Şimdi Ara

500 gb hdd alıcam ama ncq ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar ben pc ye 500 gb hdd sat2 alıcam ama bu ncq nedir tama olarak bilmiyorum
    500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK 99$ +kdv
    500GB 16MB IDE 7200RPM HARDDİSK 109$ + kdv

arasında ki 10 dolarılık farkın sebewbi nedir?

birde arkadaşalr pc de hdd 250 gb ama çok fazla ses çıkarttığından yeni hdd alıcam ama ikisini de pc ye taksam 500+250 gb 500gb lık yeni aldığım hdd ye işletim sistemini kursam 250 gb hddd yide depolamak amaçlı kullansam yine pc de aynı ses ouluşurmu ?

• 10 dolarlık farkın sebebi pahalı olanın eski teknoloji olmasıdır. Eskiler hep daha pahalı oluyor.

seçmiş olduğun seagate 500gb sata hdd çok güzel bir hdd dir. alabileceğin en iyi hdd lerden biridir.

NCQ da native command sequencing.
    bu teknoloji artık bütün sata hdd lerde var. ama bu desteği aktifleştirmek te epey zor. Daha çoğu kişi aktifleştirmeyi bilmiyor bu özelliği. yani hdd nin NCQ özelliğini kullanamayacaksın. Çok ta fazla bir performans artısı yok. ben 2 sini de denedim.
    Google la NCQ diye yazarsan bir ton yazı çıkar bakabilirsin.
    ama hdd 10 numara kesin al. DFS bilgisayarda daha ucuz du ben aldığım zaman.

soruna geince bu sata 500gb çok sessiz ve soğuk çalışıyor. yani sen gene diğer hdd nin sesini duyabilirsin. ama diğer hdd yi pek kullanmazsan ses çıkarmaz. sessiz kullanırsın.

anakartın sata2 destek liyor mu? destekliyorsa hdd nin arkasındaki jumperı sök. performans artışı yaşarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 21 Temmuz 2008; 12:53:20 >

• quote:

500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK 99$ +kdv

32 MB önbelleği ve NCQ'su var daha ne olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    250 gb samsung ssd - 2. El
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.