Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TEOR54 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
12
Favori
14.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Oturduğum binadaki Superonline altyapısı 2012 yılında kurulmuş. Dairelere CAT-6 kablo gelmesine rağmen Cisco ME 3400 switch tercih edilmiş ve maksimum 100 Mbps destekliyor. Konuda okuduğum kadarıyla switch'i gigabit yapsalar bile gigabit hız vermeyecekler. Ondan umudu iyice kestim.

Hızın dışında bir diğer sorun da aşağıdaki fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi kabine bir UPS bırakılmaması. Bu başlıktaki birçok kabin fotoğrafında UPS olduğunu görüyorum. Evimde UPS mevcut, haliyle elektrik kesilse bile bendeki modem çalışmaya devam ediyor. Ama binanın altındaki kabinde bir UPS olmadığı için modemin çalışmasının bir anlamı olmuyor.

Bunun için müşteri hizmetleriyle defalarca mücadele verdim fakat bir sonuç alamadım. Artık evimdeki UPS'i yenileyip evdeki eski UPS'i kabine koymayı düşünmeye başladım. Burada merak ettiğim konu sadece benim binamda UPS olması yeterli olur mu kısmı. Çünkü bölgedeki POP noktasına doğrudan bağlı değilim, yaklaşık 250 - 300 metre uzaktaki başka bir binadan benim olduğum binaya atlama yapılmış.

Aşağıda bölgemdeki topolojinin fotoğrafını da ekliyorum. Prestige Mall Midi POP'tan çıkan fiber önce Pelikan sitesine oradan benim binama geliyor. Burada Pelikan sitesinden benim binama fiber atlaması yaparken oradaki switch'e de uğruyor mu yoksa doğrudan mı devam ediyor? Pelikan sitesindeki switch'e de bir UPS daha koyamam :)

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

• öyle bir şey yapmayı düşünmen bile bana çok saçma geliyor. bir sorun çıkar bu sefer, arızanın maliyetini sana yüklemeye çalışırlar. SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]  hem değmez, hem senin sınırlarını aşıyor hem de hiç gerek yok. ufacık ups, sürekli internet vermekten ziyade sanırım elektrikteki dalgalanmalar nedeniyle oluşabilecek buna ne diyelim? lag tarzı sorunları engelleme amaçlı olmalı diye düşünüyorum. bu durumun özel bir ismi olabilir mi bilmiyorum. neden ihtiyaç duyulur bunun hakkında da bir fikrim yok. ama dur bakalım copilot'a sorayım ne dyecek.. cevap geldi: "kısa süreli elektrik kesintilerinde, ağ cihazlarının çalışmaya devam etmesini sağlamak, yine anlık elektrik kesintilerinde son kulanıcı tarafında meydana geklebilecek veri kayıplarını önlemek, elektrik dalgalanmaları ve ani voltaj yükselmelerine karşı cihaz koruması yapmak." görünen o ki; senin ihtiyacına cevap verecek görünmüyor. aklından bile geçirme, hem emek hem zaman hem de masraf hem de risk olacak. değmez.

• Hemen hemen sizinle aynı durumdayım.

Ancak ben bir kaç sene önce yaşadığım bir Netflix probleminin bir türlü çözülememesi (100mb'lik pakette netflix'in 10mb'i geçmemesi) ve inatçı ısrarlarım sonucu bir yetkili ile görüşme şansı bulduğumda binadaki switchi gigbait bir cihazla değiştirme şansı bulabildim. Hem sorunum çözüldü, hem de 500mbps hızlı pakete geçebildim.

UPS konusu benim için de kritik, geçen eve servise gelen SOL saha elemanı ile konuştuk. Eskiden buralarda UPS'lerin olduğunu ama arıza çıktıkça ya da ömürlerini doldurdukça onları söktüklerini ve artık hiç bir yere yeni ups takmadıklarını söyledi.

Jeneratör devreye girene kadar 15 saniye açık tutsa yetecek halbuki.

• Bizde jeneratör de mevcut değil. Artık kendim mi bir UPS koysam noktasına geldim.

Bir kez kesilince elektrik geldiğinde de evdeki modemler gibi 1-2 dk içinde geri bağlanmıyor. En az 20-25 dk internet yok. Bazen 1-2 saniye süren elektrik voltaj düşmeleri oluyor. Onda bile internet gidiyor UPS olmadığı için. Bıktım artık gerçekten.

Yaklaşık 1 km ötemde Turknet Gigafiber'i getirmiş. Benim olduğum yerde zaten fiber altyapı var diye yatırım yapmayı mantıksız buldular herhalde. Burası da sözde fiber ama 100 Mbps'i geçmiyor, voltaj düşse internet gidiyor. Her hafta bir bakım çalışması var, az önce yine 1 saat boyunca internet yoktu. Telekom'un da altyapısını söküp atmışlar binadan. Superonline'ın hiç rakibi olmadığı için yaşıyoruz galiba bunları.

• tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

Siz söyleyince dikkatimi çekti. Paylaştığım kabin fotoğrafında boşta duran rack somunları var. Muhtemelen benim binamda da ilk altyapı getirildiğinde bir UPS vardı ve sonradan söküldü. 2-3 senede bir akü bakımı yapmaktansa müşteriyi mağdur edelim demeleri gerçekten akıl alır gibi değil.

• FTTB’den FTTH gecilecek diye sevindik. ONT cihazi takmaya gelen cihazi baglayamadan gitti. Zamaninda nasil cektilerse kablolari herifin ici karardi. Bekliyoruz bakalim ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mertsarac kullanıcısına yanıt

Bizde de türk telekom FTTB vardı. Gigabit port yok diye maks 93Mbps geliyordu. İnternette çok fazla anlık kopma vardı, elektrik git gel yapınca da en az 10-15 dakika geri gelmiyordu. Bizde alternatif olarak Superonline FTTH olduğu için ona geçip kurtulduk. Sizde alternatif olmaması kötü olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibari ile FTTB'den FTTH geçişim tamamlandı. Ağustos ayında bloklara ait alt yapı kablolarını yenilediler. Ekim ayında da müşteri temsilcisi arayarak bölgenizde alt yapı yenilenmesi yapılacaktır, ekiplerimiz en kısa zamanda randevu için iletişime geçecekler dedi. 1 ay sonra randevu için arandım. Gelen arkadaş belliki tecrübesizdi kablo tesisatına laf edip gitti. Konuyla ilgili 6 kasımda mesaj atmıştım konuya. Iş bilmezliği yüzünden bir 14 gün daha geç geldi FTTH  

Kocaeli - Derince'deyim. 100 adım yanımdaki sitelerde eve kadar fiber var iken ( 5-6 yıllık oldu yapılalı ) 10 yıllık binanın alt yapısını yenilemeyi anca düşündüler. Darısı sizlere arkadaşlar. Iptal ettirmeyi düşünüyordum bu sene. Kokusunu mu aldılar ne yaptılar. Vaz geçtim iptalden  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 20 Kasım 2024; 17:42:8 >

• Batman kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun.

yok mu arkadaşlar başka bölgelerde yakın zamanda altyapısı FTTB'den FTTH'a dönüşümü yapılan.

• Batman kullanıcısına yanıt

Bina içinde kablolama için nasıl bir yöntem izlediler acaba ?

Eski ethernet kablolarının geçtiği yerlerden daireye kadar fiber kabloları mı getirdiler, yoksa başka bir yol mu kullandılar.

• tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

Süreci pek takip edemedim. Logar kapağı benzeri kapağın olduğu yerdeki kabloları değiştiriyorlardı sanırım ilkten. Kutunun bulunduğu oda da işlem yaptılar. Dün de gelip cat6 kabloyu söküp ince kablo döşediler ve ont cihazını bağlayıp gittiler.

• Merhaba. Bu kutuda en üst kattaki fiber kısım eskiden yoktu. Başka bir iş için gelen arkadaşa burası eve kadar fiber için konulmadı mı dedim, hayır onlar olmaz diyor. Bir sürü de diğer ucu açık fiber takılı. (Ankara Eryaman). SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AasitT kullanıcısına yanıt

merhabalar hocam. eryaman tunahan mahallesi'nde ikamet etmekteyim. apartmanımızda aynı şekilde FTTB halihazırda bulunuyor. son 3 gündür sümernet ve müşteri hizmetleri arasında mekik dokumaktayım, sümernet müşteri hizmetlerine; müşteri hizmetleriyse sümernet'e yönlendiriyor. muhatap bulamıyorum. mesajlarınızda bahsettiğiniz sümernet çalışanlarına nasıl ulaşabilirim?

başlığı adeta soluksuz okudum. açıkçası yangın yerine dönmesi gereken duruma cüzzi sayıda insan kafayı takıp çözüm bulma arayışına girmiş. umuyorum ki döviz bazında parasını misliyle verdiğimiz hizmetlerin karşılığını almak için gündelik hayatımızdan feragat etmemize gerek kalmayacak zamanları da göreceğiz. herkese sevgiler.

