Şimdi Ara

500 TL Bütçe ile bu sistem nasıl GTA V oynar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fatih burak su anda bos yapiorsun cunku 400 tl civari bi 4460 alinabiliyor bi tane 100 tlye forumdan h81 aldinmi amazondan 87 tlye corsair 8gb ram geliyor assagi yukari 600 tl yapiyor ben yukarda ne demisim adama iyi oku

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanarmagan00

Aynen oyle sifirdan bu kurla bir cacik olmaz sifir kondisyonda kelepirlere bakmak lazim

kardeşim sadece kur değil,
    dolar kurunu baz alırsak 1 ay önce dolar 2.95 den fazlaydı.
    hatta belki dolar düşerde pc alırım diye bir liste hazırlayıp aradaki farkı görmek için not defterine kaydetmiştim.

Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 787
    COOLER MASTER G750M 80PLUS 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI 405,67
    ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 172,15

şimdi dolar 2.92 ye çıkıyor. birde sene sonu indirim olması gerekir. birde yeni çıkan parçalarla birlikte azalmadığı gibi artmış durumda.

Sapphire R9 380 NITRO Dual-X OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 829,40
    COOLER MASTER G750M 80PLUS 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI 413,5
    ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 175,49

O değilde bu sapphire r9 380 4 gb ekran kartı 50 lira artıracak ne vardı ?
    millet deli gibi alıyor diye zam üstüne zam yapıyorlar. dolar düşse bile bunlar daha çok zam yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabit771 -- 27 Aralık 2015; 3:09:16 >

• Dostum sana yapacağın tek şeyi söyleyeyim , şuanda ikinci el ekran kartı bölümünde taze bir iki tane Asus Strix 750ti satışa sunulmuş durumda , 350₺ ya satılıyor sıfır fiyatları 500 lira , yerinde olsam hiç kaçırmam alırım 4 GB 1066 Mhz ram lerin var , aynı miktarda bellek (hatta daha düşük hızlarda) , OC yapılmış Q6600 (3,0 GHZ) GTX 750Ti sistemle 1080P de medium ayarlarda akıcı GTA 5 oynanıyor video linkini de paylaşıcam aşağıda , eğer güç kaynağın 750Ti ın harcayacağı 75W ı karşılayacaksa tabi q6600 e yapacağın doping için ekstra güç harcamasını da hesap ederek PSU +12V dan 25A civarı güç verebiliyorsa yapacağın tek şey ikinci el bölümünden 350 liraya 750ti strix alıp geçmen , eğer stok harici soğutucun yoksa işlemci için 775 sokete uygun f/p bir soğutucu da ekleyebilirsin alacaklarına 400 liraya getirirsin upgrade i

İleride sistemini güncellesen bile 750ti gibi bir kartı birincisi kullanmaya devam edebilirsin , ikincisi çok rahat satabilirsin iyi bir yatırım yapmış olursun yani her türlü

Sonuncusu da , güç kaynağın baktın +12V dan düşük güç veriyorsa (15-20A gibi) 100 liraya güvenilir bir markanın yeterli gücü verebilecek güç kaynağını alır , 750ti/işlemci soğutucu/yeterli ve iyi psu şeklinde upgrade i 500 liraya kapatırsın , Q6600 3,00 GHZ , GTX 750Ti , 4 GB 1066 Mhz ddr2 bellekler GTA V oynarsın

https://www.youtube.com/watch?v=gsrACAsv0mQ

Videoda sistem ram kullanımı 5 GB ı görmüş , belki yetersizlik durumunda 2 GB 1066 MHz tek modül belleği uygun fiyatdan bulup sistemine ekleyebilirsin 500 lirayı fazlaca aşmadan da işi çözersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 27 Aralık 2015; 4:34:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: supros

İşlemci overclock için ne yapmalıyım peki bu konu hakkında yardımcı olabilir misin çok şey istedim bu gün

Estağfurullah :)
    Yazıcıoğluna gitmenizi tavsiye etmem, forumun 2. el bölümüne bakabilirsiniz. Kadıköy'deki bilgisayarcılar 350tl olan ekran kartı için 450tl ister. İşlemciye overclock yapmak zor değil, 100tl altında bir işlemci fanı alırsanız faydası olur
    https://m.youtube.com/watch?v=munFs4-YqhM
    https://m.youtube.com/watch?v=bljU7116Ea0
    Overclock yaptıktan sonra prime95 isimli program ile just stress testing seçeneğini seçerek ne kadar kararlı çalıştığını test edebilirsiniz.

• supros kullanıcısına yanıt
    yeni sistem dizmek daha mantıklı olur
  • Sahibinden.comda 300tlye strix var 750ti alicamsan onu almani tavsiye ederim

• PS3 alın daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamer Man

PS3 alın daha iyi.

+1
  • patren kullanıcısına yanıt
    yeni sistem mi overclock mu arada kaldım bende
  • PS3 e hevesim yok kardeşim malum çizim programlarını da kullanma durumundayım :)
  • sistemden kaldırılmış ürün :)
  • GTX 750Ti hallettim diyelim ki,

4 gm ram alsam anakart destekler mi 2+2 ocz var bide farklı bir markanın 4 gb =8gb ?

bilgisayarımda kullandığım cpu fanı:
     500 TL Bütçe ile bu sistem nasıl GTA V oynar

bu fan için overclock yeterli olur mu ?

Bilgisayar 4-5 saattir açık fan temiz değil tam ısı değerleri bu:
     500 TL Bütçe ile bu sistem nasıl GTA V oynar

350w PSU var 500w a yükseltmeyi düşünüyorum. bu şartlar altında overclock yeterli olur mu Rami 8 gb a çıkarmama gerek var mı acaba
     500 TL Bütçe ile bu sistem nasıl GTA V oynar 500 TL Bütçe ile bu sistem nasıl GTA V oynar

• * Asus - P5Q Pro
    - FSB: 1600/1333 MHz
    - Mem: 4 x 240, DDR2 1200, 8Gb

anakart 8 gb kadar destekliyor yalnız ddr2
    ddr2lerin mhz hızlarına dikkat et aynı olsun. birde biosla yada abuk subuk sorunlarla uğraşma.
    işletim sistemi xp ise rem yükseltmeye gerek yok. win7 32 bit ise yine gerek yok. win7 64 bit ise ram yükseltmen şart.
    o soğutucu ile biraz overclock yapılabilir yalnız overclock yapılması taraftarı değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabit771 -- 28 Aralık 2015; 4:12:53 >
  • sabit771 S kullanıcısına yanıt
    overclock tehlikesi nedir neden sıcak bakmıyorsun
  • gtx 750ti alıp rami 8gb yapın oynarsınız , Core 2 Quadlar ölmedi daha
  • confuest kullanıcısına yanıt
    Overclocksuz da oynar mı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

overclock tehlikesi nedir neden sıcak bakmıyorsun

işlemciyi üreten adamlarda biliyor performans artırmayı. yalnız herşeyi ayarlı güvenli düzeyde tutmak istiyorlar.
    ayrıca birsürü abuk subuk sorunlar, stabil çalışmayan bir bilgisayar.
    yada yanacak olan bir işlemci.

zaten 2600 mhz hızı var diyelim bu hıza 200-300 mhz daha eklense ne olur eklenmese ne olur ?
    ekran kartı daha çok performans verip, 2 tane oyunda 3 fps fazla alacak diye riske girmeye değmez.

he benim düşüncelerim bunlar. burdaki arkadaşlar 10.000 tl'ye pc alıp overclock yapıyorlar. orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabit771 -- 28 Aralık 2015; 4:40:22 >
  • sabit771 S kullanıcısına yanıt
    Gta 5 gibi bi oyuna o MHz değeri az gelmez mi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Overclocksuz da oynar mı :)

hocam 750ti ve 8gb ram güncellemesi yapın , bakalım GPU kullanım değerlerinize darboğaz var mı yok mu, gerek olursa overclock yaparsınız, ramlerin mhzlerine dikkat ederek alın, ben pek darboğaz olacağını zannetmiyorum. BF4 gibi işlemciye çok yüklenen oyunlarda darboğaz oluyor genelde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.