyor, indik aşağıya binada 40 daire var diye 2 switch konulmuş birisi 100mbit diğeri gigabit, senin hattın muhtemelen bu gigabit switch'e bağlı o yüzden gigabit görüyorsun ama bu gigabit destekli switch değil diyor :D Çocuğun yanında çıldırıcaktım gigabit destekleyen ama gigabit olmayan switch nasıl oluyor diye :D Ya tamam bak siz hızı garanti edemeyeceğiniz için gigabit pakete geçmemi istemiyorsunuz bunu anlıyorum ama ben buna razıyım madem öyle bana 500'lük paket tanımlayın diyorum onu anca müşteri hizmetleri yapar diyor, müşteri hizmetleride sadece bayi yapabilir diyorum bir şey diyemiyor. Bir kaç şeyi ezberletip sahaya salmışlar gerçek anlamda bilgisi yok, en son cihazın fotosunu çekti bedaş'a level 1 switch değişimi için başvuruda bulunucaz onlar altyapıyı sağlıyorlar dedi, bedaş ne alaka diyemedim artık bıkkınlıktan. En son dayanamadım şunu hallet sana hediye vericem dedim SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renova_TR -- 12 Eylül 2024; 15:55:35 >

Allah sabır ve kolaylık versin bunlara elini veren kolunu kaptırıyor

bi abone olan bi abone olmayan pişman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhaba, binanızda FTTH değil de FTTB sistem mevcut ise 100 mbit üstünü kesinlikle veremiyorlar. Sistem, böyle bir tarifeye geçilmesine izin vermiyor. Sebebi ise binadaki olası bir abone sayısındaki artışta vadettikleri hızı sunamamaları. Bundan dolayı ne saha, ne de müşteri hizmetlerinin gerçekleştirebileceği bir işlem bulunmuyor. Eğer 100 mbit üstü hız istiyor iseniz, yapılabilecek tek şey binanızda dönüşüm yapılarak FTTH'ye geçilmesini beklemeniz olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forgottenh F kullanıcısına yanıt

Gpon altyapıya geçişi hiç bir şekilde yapmıyorlar defalarca başvuruda bulundum, Beylikdüzü bölgesinde bile zar zor bir kaç siteyi dönüştürdüler sonra da bıraktılar Büyükçekmece'de hiç bir şekilde dönüşüm yapılmadı. Anca bir umudum level 1 switch ile değiştirip sistemi güncellemeleri, bayinin dediğine göre onu yaparlarsa o zaman gigabit paket verebiliyorlarmış.

• FFTB altyapıyı çok zor FFTH'a çeviriyorlar. Tuzla'da bir firmada çalışıyorum zorla telekomdan süperonline'a geçirdim. Sistem FFTB, istenirse 1ggbit verilebilecek değerlere sahip ama 100 üstü tanımlama kesinlikle yapılmıyor. Sebep ise yüklenme saatlerinde ve genel olarak ggbit değerleri karşılamayacağından dolayı. Bir ara 500e kadar açma planları vardı ama hala ses çıkmadı. İşin saçma kısmı 6 site yan yana 1-3-4-6 FFTB 2-5 FFTH (2-5 10 yıllık 6 yeni biten inşaat) neden böyle bir sistem yaptınız diye sorduğumda abi bize ne derlerse onu yapıyoruz diyorlar SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] 

• Dönüşüm ile ilgili bugün servis elemanı ile konuştuk. FTTH dönüşüm bizim bölgemizde başlamış zaten bizim haberimiz yokmuş. Bizim altımızdaki siteyi yenilemişler. Çok sürmez sizin site de yenilenir hatta Genel merkezden tanıdık bulursanız hızlanır süreç vs dediler:) Takibe devam bakalım hızlandırma adına neler yapabiliyoruz..

Beylikdüzü bölgesine bakan bayi cidden rezalet. Sıfır planlama. Neye göre sitelerdeki altyapı değişimi yaptıkları belirli değil. Kesinlikle bölgeye yeterli gelmiyor bu bayi. Dediğin gibi bir kaç site güncellendi sanırım sonrası gelmedi konudan anladığım ve gördüğüm kadarıyla. Çok merak ediyorum Beylikdüzü'nde yakın zamanda altyapısı FTTB'den FTTH'ye güncellenen birileri oldu mu burada?

• bugün bizim bölgeye bakan arkadaşa ulaştım cep numarasını almıştım. Sistemsel inceleme yapıp dönüşüm için bilgi vereceğini söyledi. Bizm bölgede de dönüşüm yapılıyormuş teyitlemiş olduk en azından. Bu arada dönüşümü yapan bir yüklenici olsa da yatırıma alan yada alınması yönünde girişimde bulunan bölgedeki servis yetkilisi. bizim bölgedeki Sümernet. oradakiler ile iletişime geçilmesi kritik.

Bir de dönüşüm bizim en azından benim dşündüğüm gibi bina altındaki switch in değişimi ile eve fiber çekilmesinden ibaret değilmiş. Binalara giden fiber kablolar da değişiyormuş. yeniden site içerisinde bir kazı yapılacakmış.

Gelişmeleri yazmaya devam ederim.

• Yeniden kazı olayı ilginçmiş. Konuda bir kaç arkadaş vardı dönüşümü yapılan. Onlarda bir kazı vs. oldu mu merak ettim.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

Bizde internet için özel bir kazı olmadı, sitede de olmadı ama belediye seçiminden önce beykent’ten gürpınara inen tüm yaya kaldırımlarını yıkıp yeni kaldırım çalışması yapılmıştı o ara yolların da bir ksımında kazı yapıldı belki belediye çalışmasını fırsat bilip Superonline altyapıyı o ara yenilemiş olabilir zaten ondan sonraki süreçte geldi sms altyapı yeniliyoruz vs diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim sitedeki altyapı pilot çalışma kapsamında yapılmış altyapı yani çok eski. Belki bu nedenle yeniliyor olabilirler. benim aboneliğim 2012 tarihli. Genel bir yenileme durumu da olmayabilir bilemiyorum.

• ekostros kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan sizin süreç bir kaç olayın rast gelmesi sonucu olmuş. Dediğiniz gibi kazı olduysa fırsat değerlendirmiş superonline.

• FTTH olmasına rağmen hala eve max 90mb alıyorum şaka gibi firma eylül kampanyası olmasına rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 25 Eylül 2024; 9:7:2 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.