• Direk yerlerine gitmelisin. Etimesgutta Sümernet fçm diye yazarsan orası ilgileniyor. İlgilenen arkadaşın ismi ufuk Güneysu olmalı. Ona ulaşırsan yatırıma o bakıyor. Timuçin Emre ince de oranın koordinatörü. Onlarla görüşüp sizin bölgenin işlemini yatırıma aldırman gerekiyor. Biraz zahmetli ama yapılıyor. En azından planı programı öğrenmiş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AasitT -- 10 Ocak 2025; 9:10:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstanbul / Beylükdüzü / Adnankahveciye çivi bile çakmıyolar..

Çakamıyolarr maçaları yemiyorr galiba.. 

• SLAHS kullanıcısına yanıt

"abonelerimiz 35-40Mbps istiyor" diyen kafa ile bunların kafası farklı değil.

ben artık Beylikdüzünün SOL tekelinden çıkmasını daha çok istiyorum bunların altyapı değiştirmesinden çok.

Turknet girse keşke beylikdüzüne.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

Türknet'in yakın zamanda ne Beylikdüzü'ne ne de Büyükçekmece'ye geleceğine dair hiç bir umudum yok, kâr/zarar analizine göre çok mu düşük bizim bölgeler gerçekten anlamıyorum... Yılbaşından sonra bir umut belki genişleme ve dönüşüm planlarında bir değişiklik vardır diye hem SO merkezi aradım hem de SO bayi ile görüştüm ikisi de durumda değişiklik yok dedi. Neredeyse 7 yıl olacak her bir kaç ayda bir ftth dönüşüm için başvuruyorum ama zerre umurlarında değil. İşin komik yanı altyapı sorgulamaya baktığımda santrale sadece 5 metre uzaklıktayım :) Adamlar 5 metrelik dönüşümü yapsalar derdim bitecek ama yok illa süründürecekler.

Daha da kötüsü 100/20 fttb paketteyim ve yıllardır sabit ip kullanıyorum, bahsedilen klasik bant daraltma filtreleme vs gibi olayların hiç birisi bende normalde yoktu ama son 1 haftadır özellikle akşamları ve haftasonları 20mbit upload hızım 1-2mbite düşmeye başladı ve günlük 100mbit turbo yükle satın almadan da düzelmiyor, ne hikmetse 20'den 1mbit'e düşen hat turbo yükle alınca 100mbit'e fırlıyor. Özellikle akşamları ve haftasonları upload'a ihtiyacım olduğu için de mecburi olarak ek paket almaya zorlanıyorum. Bunu müşteri temsilcisine söyledim standart cevapları verdi, sinyalde sıkıntı yok kabloyla bağlanın sorun karşı sunucuda ya da sizin kendi altyapınızda demeye getirdi :) Evde datacenter seviyesinde network altyapısı ve kendi sunucularım var, 25 yıllık yazılım mühendisiyim ve network konusunda ek uzmanlığım var diyecektim de uğraşamadım artık gerçekten bezdim.

Daha önce SO'ya ücretiyle santralden ftth altyapı çekin diye zaten altı üstü 5 metre uzaklıktayım diye talepde bulunmuştum olumsuz yanıt almıştım, hafta içi gidip TT ile görüşücem eğer yapabiliyorlarsa ücretiyle özel hat çektiricem artık tahammülüm kalmadı SO'ya...

• Renova_TR R kullanıcısına yanıt

Ben Turknet veya başka ISS'leri anlamakta güçlük çekiyorum cidden.

Beylikdüzünde çoğu bina 14 katlı ve en az 60-70 daire var her bir binada.

Bakıyorum Avcılar'da her yere fiber götürmüş Turknet. Götürdükleri binalar 3-4 katlı toplasan 15 haneye anca ulaşır girdiği binada.

Küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Tabi ki her bölge önemli fiberleşme anlamadım. Sadece mantığım almıyor bu kadar potansiyelin yüksek olduğu bir bölgenin bu kadar altyapısız kalması akıl alır gibi değil.

Anladığım kadarıyla bu bölgelere girmelerinin en önemli sebebi fiberi götürebilme şekilleri.

Avcılara baktığım zaman Fiber kablolar hep sokak direklerinin üzerinde, elektrik direklerinin üzerinde, bir şekilde kazmadan yukarıdan götürmüşler fiber kabloları hep. Beylikdüzü bölgesinde kazı yapmadan fiber götürmek sanırım mümkün olmadığı için kimse girmek istemiyor. En önemli faktör bu. Beylikdüzü'nde 15-20 önce fiber optik için kazı yapan tek firma o zamanın ismiyle QuickNet olduğu için halen SOL hakimiyetinde çünkü başka kazı yapıp altyapı getiren olmadı benim gördüğüm. Özetle şuan Turknet daha çok kazı işi olmadan götürebileceği yerlere yoğunlaşıyor. Beylikdüzü özelinde de yeni altyapı kazımı için kim izin koparır da altyapı getirir bilmiyorum. Benimde hiç umudum yok.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.