Şimdi Ara

5000 tl civarı acemi arabası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir çok konu var böyle biliyorum ama benim merak ettiğim bir şey var;

4000-5000 tl civarı araba almayı düşünüyoruz, 2 kişilik bir aileyiz, malesef seçenekler arasında tofaş kuş serisi, lada samara ve skoda favorit var ve bunlardan hiç birinin hava yastıklısı yok, ayrıca abs'li olanı da yok, sizce bu arabalar alınmalı mı, sadece şehir içi düşünüyoruz, bide yılda 3-4 kere köyümüze gidip gelmelik olacak(köy 70 km civarı) güvenlik açısından sorun olur mu?
    bide acemi için bu araçlar nasıl olur, abs olmaması çok etkiler mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabaya gerçekten ihtiyacınız varsa alın. Saydığınız arabalar iyi kötü yıllardır insanların ihtiyaçlarını karşıladılar ama artık onlardan bir hayır gelmez. Kuş serisinin parçası bakkalda bile var söylemi çoktan şehir efsanesi oldu parçaları bulunuyor ama hepsi çin malı. 5 bin liralık arabaların silindir kapaklarından tutun da fren disklerine kadar çoğu parçası çin malı olmuştur. Bir taksici abinin kartalı vardı 2000 model klimalılardan, enjeksiyonlu seriden. silindir kapağı çatlaktı. Çin malı taktırdı, sürekli hararet yaptı. Orjinali hiç bir yerde yok. En son fahiş fiyattan çıkma parça aldı da öyle düzen tutmuştu.

Yani uzun lafın kısası o arabaların devri bitti. Bakımlıları var ama onlarda ne kadar bakımlı? Keşke bütçeniz 10-15 arası olsaydı size bir corsa van- palio van- tata indigo gibi nispeten daha güvenli, hava yastıklı, abs li bir şeyler bulsaydık.

Belli ki heveslisiniz ama biraz daha birikim yapın başınız ağrımasın.

• Taş gibi giden 131ler var, veya 88-90 model doğan şahinler bulunabilir pazarlıkla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam haklısınız, zaten arabaya çok ihtiyacım yok, şehir içi ulaşım burda çok iyi sayılır(malatya merkez) zaten ben gezmelik almayı düsşünüyordum haftada 2-3 gün kullanmalık ama masraf konuları beni çok korkutuyor, malesef işsizim, büyük arıza durumlarında ne yaparım bilemiyorum, ben en iyisi temiz bir araç çıkmadıkca, araba almayı erteliyeyim. İlginize teşekkür ederim

• hocam üste ki arkadaşın yazdığı olayı bir çok arkadaşım da söylüyor eski arabaların masraf açma olayını, parça sıkıntısını ve hemen bozulduğu falan, şimdilik araba almayı ertelemek mantıklı görünüyor. teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

• 3 tekerli motorsikletler ilginizi çeker mi ?
    Üstü kapalı modelleride var .
    Hatta elektriklileride var .
    Mesele dolmuşa mahkum olmadan kafana göre gezmekse ve sorunsuzluksa.
    0 bir motorsiklet bile alabilirsin veya 2-3 yasında .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattekno

hocam üste ki arkadaşın yazdığı olayı bir çok arkadaşım da söylüyor eski arabaların masraf açma olayını, parça sıkıntısını ve hemen bozulduğu falan, şimdilik araba almayı ertelemek mantıklı görünüyor. teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

Kuş serisinde parça sıkıntısı yoktur, temiz araba bulursan iyi, bulamazsanda sadece en başta masraf yaparsın o kadar.Kulaktan dolma sözlerle iş yapılmaz.Siz gezeceğim diyorsunuz sizi hayli hayli götürür.Benim arkadaşımda eskiden 131 vardı, öyle hemen bozulma,arıza çıkartma gibi sıkıntısı yoktu.Belki 5-6 ayda bi kaç parça yenilerdi.
    O da çöpken alıp masraf yaptı yeniledi.Tabii ki bekleyip bütçe yükseltmek en iyisi ancak para yoksa yapacak birşey yok bende almayı düşünüyordum bir ara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Su acemi arabasi kavrami cok yanlis bir kavram

Acemi adaminda iyi arac almasi gerekir ki kaza yapmaktan cekinsin,dikkati ve kurallara uymaya ozen gostermesi artsin

Ben saga sola vura vura gezerim diye arac alinirsa bu bahsettigim meziyetler gelismez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O fiyata biraz zor sanayiyle aranız iyi olur belki biraz daha para biriktirip bütçeyi yükseltmek daha iyi olur.
  • yapma hocam 5 liralık arabada abs hava yastığı ne ararneredeyse klima esp yokuş kalkış desteği isticeksin4 lastik bin lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.