Şimdi Ara

500 TL'ye makine tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500 TL'ye kadar çıkabilirim, en iyi ne alabilirim?
    Bu fiyata manuel focusu olan bir şey bulunur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lackent -- 28 Kasım 2011; 21:39:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lackent

500 TL'ye kadar çıkabilirim, en iyi ne alabilirim?

500TL'ye sıfır DSLR bulmak imkansız gibi birşey belki ikinci el olabilir ama o da çok zor yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

quote:

500TL'ye sıfır DSLR bulmak imkansız gibi birşey belki ikinci el olabilir ama o da çok zor yani

peki manuel focusu olan dijital makine var mıdır?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

quote:

peki manuel focusu olan dijital makine var mıdır?

Araştırmak lazım birşey diyemem şimdi
  • genel bir tavsiyede bulunacak var mı peki?
  • DSLR alacaksanız, canon un eos 350D veya 400D modellerini, sıkı bir pazarlıkla ikinci el alma şansınız olabilir. Sahibinden.com dan bi araştırın bence
  • quote:

Var tabi.

Manuel focus derken Canon A520 gibi hazır diyafram açıklığı olan makinaları mı kastediyorsunuz yoksa Sony HX100 gibi focus ring yani odaklama halkası olan cihazları mı?

odaklama halkası olmayan cihazlarda da manuel focus yapılabiliyor sadece hazır f değerlerinden birini seçiyorsunuz diyafram önceliği modunda.

bu iki tür arasından hangisini kastediyorsanız yazın aklıma gelen modelleri yazabilirim.
  • 600TL ye çıkabilirseniz pentax k100D alabilirsiniz 2.elde tahmin ederim.
  • Bu ise yeni basliyorum sizce 500 liralik 2. El slr mi alayim yoksa 400 liraya s2950 mi alayim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

quote:

Var tabi.

Manuel focus derken Canon A520 gibi hazır diyafram açıklığı olan makinaları mı kastediyorsunuz yoksa Sony HX100 gibi focus ring yani odaklama halkası olan cihazları mı?

odaklama halkası olmayan cihazlarda da manuel focus yapılabiliyor sadece hazır f değerlerinden birini seçiyorsunuz diyafram önceliği modunda.

bu iki tür arasından hangisini kastediyorsanız yazın aklıma gelen modelleri yazabilirim.

aslında ikincisini kastediyorum, yapmak istediğim fotoğrafın arkasını veya önünü flu yapabilmek. hazır diyaframlılarda pek mümkün değil gibi geldi bana.

f değerlerinden birini seçerken önümüzde 2 seçenek oluyor değil mi (ya 2.6 ya 5.5 gibi)?

• quote:

quote:

quote:

Var tabi.

aslında ikincisini kastediyorum, yapmak istediğim fotoğrafın arkasını veya önünü flu yapabilmek. hazır diyaframlılarda pek mümkün değil gibi geldi bana.

f değerlerinden birini seçerken önümüzde 2 seçenek oluyor değil mi (ya 2.6 ya 5.5 gibi)?

Alan derinliğinden bahsediyorsun. Işıklar, bokehler :)

bu aslında diyafram açıklığıyla alakalı bir durum, dolayısıyla da lens ile. Yani f2.8 ve altına kadar açılabilen lensler daha müsait bokehler için. İlla da şart değil fokus halkası.

halkalı d-SLR Like modeller arasından fiyat olrk uygun olan en yaygın aklıma gelen modeller şu ikisi:

- Fujifilm FinePix S6500 FD
    - Sony Cybershot DSC-F828

ikisi de efsaneleşmiş cihazlardır. Manuel ayarlara sahiptirler ve foto kalitelere hiç de fena değildir.

Ayrıyetten Casio EXILIM Pro EX-F1 denen bir cihaz da vardır ki çekim hızı dillere destandır. Onun da halkası var. 6 MP bir cihaz ama saniyede 60 kare çekebiliyor ama biraz tuzludur :) 2008 yapımıdır ama o zamanlarda kendi sınıfında 1920x1080 @ 60 fps video çeken cihaz yoktu onu da belirteyim.

Son olarak gerçek bir efsane var ki, bulması çok zor ve pahalı maalesef. Neden mi bahsediyorum? Bebeğim R1 tabiki. Sony Cybershot DSC-R1 tam adı. Sınıfının kralıdır, 500 TL ye bulamazsın tabi ama bahsetmeden de edemedim.

Zoom/Fokus halkası olmayan modeller de var, Canon S5 Sony H5 gibi. Bunlara da bakmanda fayda olur.

Hangi cihaza karar verirsen almadan önce PM atarsan bildiklerimi yazarım kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 29 Kasım 2011; 19:54:49 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Var tabi.

Alan derinliğinden bahsediyorsun. Işıklar, bokehler :)

bu aslında diyafram açıklığıyla alakalı bir durum, dolayısıyla da lens ile. Yani f2.8 ve altına kadar açılabilen lensler daha müsait bokehler için. İlla da şart değil fokus halkası.

halkalı d-SLR Like modeller arasından fiyat olrk uygun olan en yaygın aklıma gelen modeller şu ikisi:

- Fujifilm FinePix S6500 FD
    - Sony Cybershot DSC-F828

ikisi de efsaneleşmiş cihazlardır. Manuel ayarlara sahiptirler ve foto kalitelere hiç de fena değildir.

Ayrıyetten Casio EXILIM Pro EX-F1 denen bir cihaz da vardır ki çekim hızı dillere destandır. Onun da halkası var. 6 MP bir cihaz ama saniyede 60 kare çekebiliyor ama biraz tuzludur :) 2008 yapımıdır ama o zamanlarda kendi sınıfında 1920x1080 @ 60 fps video çeken cihaz yoktu onu da belirteyim.

Son olarak gerçek bir efsane var ki, bulması çok zor ve pahalı maalesef. Neden mi bahsediyorum? Bebeğim R1 tabiki. Sony Cybershot DSC-R1 tam adı. Sınıfının kralıdır, 500 TL ye bulamazsın tabi ama bahsetmeden de edemedim.

Zoom/Fokus halkası olmayan modeller de var, Canon S5 Sony H5 gibi. Bunlara da bakmanda fayda olur.

Hangi cihaza karar verirsen almadan önce PM atarsan bildiklerimi yazarım kardeş.

2.el s6500fd yi mi onerirsin s2950 mi?yoksa onlari bir kenara birakip Nikon d80 Sony a100Canon 400dCanon sx130 modellerine mi yonelmeliyim.Kafam allak bullak oldu.

• Kardeş S2950'ye baktım, özellikler fena değil, manuel ayar, HD video, AA kalem pil, 18x.... 400 TL civarı üstelik sıfır olarak çok iyi bir rakam. Şimdi karar ver d-SLR mı yoksa d-SLR Like mı... d-SLR dersen avantajların olacak: daha iyi foto kalitesi, daha fazla tat malum d-SLR hissi. Fakat çekim amacın arttıkça maliyet getirecek. Lensler, filtreler vs. Üstelik yıpranmamış cihaz için elden almalısın bizzat inceleyip. Perde ömrü de var d-SLR cihazlarda, shutter sayısına da dikkat etmen gerekecek. Bu koşullarda uygun bir d-SLR cihaz bak derim tabi. Gelelim d-SLR Like olayına. Zoom-focus halkası şart değilse S-2950 iyi bir alternatif tabii ki. Kişisel fikrim ise, ben yeni cihazları sevemiyorum bir türlü. 16, 14, 12 hatta 10 megapiksel bile aşırı bence sensöre oranla. Özellikle 1/2.3 sensörlü cihazlar. Fotoğraflar ya mat oluyor ya da gürültülü oluyor bu yüzden düşük MPx liler benim kişisel tercihim. Her ne kadar panorama, gülen yüz tespiti, titresim önleyici görüntü sabitleyici özellikleri olmasa da. Bu bakımdan S6500fd çok cazip görünüyor zira 1/1.8 sensör 1/2.3 sensörden daha büyük. Üstelik 6 Mpx ve bu da daha az piksel density demek yani teorik olarak daha net fotoğraflar. Fakat seni yönlendirmiş olmayayım doğrudan çünkü bu cihazın da eksik yanları var tabi. Bunlar forumda çok konuşuldu bi ara derim. Ayrıca 2. El bir risktir garanti vs açısından bunu da unutmamak lazım.

öte yandan S-2950, yeni teknoloji sonuçta. Pek çok avantajı olduğu söylenebilir bu bakımdan. Google a fujifilm s2950 sample photos yazarak çıkan örnek fotolara bak. Pc ye indirip gerçek boyut a tıkla. Foto kalitesi hakkında az çok fikir edinmene yardımı olacaktır.

iyi düşünüp iyi karar vermek lazım.

senin kriterlerin yok mu hiç? Şu özellik olmalı, şöyle olmamalı gibi? Yazarsan bazı cihazları eleyip kalanlar arasından bir seçim yapılabilir.

İyi bokeh veren cihaz arıyorsun, d-SLR cihazlar bu durumda daha iyi bunu da eklemek isterim.

uzattım galiba bir karışık oldu ama seçimini yapmana yardımı dokunur umarım.

Ben de düşünüyorum bir makine almayı, manuel kullanmadım hiç, bi giriş yapayım diyorum. Bu yüzden Like bir makine düşünüyorum ikinci el. d-SLR bana ağır kaçar onu ileride düşünürüm. Bu da benim seçimim iki cihaz türü arasından :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kardeş S2950'ye baktım, özellikler fena değil, manuel ayar, HD video, AA kalem pil, 18x.... 400 TL civarı üstelik sıfır olarak çok iyi bir rakam. Şimdi karar ver d-SLR mı yoksa d-SLR Like mı... d-SLR dersen avantajların olacak: daha iyi foto kalitesi, daha fazla tat malum d-SLR hissi. Fakat çekim amacın arttıkça maliyet getirecek. Lensler, filtreler vs. Üstelik yıpranmamış cihaz için elden almalısın bizzat inceleyip. Perde ömrü de var d-SLR cihazlarda, shutter sayısına da dikkat etmen gerekecek. Bu koşullarda uygun bir d-SLR cihaz bak derim tabi. Gelelim d-SLR Like olayına. Zoom-focus halkası şart değilse S-2950 iyi bir alternatif tabii ki. Kişisel fikrim ise, ben yeni cihazları sevemiyorum bir türlü. 16, 14, 12 hatta 10 megapiksel bile aşırı bence sensöre oranla. Özellikle 1/2.3 sensörlü cihazlar. Fotoğraflar ya mat oluyor ya da gürültülü oluyor bu yüzden düşük MPx liler benim kişisel tercihim. Her ne kadar panorama, gülen yüz tespiti, titresim önleyici görüntü sabitleyici özellikleri olmasa da. Bu bakımdan S6500fd çok cazip görünüyor zira 1/1.8 sensör 1/2.3 sensörden daha büyük. Üstelik 6 Mpx ve bu da daha az piksel density demek yani teorik olarak daha net fotoğraflar. Fakat seni yönlendirmiş olmayayım doğrudan çünkü bu cihazın da eksik yanları var tabi. Bunlar forumda çok konuşuldu bi ara derim. Ayrıca 2. El bir risktir garanti vs açısından bunu da unutmamak lazım.

öte yandan S-2950, yeni teknoloji sonuçta. Pek çok avantajı olduğu söylenebilir bu bakımdan. Google a fujifilm s2950 sample photos yazarak çıkan örnek fotolara bak. Pc ye indirip gerçek boyut a tıkla. Foto kalitesi hakkında az çok fikir edinmene yardımı olacaktır.

iyi düşünüp iyi karar vermek lazım.

senin kriterlerin yok mu hiç? Şu özellik olmalı, şöyle olmamalı gibi? Yazarsan bazı cihazları eleyip kalanlar arasından bir seçim yapılabilir.

İyi bokeh veren cihaz arıyorsun, d-SLR cihazlar bu durumda daha iyi bunu da eklemek isterim.

uzattım galiba bir karışık oldu ama seçimini yapmana yardımı dokunur umarım.

Ben de düşünüyorum bir makine almayı, manuel kullanmadım hiç, bi giriş yapayım diyorum. Bu yüzden Like bir makine düşünüyorum ikinci el. d-SLR bana ağır kaçar onu ileride düşünürüm. Bu da benim seçimim iki cihaz türü arasından :)

Bu benim ilk makinem olacak ama cok hevesliyim slr ye kisa surede alisabilecegimi dusunuyorum.tabi benim icin fotograf kalitesi cok onemli ozellikle renklerin canliligi.arka plani da flulastirabilsem super olur:)

Ote yandan bu fiyata alacagim bir slr ne kadar randiman verir ne kadar yeni olur hic bir fikrim yok.Bir ara adana da misir carsisi denilen yere bakmayi dusunuyorum 2. El slr icin ama dedigim gibi cok kararsizim ve acemiyim. Eger kafama yatmazsa s2950 yi almayi dusunuyorum

• Canlı renkler ve bokeh önplanda. Bütçene biraz katıp d-SLR model bakman daha mantıklı duruyor o zaman.

Sen aynı zamanda bir AVM ye git, S2950 yi evire çevire incele. Manuel modunu aç, diyaframı aç biraz zoom yap ve yanında gelen arkadaşının fotoğrafını çek. İstediğine gibi sonuç verirse, görerek test etmiş, garantili sıfır almış olursun kafan rahat eder.
  • ben de canon sx200 almadan önce aynen senin gibi düşünüyordum. güzel fotoğraf çeksin dedim. canonun adına güvendim, manuel ayarlarına aldandım, optik zoomuna kandım sx200 aldım. şimdiki aklım olsa hiç yanaşmaz, dişimi sıkar güzel bir dslr alırdım. şu anda da DSLR bakınıyorum zaten. naçizane tavsiyem, compactlara hiç bakma, dslrnin yanında çok sönük kalıyor compactlar. bence kesinlikle dslr al. anladığım kadarı ile fotoğraf merakı sarmış senin dört bir tarafını. bunlar benim tavsiyem naçizane...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastelbruz

ben de canon sx200 almadan önce aynen senin gibi düşünüyordum. güzel fotoğraf çeksin dedim. canonun adına güvendim, manuel ayarlarına aldandım, optik zoomuna kandım sx200 aldım. şimdiki aklım olsa hiç yanaşmaz, dişimi sıkar güzel bir dslr alırdım. şu anda da DSLR bakınıyorum zaten. naçizane tavsiyem, compactlara hiç bakma, dslrnin yanında çok sönük kalıyor compactlar. bence kesinlikle dslr al. anladığım kadarı ile fotoğraf merakı sarmış senin dört bir tarafını. bunlar benim tavsiyem naçizane...

Benim kafa corba oldu :)
    Butceyi fazla arttirmak istemiyorum cok maymun istahli biriyim.birde yukarda yazdigim modellerden birini alirsan fotograf kalitesi nasil olur s2950 ye kiyasla sonucta cok eski modeller.

Konu sahibinden ozur diliyorum konuyu kirlettim ama bilgiye açım:)

• pentaxlara bakabilirsin. ben bayadır araştırıyorum. foto kalitesi olarak çok iyi olduğu söyleniyor. kafanın karışması iyi. böylelikle en iyi sonuca ulaşırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.