Şimdi Ara

5000 tl ye laptop alacaktım 7900 tl ye i7700k masaüstü topluyorum. ( yorumlarınızı rica ediyorum ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi sistemimde dahilinde güzel bir soğutucu mevcut bir yeter kadar oc a da izin veriyor. Kasa tabii ki bu daha kaliteli ancak ben f/p ye odaklandığım için 4 tane dahili fanla gelen kasam bana işlevsel geliyor. Keşke biraz da göze hitap etseydi.. Mevcut sistemim şu:

R3 1200

Asus Prime b350m-a

Galax Gtx 1060 Oc 3 GB

Corsair 2x8 gb 3200 mhz kırmızı soğutuculu

Gamepower 80+ 550 watt psu

Western Digital 240 gb green SSD

Zalman Z3 Plus 4 fanlı kasa

Bloody B318 klavye

James Donkey 102 wireless mouse

Asus 24 Vg248qe 144 hz Full HD monitör.

Toplam 4472 lira tuttu. 100 lira daha indirimli alabilirdim de olmadı. Ramlari biraz pahalı aldım sonradan daha da indi.

Edit: bu sistemi de herkes bu fiyata toparlayamaz. Ram dışında hep dip fiyattan aldım farklı sitelerden. Yaklaşık 1,5 ay sürdü indirim bekledim hep parça parça alıp topladım. Monitör 1147 liraya mal oldu mesela. Şu anda gördüğüm en indirimi fiyat 1328.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 4 Eylül 2017; 15:4:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O paraya 1060 ha..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turk66

Islemciyi 7700k almakta kararli misiniz? Ona gore anakart secin.

Psu fsp 650w oneririm.

Kasayi bosa elite modeline vermeyin. Duz s340 alirsaniz yaklasik 100tl kalir onu da psu ya verin, tier 1 listesinden kaliteli gold bir psu secin derim.

Anakart öneriniz nedir hocam?

Dahili PSU'lu kasa önerirmisiniz? Önerirseniz eğer nedir marka model?
  • Thermal Design Power

Yapılan işlemler sırasında açığa çıkan ısıyı birim zamanda dağıtma yayabilme gücüdür. Isı durduk yere oluşmadığından işlemci içindeki aktiviteden oluştuğundan, TDP ile tüketilen güç arasında bi ilişki vardır. Bu yüzden harcanan güçleri karşılaştırmak için TDP değerleri kullanılabilir, yüksek olan daha çok güç tüketir diye. Aynı zamanda geliştiriciler için nasıl bi soğutma sistemi kullanılması gerektiğini bildirir. -alıntı.

Mimaride benim bakış açım yeni her zaman iyidir mantığıyladır, AMD uzun yıllar çalıştı bu mimari için. Intel tarafinde ise süre zarfında aynı mimari ısıtılıp ısıtılıp müşterilere sunuldu. E sonuç olarak intel şuan afalladı bildiğiniz. Sunucu işlemcileri olan Xeon platformu ile Ryzen platformunu karşilaştiran grafik sunması ne kadar afalladığının kanıtıdır kendi fikrimce. AMD şuan zen mimarili çok çekirdekli işlemcileri çıkarmasa intelin 8700ksı 4/8 olurdu. Yani yeni mimari almak intelde mimaride köklü değişime zorlamaktır bir yandan da.
    (Pek objektif olmadı kusura bakmayın )

Arkadaşa 1-2 hafta önce 3500 liraya 1400 + 1060 6gb topladık sizin bütçede 1700 + 1070 zorlamanız lazım

@Al Swearengen

4/8 işlemcinin uzun yıllar yeteceğini söylemek fanboyluktan başka birşey değildir. Amd Ryzen'ler ile çoklu çekirdek dönemine geçiş yaptık ve bu grafik hızlanarak artıyor.

4/8 yetiyor diyorsunuz fakat intel bile 8. Nesil işlemcilerine daha çok çekirdek koydu ne iş acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayca_22 -- 4 Eylül 2017; 16:17:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkçası bir kaç parçayı ikinci el alarak hem daha iyi hemde daha ucuza toplayabilirsiniz. Örneğin ikinci el Corsair ram alabilirsiniz. Corsairin ramleri ömür boyu garantilidir. Ekran kartını amazonda alabilirsiniz. Bu kadar para verip 1060 almak çok mantıksız geliyor bana çok rahat 1080 alabilirsiniz

• ayca_22 kullanıcısına yanıt
    -Yıl 2010 phenom x6 lar oyunlarda uzun ömürlü olur dediler.

-FX ler çıktı oyunlar 8 çekirdek destekleyince görecez dediler.

-Dx 12 gelecek çoklu çekirdek desteği gelince o zaman görecez 4 çekirdekli leri dediler.

-Mantle cıktı İşlemciler oyunlarda önemini yitirecek dediler.

-Ryzen çıktı....

-...

-...

Böyle gider bu.Amd de her zaman bu hype oldu.

Oyun geliştiricileri dört gözle intelin yeni işlemcilerini bekliyor sanki.7-8 yıldır 6 çekirdekli işlemciler var.Su an ashes of singularity oyunu 8 çekirdek destekliyor i7 7700k r7 1800x den daha iyi sonuç alıyor.Aynı şekil watch dog 2 de.

• intel fanboy detected

her yönlü bak

intelin getiricegi 6 core 12 tred işlemci 1800 den aşşagı olmazdiye tahmin ediyorum

gidip 1800 buna vericegime ryzen 1700x alırım 16 çekirdek ve 1500 tl vede 2020 ye kadar destek

para kolay kazanılmıyor ha intelde eski sokete destek verirse tamam ama maglesef intel bu paragöz
  • Konuyu intel - amd tartışmasına çevirmesek.. Ben intel toplayacağım sistemi..

Anakart , Kasa ve PSU ( Dahili PSU'lu Kasa da olur ) ve işlemci soğutucu önerileri olanlar??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damdakikemancikedi -- 4 Eylül 2017; 18:6:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SafaSahbaz

Açıkçası bir kaç parçayı ikinci el alarak hem daha iyi hemde daha ucuza toplayabilirsiniz. Örneğin ikinci el Corsair ram alabilirsiniz. Corsairin ramleri ömür boyu garantilidir. Ekran kartını amazonda alabilirsiniz. Bu kadar para verip 1060 almak çok mantıksız geliyor bana çok rahat 1080 alabilirsiniz

Üstad 2. elde ne kadar güvenilir Corsair ramler? Kullanıcı hatası filan diyip garanti dışı demesin firma..

Site öneriniz varmı 2. el için?
  • 7900 Tl lik sisteme 7700k ve 1060 koymuş, milllet çılgın

• @ayca_22 hocam o zaman i7 7700k ya 2400 mhz ram üstü almayalım doğru mu anladım? İleri de filan destekleme durumu birşekilde olmaz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

7900 Tl lik sisteme 7700k ve 1060 koymuş, milllet çılgın

Yahu güzel kardeşim , evet çılgınım , sokağa atacak çok param var!

Böyle saçma sapan ego tatmini için yorum atacağına sen olsan ne koyardın onu yazsana?
  • kardeşim ben optimal sistemi yapıp attım gtx1080ti lı ryzen sistem dizdim

7700 tutdu daha ne yapalım hem 2020 ye kadar destek hemde 12 çekirdek

şimdi gene bi sistem yapıp daha atıcam

hem daha optimal hemde daha güzel

No Way Out

sizdende güzel bi sistem ss bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al Swearengen

-Yıl 2010 phenom x6 lar oyunlarda uzun ömürlü olur dediler.

-FX ler çıktı oyunlar 8 çekirdek destekleyince görecez dediler.

-Dx 12 gelecek çoklu çekirdek desteği gelince o zaman görecez 4 çekirdekli leri dediler.

-Mantle cıktı İşlemciler oyunlarda önemini yitirecek dediler.

-Ryzen çıktı....

-...

-...

Böyle gider bu.Amd de her zaman bu hype oldu.

Oyun geliştiricileri dört gözle intelin yeni işlemcilerini bekliyor sanki.7-8 yıldır 6 çekirdekli işlemciler var.Su an ashes of singularity oyunu 8 çekirdek destekliyor i7 7700k r7 1800x den daha iyi sonuç alıyor.Aynı şekil watch dog 2 de.

1600x ile 7700k şu an kafa kafaya, ilerde amd yavaş kalır diye birşey yok, aynı şekilde bugün alacağınız 7700k nın ilerde performansının %30-40 artması gibi bir durumda yok, üstelik 7700k yı çıkarıp yeni işlemci takamıyacaksınız, intel sürekli soket değiştiriyor, 5-6 yıl önceki amd işlemcilerle şimdikilerini kıyaslamayın, o işlemciler ilk çıktıklarındada performans olarak çok iyi değillerdi.

Çoklu çekirdeğe gelince pekçok oyunda konsol komutlarıyla çekirdekler aktif hale getirilip performans arttırılıyor yeterki araştırın, Battlefield1 de benim 4.3 ghz de çalışan i7 5930k nın 6 çekirdeğide %75 ile %90 arası çalışıyor, aynı şekilde Division dada 6 çekirdek nerdeyse tam güç çalışıyor, grafik motoru eski kalan GTA gibi oyunlar hariç Witcher, Battlefield gibi oyunlar çoklu çekirdeği desteklemeye başladılar.

Birde şöyle bir hesap var, 7700k + GTX 1070 aldığınız paraya 1600x + GTX 1080 alabiliyorsunuz, hangisi oyunlarda daha performanslı olur diye sorarsanız heralde bu forumdaki herkez size ikinci seçenek diyecektir.

• en iyi ürünleri koydum hem ekran kartı süper hem anakart dehşet bi sistem param olsa direk alırdım

5000 tl ye laptop alacaktım 7900 tl ye i7700k masaüstü topluyorum. ( yorumlarınızı rica ediyorum )

No Way Out

sizde bi inceleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 4 Eylül 2017; 18:31:24 >
  • Hocam 1060 ekran kartı ve full hd monitör için 7700k fazla. 7600k almanı tavsiye ederim.

• KanKoKan kullanıcısına yanıt
    1600x 7700k ile aynıdır kesin.Şu an oyunlarda yavaş, gelecekte de öyle kalacak.Tarih bunu gösteriyor.
  • Bu da benim yorumum;

5000 tl ye laptop alacaktım 7900 tl ye i7700k masaüstü topluyorum. ( yorumlarınızı rica ediyorum )

Kasa olarak da Phanteks P400s ya da S340 elite. İkisi de yaklaşık 400 lira. 399 liraya s340 elite olarak hesaplarsam kargo dahil 7802 lira tutuyor.

• Donanımhaber ikinci el kısmından ramleri alabilirsiniz. Şöyle söyleyim ben kendi bilgisayarımı hep donanımhaberden topladım. Sıfır parcayida burdan aldım ikinci el olanıda

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.