Şimdi çok iyi bir soru Evde geek adsl 4 port modem var. benim ip 10.0.0.14 diğer ip 10.0.0.5 şimdi sistemde ikimizde giriyoruz ve o cok iyi download yaparken ben 1 veya 2 de kalıyorum. Bende flashget ve emule açık onda owernet ve flashget var onun makineyi kapatınca bir anda benimki full yapıyor. Anlamadığım nokta o tekrar bilgisayarı açınca tekrar aynı sorun. benim bağlantı yerlerde. Ben bu modem üzerinde yalnız basına port sınırlaması yapıldığını biliyorum ben kontrol ediyorum boyle bir sorun yok e peki router üzerinde bantgenişliği sınırlaması da yapılmıyor nasıl oluyorda router ona oncelik veriyor. Bunu anlayan varsa bana anlatsın.
Kendi ip' ni 10.0.0.4 yapıp tekrar dener misin? Bence ip numarasına öncelik veriyor olabilir.
evet 10.0.0.3 yaptım aynı olay devam ediyor malesef
Enteresan...
Otuzbeşbuçuk ile aynı fikirdeyim. Eğer o bilgisayarını tekrar açtığında senin önüne geçiyorsa 1- ip numaran ondan önce olsun (örn:10.0.0.2) 2- modemin 1 numaralı portunu kendine kullan. sonucu bildirirsen ve hangi aşamadan sonra nasıl bir değişim olduğunu söylersen sevinirim.
hemde cok enteresan hayır acaba benim makineye bir şeyler mi yapılıyor diyecem ama guvenlikte iyi bir format atsamda sonramı devm etsem diyorum bilenler varmı ya bir cevap verin bakalım ne dersiniz.
formatla ilgili olacağını sanmıyorum, sorunun modem ile olan iletişimden kaynaklandığı kesin, arkaşın bilgisayarla senin işletim sistemleri aynı mı? portlarınızı değiştirdin mi?
cafecennet benim modemin 10.0.0.2 nolu ip router ip bende 10.0.0.3 yaptım 1 nolu portundaydı zaten daha oncede yine aynı sorun ben bunu denemiştim. Ama malesef sorun devam ediyor.
ikimize aynı xp cdsinden kurduk portaların değişmesi konusuna gelince evet hepsini değiştirdim ama yok ben hep 1 nolu portayım anlamadım sorunu yinede ya
belki saçma gelecek ama 4 numalı portu dene birde. birşey daha, kablo mesafesi arkadaşının ki daha mı yakın?
4 nolu portu deneyeceğim kablo mesafesine gelince evet aynı oranda kestik kabloyu malesef buda değil dedim ya 500 milyarlık soru içinden cıkamadım bunun ya
Senin modemi bilmiyorum ayarları nasıl? Multi user ayarları ne durumda? ve port aralıkları kaç kaç arasında görünüyor?
ethernet kartını değiş yada onu pc sini senin pc ne tak kasaları deişip deneyin
Ne marka modem ?
geek modem
Diğer makinanın download'ını sınırla. Emule gibi programların kendi içinde var. Yada net limitleyen bir program kullan.
IP numaraları yada kablonun takılı olduğu port hıza etkimez.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme