Bildirim
500 W PSU Önerisi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Cevap için çok teşekkürler. Ancak THERMALTAKE 200 milyon civarı biraz tuzlu gibi. Acaba linkini vermiş olduğunuz XIGMATEK NRP-PC502'in Highpower'a göre avantajı nedir ? (12V çıkışı 40w daha fazla gibi). Bir de HTPC'de kullanacağım için fan sesi durumu nasıldır acaba ? XIGMATEK kullananlar varsa cevapları çok makbüle geçer.
-
Altta ki ürünü alın, sisteminize fazla fazla yeterli gelecek bir fiyat/performans ürünüdür.quote:
Orijinalden alıntı: erikthebloodaxe
Cevap için çok teşekkürler. Ancak THERMALTAKE 200 milyon civarı biraz tuzlu gibi. Acaba linkini vermiş olduğunuz XIGMATEK NRP-PC502'in Highpower'a göre avantajı nedir ? (12V çıkışı 40w daha fazla gibi). Bir de HTPC'de kullanacağım için fan sesi durumu nasıldır acaba ? XIGMATEK kullananlar varsa cevapları çok makbüle geçer.
Alıntıları Göster
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5375
-
quote:
Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a
Altta ki ürünü alın, sisteminize fazla fazla yeterli gelecek bir fiyat/performans ürünüdür.
Tavsiyeniz için çok teşekkürler üstad. Ancak şöyle bir kaç ek parametre var:
1) İleride hard disk sayısının 6-7'ye çıkma ihtimali yüksek.
2) 1 adet pci usb 3.0 kartı + 1 adet pci tv kartının sisteme eklenme ihtimali var.
Bu durumda sadece PCI kartları + hard diskler neredeyse 100 w çekecek.
9600 GT ekran kartlı sistemlerin full load'da (her ne kadar benim durumumda gerçekçi olmasa da zira pek oyun oynayan biri değilim) 200 w. kadar çekebildikleri yazılıyor. Şu halde acaba sistem gemişlediğinde halim nice olur, ve dahi Corsair 450w. gene yeterli olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erikthebloodaxe -- 25 Şubat 2013; 20:44:19 >
-
quote:
quote:
Altta ki ürünü alın, sisteminize fazla fazla yeterli gelecek bir fiyat/performans ürünüdür.
2) 1 adet pci usb 3.0 kartı + 1 adet pci tv kartının sisteme eklenme ihtimali var.
9600 GT ekran kartlı sistemlerin full load'da (her ne kadar benim durumumda gerçekçi olmasa da zira pek oyun oynayan biri değilim) 200 w. kadar çektikleri yazılıyor. Şu halde acaba Corsair 450w. gene yeterli olur mu?
İlerisi için de olması bakımından 600-650 wattlık psulara baksan daha iyi olmaz mı?
Örneğin;
http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95277
http://www.eksenbilgisayar.com/urun/high-power--hp-ep600-br--600w-element-bronze-80plus-bronze-sertifikali-guc-kaynagi.aspx
Özellikle Seasonic'i tavsiye ederim.
-
İlerisi için de olması bakımından 600-650 wattlık psulara baksan daha iyi olmaz mı?quote:
Orijinalden alıntı: cmldrsquote:
quote:
9600 GT ekran kartlı sistemlerin full load'da (her ne kadar benim durumumda gerçekçi olmasa da zira pek oyun oynayan biri değilim) 200 w. kadar çektikleri yazılıyor. Şu halde acaba Corsair 450w. gene yeterli olur mu?
İlerisi için de olması bakımından 600-650 wattlık psulara baksan daha iyi olmaz mı?
Örneğin;
http://www.eksenbilgisayar.com/urun/high-power--hp-ep600-br--600w-element-bronze-80plus-bronze-sertifikali-guc-kaynagi.aspx
Alıntıları Göster
Örneğin;
Cevap için elinize sağlık üstad. Seasonic için genelde olumlu şeyler yazılmış görebildiğim kadarıyla. Ancak 600-650 w. bir PSU'nun overkill olabileceği hakkında şüphelerim var. Zira şu anda zaten 400w bir Cooler Master ile sistem sorunsuz işliyor. Esas sorun ilave 2-3 Hard Disk +PCI kartları ile maximum 100w'lik ek bir bir yük geldiğinde ne olacağı ? Açıkçası oyuncu olmadığım için çok uzun vadede bile yüksek güç gerektiren bir ekran kartı almayı düşünmüyorum. Teorik olarak (400W+100W hesabından) sanki 500W. yeterli gibi duruyor ancak bilemiyorum karşıt argümanı olan varsa duymak isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erikthebloodaxe -- 25 Şubat 2013; 21:01:31 >
-
Ben imzamdaki sistemi 80plus olmayan highpower 500w ile çalıştırıyorum.Herhangi bir sıkıntı yok.Bence sanada çok çok yeterli gelecektir.Ayrıca çokta sessiz çalışıyor.135mm fan olayı hikayequote:
Örneğin;
Cevap için elinize sağlık üstad. Seasonic için genelde olumlu şeyler yazılmış görebildiğim kadarıyla. Ancak 600-650 w. bir PSU'nun overkill olabileceği hakkında şüphelerim var. Zira şu anda zaten 400w bir Cooler Master ile sistem sorunsuz işliyor. Esas sorun ilave 2-3 Hard Disk +PCI kartları ile maximum 100w'lik ek bir bir yük geldiğinde ne olacağı ? Açıkçası oyuncu olmadığım için çok uzun vadede bile yüksek güç gerektiren bir ekran kartı almayı düşünmüyorum. Teorik olarak (400W+100W hesabından) sanki 500W. yeterli gibi duruyor ancak bilemiyorum karşıt argümanı olan varsa duymak isterim.
Alıntıları Göster
-
Önerim zaten seçtiğin ürünler 110-125 lira arası, üzerine 25-30 tl daha ilave ederek 620 veya 600 watt alarak yeter mi yetmez mi diye hesap kitap yapmadan, ileriye dönük olarak da kullanman açısından idi. Yoksa 450-500 watt kaliteli bir psu işini görür, ama yine aynı fiyata yakın ödersin.quote:
Örneğin;
Alıntıları Göster
-
quote:
Corsair VS-450 şu zaten sözde 500-550w olarak belirtilen power supplylerin güç değerleri kadar gerçek güç sağlıyor, yani şu an i5 3570/FX8530, HD7870/GTX660 tarzı bir sistemi rahatlıkla taşıyacak güç değerlerine sahip. Ama yinede kafanızın rahat olmasını istiyorsanız ve daha yüklü donanım güncellemeleri yaparım derseniz Corsair VS-550 modelini tercih edin.
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5633
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn2u -- 25 Şubat 2013; 21:41:56 >
-
http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92138quote:
Orijinalden alıntı: damn2uquote:
Corsair VS-450 şu zaten sözde 500-550w olarak belirtilen power supplylerin güç değerleri kadar gerçek güç sağlıyor, yani şu an i5 3570/FX8530, HD7870/GTX660 tarzı bir sistemi rahatlıkla taşıyacak güç değerlerine sahip. Ama yinede kafanızın rahat olmasını istiyorsanız ve daha yüklü donanım güncellemeleri yaparım derseniz Corsair VS-550 modelini tercih edin.
Alıntıları Göster
Ben linkteki psuyu sizdeki sistemin aynısı ile yalnız tek harddiskle sorunsuz kullanıyorum. Bu sistemi 300 w gerçek olduğu şüpheli Everest marka kıytırık bir psu ile de 3 senedir sorunsuz kullandım. Gürültüsünden dolayı yeni psu ya geçtim.
Yani tek harddiskle sisteminiz zaten sizin de belirttiğiniz gibi 200w üstüne çıkmaz. 4 harddiskle de olsa olsa maximum 250-260 w civarı çalışır. Siz sisteminize 2 harddisk daha ekleyip ekran kartını 7850 ayarında bir karta dahi çıkartsanız bile 400-450 w civarını geçemez. Bu tabi overclock yapılmadığı durumlarda geçerli. Dolayısıyla 80+ bronze sertifikalı gerçek bir psu işinizi ileriye dönük olarak da görür.
Ancak ileride ekran kartı ile beraber diğer donanımları da değiştirip bir de üstüne overclock yaparsanız o zaman en az 650 w civarı bir psuya ihtiyacınız var demektir.
Benim kullandığım psu 80+ bronze sertifikalı, sessiz çalışan, bütün kabloları kılıflı ve malzeme kalitesi de tatmin edici bir üründür. Sizin linkini verdiğiniz Highpower psu 80+ ancak bronze değildir. Yani Aerocool verimlilik olarak da az bir farkla öndedir ki tek kanaldan 492 w verdiği yazıyor. Ölçüp denemedim tabi. İncelemeleri mevcut. Aynı psunun 600 ve 800 w olan versiyonları da yine fiyat/performans bazlı ürünlerdir. Bununla birlikte Seasonic, Corsair, FSP, XFX, Enermax gibi ülkemizde de satılan markaların ürünleri de kalitelidir.
Özetle linkini verdiğim ürün işinizi kısa ve orta vadede, 650-800 w arası iyi bir psu ise uzun vadede görecektir. Yine Aerocool psu 500 w modeller arasında verimlilik düzeyi en üst seviye ürünlerdendir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Ben imzamdaki sistemi 80plus olmayan highpower 500w ile çalıştırıyorum.Herhangi bir sıkıntı yok.Bence sanada çok çok yeterli gelecektir.Ayrıca çokta sessiz çalışıyor.135mm fan olayı hikaye
Yorumunuz için sağolun sayın zwanzig. Şu halde highpower f/p açısından mantıklı bir ürün olarak gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erikthebloodaxe -- 25 Şubat 2013; 23:31:09 > -
quote:
Orijinalden alıntı: cmldrs
Önerim zaten seçtiğin ürünler 110-125 lira arası, üzerine 25-30 tl daha ilave ederek 620 veya 600 watt alarak yeter mi yetmez mi diye hesap kitap yapmadan, ileriye dönük olarak da kullanman açısından idi. Yoksa 450-500 watt kaliteli bir psu işini görür, ama yine aynı fiyata yakın ödersin.
Highpower 80 plus 500 düşünüldüğünde çok haklısınız sayın cmldrs,
Seasonic ve Corsair 600 w. 170 tl.
Highpower 80 plus 500 w. 135 tl.
Bu durumda 35 tl. için 600 w. çok daha mantıklı.
Maliyet açısından bir fark yaratması için ancak şöyle bir denklem kurulabilir:
Highpower element 500 w. 100 tl.
Corsair 450w. 94 tl.
Bu durumda ise arada 70 tl. fark var gibi.
-
quote:
Sayın Senbonzaku®a,
İkinci öneri için sağolun. Corsair'in VS-450 modeli belirttiğim sistemi kaldırdığı takdirde şu an için en f/p ürün gibi gözüküyor. Ancak VS-550, sayın cmldrs'nin belirttiği gibi maliyet açısından çok anlamlı değil zira 130 tl. üzerine 30 tl daha verilip VS-600 alma imkanı var. Bir de bu VS serisi Asya ülkeleri için özel olarak düşük kaliteli parçalardan üretilmiş diye bir şeyler var. Avrupayı bilmiyorum ama Amerika ve İngiltere'de bu seri yok. Biraz can sıkıcı bir şey değil mi bu ? Corsair genelde kalitesi ile bilinen bir marka ama siz VS serisini kullandınız mı ? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erikthebloodaxe -- 26 Şubat 2013; 0:09:09 >
-
quote:
Corsair genelde kalitesi ile bilinen bir marka ama siz VS serisini kullandınız mı ? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?
Giriş seviyesinde ki ürünlerin %95'i birbirine yakın kalitede üretiliyorlar, yani 80+ plus sertifikası alan ürünler %79 verimliliği olan bir ürünün fiyatları yurt içi/yurt dışı fiyatları birbirine denk yada çok yakın oluyor, zaten bu da üretim teknolojisini belli ediyor genellikle. Giriş seviyesi diye adlandırdığımız segmentte kaliteli tek ürün gördüm o da Seasonic Gold sertifikalı fansız full pasif soğutmalı bir modeldi ve fiyatı 300 TL üzerindeydi. Şimdi bunları ele alarak giriş seviyesi ürünlerde ki kalite farkını irdilemenin çokta gerekli olmadığını düşünebilirsiniz bence. Sadece 2. 3. kalite ürünlere düşmeyelim yeterli, onlarında isimleri ve çıkarttıkları modeller zaten incelemelerde yada kullanıcı serzenişlerinde ortaya çıkıyor.
Sizin bütceniz ile alabileceğiniz en güçlü seri Corsair VS serisi olur, 5 lira az vereyim 10 lira fazla vereyim şunu alayım daha iyidir demek bu ürün segmentinde pek önemli bir kıstas değil yani.
-
quote:
quote:
Corsair genelde kalitesi ile bilinen bir marka ama siz VS serisini kullandınız mı ? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?
Giriş seviyesinde ki ürünlerin %95'i birbirine yakın kalitede üretiliyorlar, yani 80+ plus sertifikası alan ürünler %79 verimliliği olan bir ürünün fiyatları yurt içi/yurt dışı fiyatları birbirine denk yada çok yakın oluyor, zaten bu da üretim teknolojisini belli ediyor genellikle. Giriş seviyesi diye adlandırdığımız segmentte kaliteli tek ürün gördüm o da Seasonic Gold sertifikalı fansız full pasif soğutmalı bir modeldi ve fiyatı 300 TL üzerindeydi. Şimdi bunları ele alarak giriş seviyesi ürünlerde ki kalite farkını irdilemenin çokta gerekli olmadığını düşünebilirsiniz bence. Sadece 2. 3. kalite ürünlere düşmeyelim yeterli, onlarında isimleri ve çıkarttıkları modeller zaten incelemelerde yada kullanıcı serzenişlerinde ortaya çıkıyor.
Sizin bütceniz ile alabileceğiniz en güçlü seri Corsair VS serisi olur, 5 lira az vereyim 10 lira fazla vereyim şunu alayım daha iyidir demek bu ürün segmentinde pek önemli bir kıstas değil yani.
Hızlı cevap için teşekkürler sayın Senbonzaku®a,
VS hususunda anlatmaya çalıştığım şey segmentteki ürünlerin fiyat diferansiyelinden çok firma içi ürün farklılaştırmasına dair bir şeydi. Mesela Corsair'in aynı giriş segmentindeki ürünü yurt dışında TX ceya CX olarak satarken buralarda VS olarak satması bana biraz mide bulandırıcı geldi. Ha ama bunların arasında zaten fazla kalite farkı yok sadece kodları değişik diyorsanız haklısınız.
Maliyet konusunda ise benim durumumda kalite farkından çok Watt ve maliyet arasında matematiksel bir durum var. +- 30 tl. çok fazla sorun değil. Ancak fark 70 tl. olunca benim bütçe parametrelerimde biraz fazla oynama yaratıyor. Anlatmak istediğim şey buydu. Neyse sonuçta
ki seçenek kaldı:
VS 450 veya bu kaldırmaz diyorsanız
VS 600 veya Seasonic 600
Ekran kartı değiştirmek veya OC gibi bir niyetim yok. Eğer VS450 yukarıda postta belirttiğim 7 hdd+2 PCI kartlı durumda dahi yeter diyorsanız yarın bu ürnün siparişini vermeyi planlıyorum. Ne dersiniz ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: fetih51
http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92138
Ben linkteki psuyu sizdeki sistemin aynısı ile yalnız tek harddiskle sorunsuz kullanıyorum. Bu sistemi 300 w gerçek olduğu şüpheli Everest marka kıytırık bir psu ile de 3 senedir sorunsuz kullandım. Gürültüsünden dolayı yeni psu ya geçtim.
Yani tek harddiskle sisteminiz zaten sizin de belirttiğiniz gibi 200w üstüne çıkmaz. 4 harddiskle de olsa olsa maximum 250-260 w civarı çalışır. Siz sisteminize 2 harddisk daha ekleyip ekran kartını 7850 ayarında bir karta dahi çıkartsanız bile 400-450 w civarını geçemez. Bu tabi overclock yapılmadığı durumlarda geçerli. Dolayısıyla 80+ bronze sertifikalı gerçek bir psu işinizi ileriye dönük olarak da görür.
Ancak ileride ekran kartı ile beraber diğer donanımları da değiştirip bir de üstüne overclock yaparsanız o zaman en az 650 w civarı bir psuya ihtiyacınız var demektir.
Benim kullandığım psu 80+ bronze sertifikalı, sessiz çalışan, bütün kabloları kılıflı ve malzeme kalitesi de tatmin edici bir üründür. Sizin linkini verdiğiniz Highpower psu 80+ ancak bronze değildir. Yani Aerocool verimlilik olarak da az bir farkla öndedir ki tek kanaldan 492 w verdiği yazıyor. Ölçüp denemedim tabi. İncelemeleri mevcut. Aynı psunun 600 ve 800 w olan versiyonları da yine fiyat/performans bazlı ürünlerdir. Bununla birlikte Seasonic, Corsair, FSP, XFX, Enermax gibi ülkemizde de satılan markaların ürünleri de kalitelidir.
Özetle linkini verdiğim ürün işinizi kısa ve orta vadede, 650-800 w arası iyi bir psu ise uzun vadede görecektir. Yine Aerocool psu 500 w modeller arasında verimlilik düzeyi en üst seviye ürünlerdendir.
Sayın fetih51,
Sizin de elinize sağlık. Yorumlarınız için çok teşekkürler. Zahmet edip uzun bir cevap vermişsiniz. Daha önce belirttiğim gibi O.C. veya ekran kartı değiştirmeyi uzun dönemde bile çok planlamıyorum. Tek derdim sisteme max. +100 w. (3-4 HDD + 2 PCı kart) gibi bir yük bindiğinde yeterli gelmesi. Aerocool teknik özellikler itibariyle gayet güzele benziyor ancak jan janlı görüntüsü ve o kırmızı boya bana çok itici geldi be hocam !
-
quote:
Ekran kartı değiştirmek veya OC gibi bir niyetim yok. Eğer VS450 yukarıda postta belirttiğim 7 hdd+2 PCI kartlı durumda dahi yeter diyorsanız yarın bu ürnün siparişini vermeyi planlıyorum. Ne dersiniz ?
VS serisi power suppylerin hangi pazar için üretildiğini maalesef bilmiyorum ama düşük maliyetli yüksek güç sağlayan bir seri olarak göze çarpıyor ve muadillerine göre daha kalitesiz olması söz konusu bile olamaz çünkü VS ve CX serisinin birbirinden çok farklı olduğunu sanmıyorum, ikisi de kasa içi sistemler içinde kullanılıyor. Ayrıca bu ürünlere güveniyor ki 3 yıl garanti veriyor Corsair.
VS-450 12v kanalından 34amper + 408w veriyor, yani High Power 500w, 550w vs bir çok seri 400w/408w/432w şeklinde sıralanıyor o yüzden onlara para vermek yerine Corsair tercih edilebilir ama 7 HDD ve anakart üzerinden pci destek alacak kartların çekeceği güç konusunda bende emin olamadım siz söyledikten sonra.
Bütcenize göre VS-550 yada VS-650 modelini tercih ederseniz hem sisteminiz risk almaz hemde sizin kafanız rahat olur.
-
quote:
quote:
VS serisi power suppylerin hangi pazar için üretildiğini maalesef bilmiyorum ama düşük maliyetli yüksek güç sağlayan bir seri olarak göze çarpıyor ve muadillerine göre daha kalitesiz olması söz konusu bile olamaz çünkü VS ve CX serisinin birbirinden çok farklı olduğunu sanmıyorum, ikisi de kasa içi sistemler içinde kullanılıyor. Ayrıca bu ürünlere güveniyor ki 3 yıl garanti veriyor Corsair.
VS-450 12v kanalından 34amper + 408w veriyor, yani High Power 500w, 550w vs bir çok seri 400w/408w/432w şeklinde sıralanıyor o yüzden onlara para vermek yerine Corsair tercih edilebilir ama 7 HDD ve anakart üzerinden pci destek alacak kartların çekeceği güç konusunda bende emin olamadım siz söyledikten sonra.
Bütcenize göre VS-550 yada VS-650 modelini tercih ederseniz hem sisteminiz risk almaz hemde sizin kafanız rahat olur.
Şimdi cevabınız üzere VS-550'ye baktım. 8 sata kablosuyla gözüme gayet cazip gözüktü. Yarın bu ürünü sipariş etmeyi planlıyorum. Kısa bir araşitırma yaptım. HDD'lar 8-10 w. harcıyor. PCI kartlar ise max. 25 w. çekebiliyormuş. Yani en kötü ihtimalle max. 100 w. civarı (30w+2 PCI:50W) bir ek güç gerekiyor. 550 W. ise şu an kullandığım 400 w.'a nazaran +150w. olacağı için kafam rahat kullanacağım. Bu saate kadar benimle uğraştığınız için teşekkürler sayın Senbonzaku®a.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erikthebloodaxe -- 26 Şubat 2013; 1:45:56 >
-
Eksen Bilgisayar'dan Corsair VS-550'i bugün sipariş ettim. Yorumlarıyla yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X